Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 423
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Да ви споделя - днес бях на преглед - 8ми ден от стимулацията и ми казаха, че имам само 5 фоликула и двурога матка като по учебник и се чуди как ще се захване там ембриона. Моя мъж ми казва, че важното е, че се опитваме. Та не знам какво ще последва сега с тези 5 фоликула. Много се надявам да има яйцеклетки в тях. Според вас дали имам някакви шансове? На 37г. съм почти и сме по мъжки фактор с Олигоастенозооспермия средна степен и некроспермия.

За първи път  ли виждат,че матката е двурога?
Аз на твое място бих замразила ембрионите.После да се коригира матката лапароскопски.След това ЗЕТ.Мисля,че така шансовете са най-големи.

Значи аз имам една бременост прекъсната, след това едно раждане (след ИКСИ) и сега доктора ми заявява, че имам двурога матка, до сега никой доктор не ми го беше казвал. Думите му към акушерката бяха такива:" Виж как се е оформила матката двурога като по учебник ". Съответно го попитах а преди била ли е такава и той каза, че да. Толкова доктори са ме гледали до сега,  явно след раждането се е заформила така.
Аз ще го питам за коригирането на матката, все пак той тук бих казала, че е най-добрия в сферата на стерилитета.

# 331
Не се притеснявай винаги има надежда.А и до края на стимулациите може да се появят нови фоликули.Аз лично 2 дена преди пункцията имах 18 а на пункцията ми извадиха 23
Доктора спомена, че освен тези 5 Ф има още 4, но с малки размери и не се надява на тях. Накрая ми каза, че като цяло за тази възраст бройката е добра, но това беше колкото за успокоение май

# 332
До края в стимулацията и те ще пораснат.Пък и по-добре малко,но качествени,а не като при мен

# 333
До края в стимулацията и те ще пораснат.Пък и по-добре малко,но качествени,а не като при мен
Ох, много си права. Господ да е с всички нас и дано всички станат родители!!!

# 334
Да ви споделя - днес бях на преглед - 8ми ден от стимулацията и ми казаха, че имам само 5 фоликула и двурога матка като по учебник и се чуди как ще се захване там ембриона. Моя мъж ми казва, че важното е, че се опитваме. Та не знам какво ще последва сега с тези 5 фоликула. Много се надявам да има яйцеклетки в тях. Според вас дали имам някакви шансове? На 37г. съм почти и сме по мъжки фактор с Олигоастенозооспермия средна степен и некроспермия.

За първи път  ли виждат,че матката е двурога?
Аз на твое място бих замразила ембрионите.После да се коригира матката лапароскопски.След това ЗЕТ.Мисля,че така шансовете са най-големи.

Значи аз имам една бременост прекъсната, след това едно раждане (след ИКСИ) и сега доктора ми заявява, че имам двурога матка, до сега никой доктор не ми го беше казвал. Думите му към акушерката бяха такива:" Виж как се е оформила матката двурога като по учебник ". Съответно го попитах а преди била ли е такава и той каза, че да. Толкова доктори са ме гледали до сега,  явно след раждането се е заформила така.
Аз ще го питам за коригирането на матката, все пак той тук бих казала, че е най-добрия в сферата на стерилитета.

Знам,че трудно се вижда при преглед,че матката е двурога.Почти съм сигурна кой е доктора,но ако не е тайна би ли споделила?Ако искаш на лични.

# 335
Не се притеднявам да го кажа - Д-р Ивайло Бързашки е, ощастливил толкова много двойки в северна България и не само!!!
Дори е направил невъзможното при една моя позната - по мои спомени съм расказала за двойната матка (която обаче никой не беше диагностицирал на УЗ до направата на секциото) на една жена и как тя е забременяла от деветия опит точно при него. Невероятен Човек и професионалист.

# 336
За друг лекар си мислех.Браво на доктора!Важното е ,че е видял проблема,отстраняването му не е трудно.Успех!

# 337
  • София
Не се притеснявай винаги има надежда.А и до края на стимулациите може да се появят нови фоликули.Аз лично 2 дена преди пункцията имах 18 а на пункцията ми извадиха 23
Това означава, че не са видяли и преброили всички фоликули, а не че са порастнали за 2 дни

# 338
Двурогата матка се вижда с хубава апаратура и ако човек знае какво гледа. Аз мога да кажа, че репродуктивен АГ веднага забелязва това нещо. Само мога да кажа, че на първичен преглед при д-р Стаменов без да съм казвала нищо относно състоянието ми, веднага каза- "Виждам двурогата матка. Вие знаете ли за нея?" Аз си знаех. 
П.С. Д-р Бързашки е много добър диагностик и оператор.

# 339
Ох преди малко се върнах от лекар и съм разочарована от резултата... Даже се чудя дали въобще ще стигнем и до пункция... На прегледа видяхме в единия яйчник 1 фоликул 18мм и един малък 8мм, в другия яйчник преброи 5 (8мм,14мм,2х16мм и 18мм) и даже не съм сигурна дали запоних точните размери и брой на фоликулите. Д-ра каза, че не е очаквал за 5 дни стимулация да пораснат толкова много (като размери, а не като брой) фоликулите, а като брой да са толкова малки. ЛХ и прогестерона е скочило много (като за пред овулация). Днес ми изписа 2 инжекции фостимон и 1 цитротид и утре сутрин съм пак там да пусна хормони и после ще чакам обаждане... Дали няма да канселираме опита и въобще има ли надежда да е успешен Cry На мен пък ми се стори и малко несериозно отношението при положение, че съм с НЯР и първа стимулация да не ме извикат нито веднъж на преглед през всичките тези дни за да видят как се повлиявам от стимулацията и ако трябва нещо да се коригира да е навреме... Надявам се да смъкнем ЛХ и да стигнем до пункция и добри яйцеклетки да извадим (макар, че съм се отчаяла)...

# 340
  • София
Първити 5 дни от стимулацията няма какво да променят.

# 341
Здравейте, днес ми е 2 ден, бях на преглед и ми изписа гонал 225 много ли е малко ли е нз.Следващия преглед е на 9 и каза, че трябва да правя изследвания които ще платим ние 200лв. А гонала ми дадоха с книжката.

# 342
Не се притеднявам да го кажа - Д-р Ивайло Бързашки е, ощастливил толкова много двойки в северна България и не само!!!
Дори е направил невъзможното при една моя позната - по мои спомени съм расказала за двойната матка (която обаче никой не беше диагностицирал на УЗ до направата на секциото) на една жена и как тя е забременяла от деветия опит точно при него. Невероятен Човек и професионалист.
И аз мислех така но при мен уж качеството на Я и С е добро,ендометриомът също пък не се получават нещата

# 343
И аз мислех така но при мен уж качеството на Я и С е добро,ендометриомът също пък не се получават нещата

Ох, какво да ти кажа, до един момент сме в техните ръце, но след трансфера в Божиите, така че какво се случва с тези ембриони в нас и защо не се получава знае само Той!

# 344

Ох, какво да ти кажа, до един момент сме в техните ръце, но след трансфера в Божиите, така че какво се случва с тези ембриони в нас и защо не се получава знае само Той!
Така е.Но няма как преди трансфера да ти кажат,че "при вас ще стане" ,а след трансфера"аз се знаех,че няма да се получи при този опит"

Общи условия

Активация на акаунт