Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 631
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
И аз.
Тези, които не знаят за "Вчера" според мен не са още годни за родители.

# 541
  • София
Имейлът с институции е изпратен до децата ( на техните имейли), не до родителите.

# 542
Да пожелая и аз успех на всички деца, които ще кандидатстват в неделя.
Моята девойка отиде на изпита преди 5 години, щракайки си с пръсти.
Не искаше да чува да друго училище, освен за СМГ тогава. А аз, след като вече един път бяхме минали оттам в гимназиален етап, се чудех как да променя желанията й. Не е посещавала никакви курсове за подготовка за АК, съгласи се да отиде на един или два пробни изпита, колкото да е наясно с формата.
Спомням си, че някъде през януари или февруари предстоеше последния "Ден на отворените врати" в колежа и по мое настояване и молба, се съгласи да отиде.
Беше впечатлена от отношението на всички: и доброволци, и учители, и персонал към нея, защото беше контузена по това време, след операция и се придвижваше с патерици на обиколката в колежа.
Беше приета с доста добър резултат сред момичетата.
На НВО също се представи блестящо и щеше да бъде приета където си пожелае, но някъде в началото на май, още преди НВО ми каза, че е решила окончателно и избира АК за следващите 5 години.
Това е нашият опит с кандидатстването.
До ден днешен и за миг не сме съжалявали за този избор.
Но колежът не е подходящ за всяко дете. Тук ще цитирам един пост на Петя и мисля, че това важи с пълна сила за сина ми! Хубаво е колебаещите се да помислят над тези думи:
Скрит текст:
Гледам, че нашият случай се отличава от общия Wink Големият син завърши АК, а малкият дори не кандидатства там, тъй като предварително бяхме преценили, че не е подходящото място за него, тъй като той е не просто "енергоспестяващ", а си е пълен бохем по душа, лежерен, артистичен, с чувство за хумор и хедонистична нагласа. Преценихме, че неговото непостоянство по отношение на академичния процес би могло сериозно да затрудни изкласяването с нормални резултати и не си го причинихме. За големия от друга страна, всяко друго училище в София, освен АК, би се явило като благодатна среда за естествения за човека мързел, който в АК не е в състояние да се развива на спокойствие, постоянно има нещо, което предизвиква реакция.

С две думи - ние с мъжа ми харесваме АК като цяло, но смятаме, че дали е подходящо училище за определено дете е въпрос на индивидуална преценка. Някои хора виждат смисъл И в това там да попадне дете, което непрекъснато е на ръба, на постоянни пробации и в постоянна борба дали остава или договорът няма да бъде подновен. Имам наблюдения в момента върху едно такова дете, чийто успех този срок отново е под 4.50, пак ще трябва да се бори за оставане в Колежа през следващия срок. Но всеки сам преценява плюсовете и минусите за себе си.

# 543
  • Sofia
Дайте жокер моля!!! Трудно ще издържа още една безсънна нощ Simple Smile

# 544
Мога ли въобще и как да видя скрития текст на Фран, че съм нов и не ми е ясно, моля.
И всъщност последно по колко човека момчета/момичета ще се състезават за едно колежанско място, ако някой знае.

# 545
Мога ли въобще и как да видя скрития текст на Фран, че съм нов и не ми е ясно, моля.
И всъщност последно по колко човека момчета/момичета ще се състезават за едно колежанско място, ако някой знае.
"Скрит текст" е бутон. Докосваш "покажи" и ти се появява текстът, който е скрит.
По втория въпрос: Всички чакаме инфо. Или на сайта, или във фейса.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 17:07 от Фран

# 546
  • На топло в неговото сърце.
Дайте жокер моля!!! Трудно ще издържа още една безсънна нощ Simple Smile
Още малко остана,дръж се!

# 547
  • София
Щерката каза, че днес последно са опаковали и пренасяли кутиите за кандидат колежанчетата. Попитах я колко са били, тя не знаяше точно, но каза, че са били малко повече от 650. Това горе долу би трябвало да даде приблизителна представа за броя на кандидатите тази година и конкуренцията за едно място.

# 548
В 502 пост пишат за даден номер на кандидат в допълнителния ден за регистрация 16 часа - "под 650"
Местата са около 180, ако не бъркам.... значи грубо шанса е 33 % без значение на пола, обаче.
Доколкото си спомням, обикновено момичетата са повече като кандидати.
Но общо взето ще е около 3-4 кандидата за място....

На фона на НЕГ, Испанската и СМГ е нищо работа.
Казах Ви, отивайте като на игра и с вдигната глава. С нагласата - Да направя каквото трябва, пък да става каквото ще. Без драма.
Другото само ще си дойде....

Права е Фран, като изцедени излизат. Нервното напрежение е убийствено. Подгответе ги за това, да не се шашкат. И да се съобразяват с квесторите и тайм-лайните - безкомпромисни са, повярвайте.
Стискаме палци.

Скрит текст:
Ще им покажат те на хамериканците кон боб яде ли.....

# 549
Моят син беше размазан и на двата пробни. Ма той си е нежна душа Wink
Кажете повече за тези кутии.

# 550
Кутиите са за квесторите, оттам раздават белови, моливи, гуми и т.н.
Поне така беше на изпита на детето, но оттогава минаха 5 години....

Поправям се, понеже горе Росита пише, че били за кандидат - колежанчетата. Възможно е вече да подготвят и дават на всеки , но съдържанието е това - белова, моливи, гума, пособия, т.к. не трябва нищо да носят.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 17:28 от StefanB

# 551
  • На топло в неговото сърце.
Аааа,благодаря за уточнението.

# 552
  • София
Скрит текст:
Ще им покажат те на хамериканците кон боб яде ли.....

Laughing Laughing Ох, ве, Стефанееее, ама няма да продължавам, че е ся Ежко ще ме плесне, че разбозавявам темата...

# 553
За по-младите, пък и ние да си спомним😂😂😂:

https://www.vbox7.com/play:cd0b48af8d

# 554
Еми, не се въздържах!
https://www.youtube.com/watch?v=7eRWZE_Hivs

( При мен vbox не отваря)

Стефан и Фран са подстрекателите Simple Smile

Мамита,
усмихнете се!

Общи условия

Активация на акаунт