Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте Момичета,
някой има ли представа колко време отнема удобрението на втора инвитро процедура по фонда?
И ако ви се е е случвало, колко време сте почивали преди да започнете следваща процедура?
Благодаря Simple Smile
Здравей,
На мен доктора ми каза, че трябва да почина два три месеца поне, преди нова стимулация.
Успех

# 436
Здравейте момичета! Някой има ли успешно инвитро след клампиране на маточни тръби? Благодаря!

# 437
Здравейте момичета. Време ми е и аз да се включа в тази тема. Та въпроса ми е сега сме на изследвания преди инвитро и хормоните който трябва да пусна са на втори ден от цикъла. имали вероятност още на този цикъл да почнем с стимулация или ще е за следващия.

При мен лично всички предварителни изследвания ги направихме преди цикъла. Всичко излезна ок. Съответно започнах стимулацията на 2 ден от цикъла.
е то хормоните трябжа да се пуснат на жтори ден от цикъла аиде микро биология схте си я пусна три дни преди значи горе долу до втори ден ще излезне дали е чиста. Ох дано дано да почнем още на този цикъл. а ти по кой протокол беше, на спонтанен цикъл или незнам много не ги разбирам все още.

# 438
Здравейте момичета. Време ми е и аз да се включа в тази тема. Та въпроса ми е сега сме на изследвания преди инвитро и хормоните който трябва да пусна са на втори ден от цикъла. имали вероятност още на този цикъл да почнем с стимулация или ще е за следващия.

При мен лично всички предварителни изследвания ги направихме преди цикъла. Всичко излезна ок. Съответно започнах стимулацията на 2 ден от цикъла.
е то хормоните трябжа да се пуснат на жтори ден от цикъла аиде микро биология схте си я пусна три дни преди значи горе долу до втори ден ще излезне дали е чиста. Ох дано дано да почнем още на този цикъл. а ти по кой протокол беше, на спонтанен цикъл или незнам много не ги разбирам все още.
Аз бях по къс протокол. Може би седмица преди цикъла пуснахме хормони, микробиология, цитонамазка, спермограма, сондаж и още някакви изследвания и на двамата. И втория ден от цикъла започнахме стимулацията.

# 439
как са ти пуснали хормони без да си в цикъл нали се пъскат повреме на цикъл

# 440
Krisi1, мина ли пункцията? Как си? Видя ли че няма страшно и всичко минава много бързо Simple Smile Очакваме те да кажеш колко яйцеклетки си имаш и как се чувстваш Animal Bee Flowers Hibiscus Стискам палци за хубави яйцеклетки и още по-хубави ембриончета!

Да мина пункцията извадиха ми 9 яйцеклетки.
Като от единия яйчник не са извадили всички фоликули защото бил мн високо разположен и не са могли да стигнат.
Понеже съм получила хипер стимулация няма да има сега трансфер.Обясниха ми, че било рисковано за живота ми и че ембриона нямало да се захване затова трябва да се възстановя и сиг след 2 цикъла ще направим трансфер.
Утре ще ми зв да ми кажат колко са се оплодили и да се уточним за замръзяването и всичко ние трябва да платим.
Иначе си тръгнах към 14ч и оттогава адски ме боли корем, немога да ходя, мъжа ми ме води до тоалетна .Стана ми лошо преди 2ч ходих до тоалетна и ми причерня .Мъжа ми ми прави захар с вода плиска ми лицето.Мидлех, че умирам .Сега съм по-добре ти ме боли силно, ту по-слабо .Как ще искарам ноща нз

# 441
Криси съжелеам че така е станало и не се чувстваш добре ❤❤❤ Добре де аз не разбирам как така стават тези свръхстимулации нали следят нали гледам какво се случва с теб 🤦🏼♀Как се определя тази доза която ти се дават за стимулация . Ти при кой си в Щерев ? Как бяха др неща ,че и мен това ме чака и се притесних сега и с тези стимулации как ги правят 😤Стискам ти палци утре да си по добре ❤🤗 ❤

# 442
Криси съжелеам че така е станало и не се чувстваш добре ❤❤❤ Добре де аз не разбирам как така стават тези свръхстимулации нали следят нали гледам какво се случва с теб 🤦🏼♀Как се определя тази доза която ти се дават за стимулация . Ти при кой си в Щерев ? Как бяха др неща ,че и мен това ме чака и се притесних сега и с тези стимулации как ги правят 😤Стискам ти палци утре да си по добре ❤🤗 ❤
При Андреева съм

