Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 419
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Ели не са ли през ден как така на 2 и после чак на 8 ден на преглед ? :/ А на 2 ден пускат ли ти хормони да се видят ?
Момичета микробиология какво включва когато се пуска преди процедурата за какво гледат с нея ?

# 496
Ели не са ли през ден как така на 2 и после чак на 8 ден на преглед ? :/ А на 2 ден пускат ли ти хормони да се видят ?
Момичета микробиология какво включва когато се пуска преди процедурата за какво гледат с нея ?
Изследват секрет за инфекции (гъбички, ешерихия коли и т.н.).

# 497
Фаирител освен това знаеш ли какво друго точно вкючва тази микробиология ? Предполагам Уреаплазма и микоплазма (май така се пишеше това )?

# 498
Не се притеднявам да го кажа - Д-р Ивайло Бързашки е, ощастливил толкова много двойки в северна България и не само!!!
Дори е направил невъзможното при една моя позната - по мои спомени съм расказала за двойната матка (която обаче никой не беше диагностицирал на УЗ до направата на секциото) на една жена и как тя е забременяла от деветия опит точно при него. Невероятен Човек и професионалист.
И аз мислех така но при мен уж качеството на Я и С е добро,ендометриомът също пък не се получават нещата

Аз имам същият проблем с ендометриума.Искам да кажа на всички момичета,със същият проблем да не си губят времето при г-н Бързашки!!!Аз бях при него по препоръка на д-р Конова,след толкова неуспешни опити.На първият преглед чух "А имаш ли заповед,а до кога е?А ти имаш хубави яйчници сигурно добре реагираш на стимулации!?!?!".А отидох на консултация да чуя дали може да ми помогне с еднорога матка съм и проблеми с лигавицата.А ние затова почти не говорихме!!!Изписа ми схема 3 месечна с естрофеми,климари,дуфастони,лензета.Натъпках се аз.Чакам цикъл,минават 10 дни.Обаждам се казват,че може да съм бременна.Аз пък съм толкова сигурна,че има друг проблем,и вече си познавам тялото толкова добре.Отивам при моята най-добра,най-загрижена гинеколожка тук в града.Олее,2 огромни фоликула задържани в единия яйчник,клонят към кисти почти големи колкото яйчника ми.Веднага взимам мерки.Слава Богу ми дойде,и слава Богу имам редовен цикъл.А господин Бързашки уж се опитвал да регулира нещата,от както се помня имам редовен цикъл.Решавам да отида да поговорим,оказа се за последно.Имах намерение да чуя какви други идеи има за мен.Нали беше редно да чуя.Но той почти ме изгони и ми се разсърди даже,че може би ги беше срам да си признае,че всъщност други идеи няма.Държеше да е прегледа ,но аз категорично отказах,бях втори ден с гадно кафяво кървене,болки ниско долу и неразположеност."Ех,сега нали имаш цикъл кво?!Какво като имаш задържани фоликули?!"
О,Господи,май имаше намерение да ми скапа скъпичките яйчници,без това се мъча с еднорогата си матка,че само това ми е кусура.Съжалявам,но аз след 2то си посещение при него се отказах 100% да посещавам такъв лекар,който не го е грижа за пациентите си.Ако не можеш да ми помогнеш поне не ми губи времето,че наистина ми е ценно!

# 499
Аз бях по къс протокол. На втори и осми ден от цикъла имах прегледи. На 10 ден ми беше пункцията.

Ели вкоя клиника и при кой док.си?

# 500
Фаирител освен това знаеш ли какво друго точно вкючва тази микробиология ? Предполагам Уреаплазма и микоплазма (май така се пишеше това )?
Те се пускат отделно и са за точно определени неща докато микробиологията е за "по-банални" неща. Аз не съм сууупер запозната, но е хубаво да си пуснеш микробиология, защото ако почнеш процедура с гъбички примерно, ще се разпространят и става кофти... Уреаплазмата и микроплазмата май са валидни 6 месеца, но в България има пакети за трите неща (микроплазмата, Уреаплазма и микробиология) за около 60лв в Геника, а вероятно и на много други места.

# 501
Fairytale благодаря ти , разбирам . За момента не мисля че имам нито едно от нещата ,но не знаех какво вкючва тази микробиология .
Даже си мислех ,че гледат неща като за хепатит и такива неща .

# 502
  • София
Изпуснала съм прегледа на 5 ден. Редактирах поста си.

# 503
Fairytale благодаря ти , разбирам . За момента не мисля че имам нито едно от нещата ,но не знаех какво вкючва тази микробиология .
Даже си мислех ,че гледат неща като за хепатит и такива неща .
Преди процедурата се пускат задължително и хепатит, спин и сифилис мисля, че беше. Също и цитонамазка, на мен ми ги пускаха месеца преди да стартираме

# 504
Да и на мен така ми казаха  . Еми др седмица ще видим аз се моля да ми дойде на 31 ден не по рано ,че деня в който летя се пада да ми  26 (от Ц) и от летището отивам в клиниката за да ги пусна тези неща и живот и здраве като ми дойде да стартираме . Мъжът ми и той си идва ден след мен да пусне тези неща .
Знаете ли в Малинов за колко време излизат резулатите от разширена спермограма по Кюгер и микробиология , той там ще ги пусне и двете неща ?

# 505
Здравейте Момичета ,винаги ви следя мнинията и затова събрах смелоста да си споделя и моя проблим със вас искам да попитам престои ми инвитро в Германия...за първи път.
При мъжът ми няма никакви проблеми...
Проблемът е при мене ,аз съм с неузрели яйцеклетки и не мога да отделям овулация...
От 6 години се опитваме да си имаме дечица но за съжаление не става.
До сега не съм забременяла нормално или пък чрез Инвитро....
Затова решихме да направим инвитро тук в Германия.
И въпросат ми колко е шансът при инвитро с неузрели яйцеклетки.
Много се вълнувам дали ще стане.
Ако някой има като моя проблем моля да сподели дали е било успешно.
Благодаря ви предварително.
И стискам палци на всички които ги очакква  инвитро.Успех

# 506
Момичета една приятелка тук ми казва че в клиника Надежда при връщане на ембрионите ти показвали на слан ,че ги поставят в теб 🤔 (нейна позната която правила инвитро от 10 години и го казала това ) и тя твърди ,че в др клиники не показвали нищо такова . Та др в Надежда и казали е как така от къде сте сигурни тогава ,че връщат нещо във вас .... вие чували ли сте нещо подобно ? Тази жена твърди ,че една ли не в Щерев специално (била пациентка там преди Надежда ) нарочно не вкарвали нищо само за да има и втори опит . Аз и казах ,че гаранция никъде няма но това ми се струва доста сериозно и направо нз и аз .... малко глупаво дори . 🤨🤨🤨

# 507
  • София
няма как да ти покажат какво слагат.
микроскопи по коремите нямаме  Rolling Eyes

# 508
Точно това и аз и казах ,че няма как да де покаже такова нещо и само ме напрегнат .

# 509
  • София
гледат на ехографа къде да поставят ембрионите и може да са и показали локвичката с която ги пускат. но ембрионите няма как.
имам 14 трансфера там и точно ембриони никога не са ми показвали. тях ги показваха преди време ембриолозите на монитор, после взеха на хартия да ги разпечатват.

Общи условия

Активация на акаунт