Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 436
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря, Cristi. Много ми беше полезен твоя коментар. Запазих си час за преглед и ако ми се даде зелена светлина ще направя пункция. По принцип си запазвам на 9 ден от цикъла час, но да видим дали след стимулацията е пак подходящ този ден и не съм закъсняла.

# 481
Ели, аз бих запаила за 2-3и ден отново. След стимулация е добре да се видят яйчниците и да се пуснат едни хормони - може да има нещо задържано, което да обърка нещата. Та, ако имаш възможност, смени за по-рано  Hug

# 482
Аз съм при Владимиров, ще правим спонтанен цикъл след неуспешен къс протокол, каза ми 5-7 ден на преглед

# 483
Момичета много съжелявач ,че така се е получило . Мога ли да попитам защо е станало така и вие с какви фактори сте ? И при вас ли в имали хиперстимуация при къс протокол :/ ... явно често се случва Sad

# 484
  • София
Момичета много съжелявач ,че така се е получило . Мога ли да попитам защо е станало така и вие с какви фактори сте ? И при вас ли в имали хиперстимуация при къс протокол :/ ... явно често се случва Sad
Всяко зло за добро Wink. А защо е станало така, нямам си и на представа. Може да са ми били с ниско качество яйцеклетките, да ми е била направена стимулация с неподходящи за мен медикаменти, които са довели до нискокачествени яйцеклетки, или кой знае какво? От 10 яйцеклетки само 2 ембриончета останаха за свеж трансфер, но до бременност не се стигна. Като се видя с доктора ще го попитам на какво се дължи този резултат. С тубарен фактор сме. За мой късмет при мен стимулацията мина спокойно и не съм получила хиперстимулация. Надявам се да имам успех със спонтанния цикъл.

# 485
Здравейте, момичета, от доста време не съм писала, но малко бях загърбила темата след първото ми и неуспешно инвитро. Сега точно се бях настроила с нови сили и оптимизъм и се зарязих с варицела. Направо ще полудея. На някой случвало ли му се е и има ли някакъв период сега, в който трябва да изчакам?

# 486
Момичета някоя от вас приемала ли е НЕОФОЛИК МЕТА и случайно да сте забелязали някакви промени в тялото ? Този месец какво ми стана от 1 ден на Ц. не са спряли да ме болят гърдите 🤷🏼♀ ,свърши ми днес вече е 12 ден от Ц а те още ме болят ... освен тази фолиева киселина и витамин  D  (от една седмица го пия него ) друго не приемам сега ... възможно ли е от нея да ме болят гърдите като пред цикъл ? 🤔😤

# 487
Здравейте скъпи дами, от мъжки фактор ме препратиха насам към темата и бих искал ако не ви заторзмозявам много да ми помогнете малко за да успея да се ориентирам. На 28.03 ще трябва със съпругата ми да ходим до ЦАР да си вземем заповедта и да я занесем в надежда. Предварително си направихме изследванията за бактерии, чисти сме, аз пия трибестан с ортамол плюс, цинк, фолиева киселина.  Първия месец пиех вместо трибестан Потенциатор, но се поразрових в нета и определено не прочетох добри отзиви за него и го смених с трибестана(не знам доколко е правилно, но надявам се да не е грешно). Накараха ни да си направим и кариотип, скъпичко, но пак незнам доколко беше наложително, ама айде, на хорото сме и скачаме според тоягата.  Знам че опита на всички ви е много богат  и се надявам  ако някоя от вас има време да ми разясни процедурата за инвитро -  в смисъл знам че жената страда най-много, но как протича всичко - кога се започва стимулация, кога ще трябва да ходим до клиниката, какви са изследванията, които ще ни накарат дa  пуснем, всеки ден ли жената ходи за инжекции или може и сама да си ги бие.  Кога вадят яйцеклетки и реално аз кога трябва да дам материал и да видим кога е станало оплождането, ако изобщо хванат читав плувец. Като извадят на кой ден ги оплождат и после от 3 до 5 дена ли стоят там,после трансфера какво представлява и като се напарви абсолютно неподвижна ли трябва да е жената едно известно време или не точно. Много много въпроси за пореден път от мен, но ви благодаря че сте толкова отзивчиви.
Хубав ден и пак благодаря