# 443
🤗🤗🤗 изпращан ти много позитивна енергия дано бързо се оправиш и да връщате ембриончетя .
И все пак някой може ли да каже в какво се изразява тази свръх стимулация когато организма е образувал прекалено много яйцеклетки ли и това не може ли се да се предотврати като се прави по лека стимулация НЗ и аз малко съм объркана . Звучи ми като просто ,че някой си е е работил по учебник ,а не по следене на това как се случват нещата 😤

# 444
Криси, и аз бях така след пункция, но нямах хиперстимулация. Разбирам те, спокойно утре ще си много по добре, болките ще намалеят, но корема още ще ти е подут. На мен ми мина чак след като ми дойде цикъл. Просто явно има по чувствителни хора. Стискам палци да се оправиш бързо.

# 445
🤗🤗🤗 изпращан ти много позитивна енергия дано бързо се оправиш и да връщате ембриончетя .
И все пак някой може ли да каже в какво се изразява тази свръх стимулация когато организма е образувал прекалено много яйцеклетки ли и това не може ли се да се предотврати като се прави по лека стимулация НЗ и аз малко съм объркана . Звучи ми като просто ,че някой си е е работил по учебник ,а не по следене на това как се случват нещата 😤

Според мен може да се предотврати, но си трябва акъл, знания и усет към тази работа. Не напразно се правят постоянно изследвания на хормоните по време на стимулацията и може да се коригират дозите, а и не на последно място има АМХ, който е показателен и един добър лекар не би допуснал при високо АМХ да започне и продължи с големи дози. Ето тези неща трябва да се следят. Лошото е, че ние пациентите им се доверяваме, защото те са професионалистите в случая, а не ние и като тръгнат нещата в грешна посока, ние не знаем, че са теъгнали натам. Но понякога к докторите не могат да предвидят тези неща.
На едно момиче са и оплодили цели 24 яйцеклетки, получили се 24 ембриона, но до трансфер не се е стигнало, защото е попаднала в болница да й спасяват живота. Та в общи линии понякога процедурата е като руската рулетка.
Ох, много обяснения дадох... Хайде да пожелаем на Krisi1 бързо да се възстанови и да има успешен трансфер и бременост Heart

# 446
как са ти пуснали хормони без да си в цикъл нали се пъскат повреме на цикъл

Ами и по време на цикъл пускахме хормони както и след това. На около 2-3 дни ми пускаха по време на стимулацията.

# 447
Krisi,бързо възстановяване! 😊❤ Аз имах лека стимулация и пак бях със ЗЕТ,защото се получи хипер. А доки на всеки преглед ми повтаряше как много внимава с дозите,за да не се получи хипер. Така че наистина не може да се предвиди в много случаи. Извадиха ми всичките 11 фоликула. Няколко дена все едно валяк ми беше минал през яйчниците,като ходих по малка нужда ме прерязваше и коремът ми беше като топка издут. 😁 Но изобщо не ми правеше впечатление да ви кажа,миналата година изкарах 2 лапароскопии една след друга и от тогава така съм притръпнала към болка,че нищо не ме впечатлява.😂 Лесно мама не се става,както са казали хората-всичко ще си заслужава! ❤

# 448
Krisi1, много неприятно, че така ти се е случило.. Дано се възстановиш бързо. На мен ми бяха 9 фоликулите, не са ми казвали да е имало още. Корем ме заболя чак след няколко часа вкъщи, но пох нощ-па име отпусна. Имах болки като при цикъл на другия ден, а после ми мина. Аз съм с нискък Амх, ако това има значение и не съм имала хиперстимулация. Бях с високи дози Мериоферт - започнахме сутрин 150 и вечер 225, продължихме сутрин и вечер по 225. Сега започнах стимулация и се надявам на качествени яйцеклетки и да остане нещо да замразим, а не като преди да не остане нищо.

# 449
От 9 яйцеклетки 4 са били годни за инжектиране от тях са се оплодили 3. Тези дни ще ми се обадят кога да ходя да подпълня декларация за замръзяване и да платя съхранение. Вчера цял ден и цяла нощ мн ме боля, даже ми стана лошо та мъжа ми ме свестява с захар и вода, пръска ми лицето. По принцип съм с болезнен цикъл, ама такива болки не съм имала до сега. Не знам как ще ходя на работа утре.Дано се възстановя бързо и да ми сложат ембрионче и да ВИ се похваля.Но това ще стане сиг след 2 мес.

Общи условия

Активация на акаунт