Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 364
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Ежко, и аз съм съгласна, само че този моят като реши на 1-ви януари последно, че иска в колежа. Освен да се бях застреляла ритуално. А му говорим от 5ти клас.
Малкият ми син избра АК два ли, три ли, работни дена преди крайния срок за записване. Не виждам къде е проблема?

# 166
  • София
Цитат на: Фран link=topic=1091855.msg38210264#msg38210264

Йънгс преподава само на 8-ми и 12-ти клас

Води и 3 електива.

# 167
Цитат на: Фран link=topic=1091855.msg38210264#msg38210264

Йънгс преподава само на 8-ми и 12-ти клас

Води и 3 електива.

Кои електива?

# 168
  • София
COMPUTER-AIDED DESIGN (CAD)   9, 10, 11   
ENGINEERING I: DESIGN AND FABRICATION   9, 10, 11   
ENGINEERING II: BUILDING TREBUCHETS   11, 12, 19

# 169
  • София
Фран, едно момиче от класа на сина ми (5-7 клас), частни уроци при учителката от училище по БЕЛ пак от 5 клас, на пробния изпит се представила  много  зле, били я записали в МАГНЕТ на интензивна подготовка през март -  влезе някъде на 22-28 място. И на мен не ми се вярваше, но факт.

# 170
Аз говоря за задължителните часове.
Елективите не са ли по желание? А записването може понякога да е кошмар. Не съм запозната, разказвали са ми, че не всички успяват да се запишат.

Шарки, аз вярвам. Имам и много близко познато дете, ползвало услугите на Магнет.
Ходеше 6-ти и 7-ми клас плюс интензивното през март. Майка й я беше спряла дори от училище.
Е, влезе детето, даже завърши.
Та така. Случаи всякакви.

# 171
Малкият ми син избра АК два ли, три ли, работни дена преди крайния срок за записване. Не виждам къде е проблема?
Вероятно в майката на сина, която не издържа на стрес Wink и я е хванала треската!

# 172
  • София
О, не че не ми е познато, но я по-спокойно! Не можем да контролираме всички събития, но можем да контролираме собственото си отношение към тях.

# 173
Моят син се яви на изпита в АК по наше желание с една единствена цел- да не бъде приет, за да му докажем, че когато не се полагат достатъчно усилия за стандартните изпити по НВО, а се разчита на обща култура, няма как да се вземе изпита. Малко грешна причина, но тогава бяхме на тази вълна, даже не сме ходили на Ден на отворените врати. АК не ни беше таргет.
Приеха го доста назад,  далече от отличниците, но в играта.
Нямаше нито един ден подготовка.
По математика е умерено добре, по български е доста добре, иначе е любознателен, интересуващ се, логичен, но...нормално дете:)
Бих искала да успокоя и родителите, които мислят, че са закъсняли, и децата. Няма такова нещо.
Стресът е страшен фактор, за който си даваме сметка само на думи понякога.
Примерно на самия изпит по НВО синът ми се представи отлично по математика, защото там никой нямаше очаквания, и под нивото си по литература, защото всички очакваха от него много. На изпита в АК най-големият му стрес беше, че никой не го чака след това, трябваше да се прибере сам с метрото, обърка посоката на влаковете, после слезе на грешната спирка, валеше дъжд, той нямаше чадър и вкъщи буча колко е бил онеправдан.Simple Smile) За изпита не успя да се притесни даже.

Късмет на кандидатстващите!

# 174
  • София
Да, по желание са елективите. Но, ако някой много иска да учи нещо при Йънгс и не му се чака 12 клас, те също са вариант.
Записването е онлайн - обявяват се дата и час за записване по време на обедната почивка и става от хромбука.
Не знам дали има проблем с местата. Вероятно за някои елективи има.
За History and Popular Culture при Ван Суол не е имало проблем със записването и този семестър, минута-две за регистрирация.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 17:21 от Prizma

# 175
  • София
Има проблем с местата, ограничени са. Моят хитряга винаги стои "в засада" и успява да се регистрира навреме.

# 176
  • София
Има проблем с местата, ограничени са. Моят хитряга винаги стои "в засада" и успява да се регистрира навреме.

Това за някой от елективите на Йънгс ли? Иначе всички елективи са с ограничени места /15-20 деца/, но явно някои са предпочитани от по-голям брой ученици.

# 177
Вероятно в майката на сина, която не издържа на стрес Wink и я е хванала треската!

Рано е! Тенджерата се слага на котлона, след като изпита мине Grinning

# 178
Сега ме информираха, че за да се запишеш при Йънгс, трябва да се явиш на тест.
Моля по-запознатите да дадат повече инфо.

# 179
Теста за АК е много по-приятен и не стресов от държавните формати.   Доколко мислите усилинета целенасочена подготовка подобрява резултатите и шанса за прием там?

Общи условия

Активация на акаунт