# 488
Здравейте скъпи дами, от мъжки фактор ме препратиха насам към темата и бих искал ако не ви заторзмозявам много да ми помогнете малко за да успея да се ориентирам. На 28.03 ще трябва със съпругата ми да ходим до ЦАР да си вземем заповедта и да я занесем в надежда. Предварително си направихме изследванията за бактерии, чисти сме, аз пия трибестан с ортамол плюс, цинк, фолиева киселина.  Първия месец пиех вместо трибестан Потенциатор, но се поразрових в нета и определено не прочетох добри отзиви за него и го смених с трибестана(не знам доколко е правилно, но надявам се да не е грешно). Накараха ни да си направим и кариотип, скъпичко, но пак незнам доколко беше наложително, ама айде, на хорото сме и скачаме според тоягата.  Знам че опита на всички ви е много богат  и се надявам  ако някоя от вас има време да ми разясни процедурата за инвитро -  в смисъл знам че жената страда най-много, но как протича всичко - кога се започва стимулация, кога ще трябва да ходим до клиниката, какви са изследванията, които ще ни накарат дa  пуснем, всеки ден ли жената ходи за инжекции или може и сама да си ги бие.  Кога вадят яйцеклетки и реално аз кога трябва да дам материал и да видим кога е станало оплождането, ако изобщо хванат читав плувец. Като извадят на кой ден ги оплождат и после от 3 до 5 дена ли стоят там,после трансфера какво представлява и като се напарви абсолютно неподвижна ли трябва да е жената едно известно време или не точно. Много много въпроси за пореден път от мен, но ви благодаря че сте толкова отзивчиви.
Хубав ден и пак благодаря

Зависи дали ще сте по къс протокол или дълъг.
По дългия протокол на жената й правят блокираща инжекция точно в определен момент и при прокървяването (т.нар. МЦ) на втори ден започва стимулацията, която продължава от 10-14 дни, ппнякога може да отнеме и 20-ина, зависи от организма. През тези две седмици на стимулацията се правят хормонални изследвания (те са безплатни, щом сте по фонд) по два или три вида, зависи от етапа на стимулацията като същевременно има и ултразвукови прегледи за да видят паралелно с хормони как се развиват фоликулите. През това време жената пие една шепа медикаменти по схема и сама си прави инжекции по схема подкожно, което не е сложно.
Като стигнат своята зрялост, по преценка на лекаря се прави Пункцията точно в определен ден и час, когатл вие трябва да сте там за да дадете материал за обработка и оплождане.
В деня на пункцията ви съобщават колко Фоликула са извадили и от тях колко яйцеклетки. На следващия ден ви съобщават колко яйцеклетки са се оплодили и как се развиват ембрионите. По преценка на ембриолозите се определя датата за трансфера, както и бройката ембриони, които ще бъдат върнати.
В деня на трансфера жената престоява в заведението, с лед което е препоръчително да се лежи, но не е задължително.
Това, че сте по мъжки фактор, не бива да ви отчайва, ембриолозите все ще намерят някой друг "войник" за да оплодят яйцеклетките, ще ви направят ИКСИ, а не ин витро, ако сте за ИКСИ.
Има много двойки, които са като вас и са станали родители.
Желая ви двоен късмет. Подкрепяйте жената възможно най-много в тези месеци, положителната емоция наистина влияе добре на процеса и води до бременост.
Хайде с късмета напред!!! Бог да е с Вас! InnocentHands Pray

# 489
Аз пия от доста време Simple Smile нямам странични ефекти .

Момичета някоя от вас приемала ли е НЕОФОЛИК МЕТА и случайно да сте забелязали някакви промени в тялото ? Този месец какво ми стана от 1 ден на Ц. не са спряли да ме болят гърдите 🤷🏼♀ ,свърши ми днес вече е 12 ден от Ц а те още ме болят ... освен тази фолиева киселина и витамин  D  (от една седмица го пия него ) друго не приемам сега ... възможно ли е от нея да ме болят гърдите като пред цикъл ? 🤔😤

# 490
  • София
Същинската стимулация при дългия протокол не е задължително да започне на втори ден.

# 491

Аз пия неофолик мета от около 2 години и нямам никакъв проблем или странични реакции. Витамин Д Вигантол го пия около  2 месеца и също нямам проблем с него.

# 492
Благодаря ви за отговорите момичета , тогава не мога да си обясня защо са ми болезнени гърдите ... ❤❤

# 493
Здравейте девойки, записвам се и аз в темичката. Подала съм документи към ЦАР с мъжки фактор сме. Тъкмо се зарадвах, че сме одобрени и че доста бързо върви процеса със заповедите и ....ми.откриха  полип (и)....ще се разбере на хистерото какво и колко са Sad .Та незнам колко скоро ще е ИКСИТО при нас, но с интерес ви следя и научавам много полезна информация от форума. Успех на всички Simple Smile

# 494
  • София
Аз бях по къс протокол. На втори, пети и осми ден от цикъла имах ултразвукови прегледи придружени с пускане на хормони - LH, Estradiol, Progesteron. На 10 ден ми беше пункцията.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 22:25 от Eli_2018

Общи условия

Активация на акаунт