Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
При мен са изследвали преди процедура , обаче тогава не се и стигна до такава заради киста . На сегашната ми при започване ме изследваха .

# 571
TSH 2.67 мнение за стойностите при опити за забременяване инвитро
Аз мисля ,че е в норма ,но нека и др кажат може и да греша ... :/
За започване на ин-витро процедура изискванията на лекарите са стойността на TSH да е 2 или под 2. След забременяване стойността се вдига, затова е желателно преди процедура да е нисичка.

# 572
Моят е бил последно когато съм го изследвала 2.62munit и не са ми казали да е имало проблем в стойностите ... . Свга ако сте започнало е процедурата е нормално да ти пускат хормоно нали тях следят за стимулацията . Успех 🤗

# 573
Не трябва ли да е просто в норма ? До 4 е все в норма мисля . То това е много относително как така го искат 2 или под 2 ами ако на теб нормалното нито ти е 2.5 ... интересно ми е как става да се намали ?

# 574
ТСХ е хубаво да е под 2 преди процедура, както вече са писали. Добре е всички хормони да са в норма. Аз например си прецаках два ембриона заради висок пролактин. След като го вкарахме в норма направихме следващия трансфер - успешен. За това първо всичко в норма после процедури. По добре месец, два три по бавно, отколкото отрицателни резултати. Макар че и това не е гаранция де. Пожелавам успех на всички, които ви предстои.

# 575
Сега виждам ,че всъщност моя последно съм го пускала септември  и е бил 2.44 mIU/L  . Да разбирам ли ,че сега при стартиране като го пуснат ако не е под 2 може да не стартираме ИКСИ ? :/

# 576
На мен са ми казвали максимум 2,3. Аз последно бях 2,35 и си продължих на същата доза. Скоро не съм го изследвала.
Аз бих го контролирала, защото е важно и не коства кой знае какво усилие и пари. Да, всяко хапче е намеса в организма, но всеки си решава/поема рискове и така. Моето мнение си е за мен.

# 577
При нормална бременност ТСХ е ок да е до 2.5. Идеята е, че при имплантация е възможно да скочи до 4ри пъти, а мине ли над 10 е опасно. При АРТ се изисква да е под 2, защото от медикаментите, които се приемат ТСХ скача допълнително. Тук вече лекар преценява каква стойност е ок за старт и каква не.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 11:57 от ^SunLight^

# 578
Да това и аз разбрах ,че трябва да е до 2 ,но иска да видя при вас които е минала процедурата колко е било . Аз последно съм го пускала септември и е било 2.44. Сега ми предстои стартиране на ИКСИ (дай Боже ) след 2 седмици и не се чудя ако излезна пак с такива стойности ще стартираме ли въобще . Проблема е ,че аз не живея в Бг и се прибирам за месец специално за процедурата вече съм взела билет и съм казала в работата ,но да не стане така че този хормон да обърка нещата . Предполагам ще видя какво стойности е когато се пуснат хормони на 2 ден от Ц при стартирането .... Sad и сега съм във филма

# 579
ТСХ се изследва на чист ден. Пуснк го в преден цикъл.

Аз съм била в подотовка за ЗЕТ и ТСХ от 1.5 беше скочило на 4.3. Не ме канселираха, вдихнаха ми дозата еутирокс. За това казвам - лекар преценя. Свържи се с твоя и попитай как да действате.

# 580
Sunlight за съжаление в момента няма къде да го пуска най рано ще стане другата седмица когато съм си в Бг и имам записан час за микробиология и цитонна маска ,това ми казаха че искат преди да стартираме . Ще се пада 26 ден от Ц ми ,принципно ми идва на 31/32 ден . Надявам се да не е проблем тогава да го пусна както и дано е в норма или поне ако е в същите стойности да не са проблем за стартиране . До сега не са ми казвали ,че имам проблем с този хормон ,а и въобще с който и да е ... Sad

# 581
Пипи, според мен дори и да е 2,5-3 ще ти предпишат еутирокс и ще го следят. Не мисля, че ще те върнат.

# 582
Пипи, според мен дори и да е 2,5-3 ще ти предпишат еутирокс и ще го следят. Не мисля, че ще те върнат.
Благодаря ти Fairytale ,много се филмирам преди тази процедура не знам защо ,може би защото ми е първа ,цялата организация да се прибера за по дълго време ... Трябва да спра малко да го мисля толкова ,че не си правя услуга така 🙈🤗

# 583
Не трябва ли да е просто в норма ? До 4 е все в норма мисля . То това е много относително как така го искат 2 или под 2 ами ако на теб нормалното нито ти е 2.5 ... интересно ми е как става да се намали ?
Ами, и моето беше 2 и малко, вече не си спомням точната цифра, но започнах да взимам по смеха Еутирокс,за да го сваля до под 2. Факт е при мен, че имам един неуспешен трансфер с TSH над 2, един неуспешен трансфер с TSH под 2 и една съвсем прясна биохимична с TSH под 2. Иди разбери....

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 12:25 от bubastet

# 584
Определено е добре за теб да се успокоиш. Мисли, че идваш на почивка и инвитрото е помежду другото. Виж се с приятели, обикаляй си и почивай.

Общи условия

Активация на акаунт