Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 990
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
И аз като Тинки, помня точно споменаването на клаузи от договора, които бяха неприемливи за бащата. Спомням си, че разсъждавах на ум, за това колко ли пък трябва да са различни и тежки за "ползващите пълна стипендия"...

# 76
И аз го помня таткото с клаузите по договора, че не му гарантират, че нещата са константни. И когато някой някъде те е измамил, вече е трудно да се довериш, че не всеки иска да те вкара в патова ситуация.
Научих се, че често странните ситуации си имат добро обяснение и сигурно човекът е имал сериозна причина.
И хайде това е по-разбираемо, но помня случай на прието дете в Кеймбридж, което избра да остане в България заради гаджето си. Дано са все още щастливи! Тяхната гледна точка това си е ок, но от гледната точка на родител... не ми се мисли как са се чувствали възрастните.

# 77
  • Sofia
Здравейте
Родител съм на дете което се подготвя за предстоящия изпит за АК тази година. Дъщеря ми има желание вкъщи да упражнява есе по ситуация и се опитвам да намеря теми но се затруднявам.
Дали някой може да ми съдейства.

# 78
Здравейте,
Не влагайте време и усилия във формата на есето. Важното е да се схване темата правилно, да се изложат стройно главните аргументи и да се свърши навреме. Като думичката НАВРЕМЕ е лайтмотивът на целия изпит.

# 79
  • На топло в неговото сърце.
Добро утро на всички!Един по странен въпрос имам:Трябва да сканирам страница 1 и 12 в бележника и така да ги кача или може да ги снимам с телефона си и така да прикача снимките?Същото и за снимката?
Благодаря предварително!

# 80
Да. Можете, стига да е четливо.

# 81
Относно клуб "Дебати", според сина ми и негови приятели, в клуба ходят много деца, "повече от 100". Дали е повече от 100 не знам, но е факт, че някакво участие взимат първите редове, тези отзад, са пасивни слушатели и след 3-тото посещение губят итерес. Има ли начин да се раздели на 2 клуба или 3 клуба, след като има желаещи? Със сигурност има обявени клубове, в които няма деца, поне там, където има интерес, не виждам пречка да са еднотипни, но повече.
Мога да пиша до учебен отдел примерно.
Повдигана ли е темата до момента?

# 82
Трябва да сканирам страница 1 и 12 в бележника и така да ги кача или може да ги снимам с телефона си и така да прикача снимките?Същото и за снимката?
В платформата за подаване на документи си пише: "След като документите Ви са разгледани, във възможно най-кратък срок ще получите втори имейл от нас с линк за онлайн плащане или необходими корекции по подадените документи."

Така, че ако има нещо, което не е ОК, ще ви пишат да направите необходимите корекции.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

П.П. Хубаво е, че вече почти навсякъде въведоха онлайн записване и плащане. Човек не си губи времето в търчане да подава документи.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 09:46 от Фран

# 83
  • На топло в неговото сърце.
Благодаря ви за бързия отговор.

# 84
Относно клуб "Дебати", според сина ми и негови приятели, в клуба ходят много деца, "повече от 100". Дали е повече от 100 не знам, но е факт, че някакво участие взимат първите редове, тези отзад, са пасивни слушатели и след 3-тото посещение губят итерес. Има ли начин да се раздели на 2 клуба или 3 клуба, след като има желаещи? Със сигурност има обявени клубове, в които няма деца, поне там, където има интерес, не виждам пречка да са еднотипни, но повече.
Мога да пиша до учебен отдел примерно.
Повдигана ли е темата до момента?
Това следва да се случи по инициатива на учениците, не на родителите - в разговор с президента на клуба, с (губи ми се думичката) учителя, подпомагащ дейността на клуба... и после ръководителя на CAS програмата. Аз не бих писала до учебен отдел, това някак не е част от учебната програма Hands V

# 85
Добре. Значи инициативата ще е на учениците. Не бях сигурна каква е процедурата.
Не държа да пиша до Учебен отдел ако има друг начин.
Благодаря

# 86
Има ли начин да направя връзка с бивш ученик от АК, който учи/завършил е медицина в България или в чужбина, или ученик от АК, който ще кандидатства медицина тази година?
Синът ми е категоричен, че един ден ще следва единствено и само медицина. Все още е 8-ми клас, но доколкото го познавам, може и да не промени решението си. Бих искала да говори с някой, който е минал по този път и е завършил АК.
И аз се интересувам от тази тема!!

# 87
В календара на колежа 21 февруари е обявен като Родителски срещи!Знае ли някой дали пак ще е в 2 дни или само 21?

# 88
  • София
Нашата е на 20.02. Явно ще е два дни. Да идвам ли да записваме нови членове на РТА?

# 89
Здравейте,
може ли някой да сподели от първа ръка мнението си за Assist програмата?
В не една от предишните теми е обсъждано, но така и не успях да намеря мнение от първа ръка ...

Благодаря!
Съвсем от първа ръка - големият син беше в щатите по нея. Силно я препоръчвам.

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт