Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
На някой случвало ли се е покрай стимулации и пункции без трансфер , цикъла да идва на по-малко дни от обикновено?

# 631
Духчето, аз преди много време разбрах, че имам ЧПВ. Последни бях 2 група, но и 3 А съм била. Репродуктивният каза, че не е проблем. Вероятно ще трябва да смъкнеш групата, но според мен няма за какво да се притесняваш. На мен след като ми излезе 3 група пуснах след няма и месец и беше 2 група.
Не съм лекар, довери се на тях, яж по-здравословно и всичко ще е наред.

# 632
  • София
Др. Кой, явно бременността от спонтанното забременяване не се е развила, щом продължаваш с опитите и най-вероятно Стаменов е бил прав. Особено щом и сегашният ти лекар говори за хидросалпингс. Не съм сигурна, че хистероскопията би ти помогнала в случая. Ако наистина има течност в тръбите няма никакъв смисъл да правиш трансфер.

# 633
Здравейте момичета,
Не знам дали пиша в правилната тема, но тъй като ми предстои на 22 Април да си взема заповедта от фонда реших, че тук е мястото. И така преди месец ми правиха цитонамазка от която резултата излезе ПАП III A и положително за ЧПВ, вчера ми правиха колпоскопия и ми взеха биопсия, сега чакам 10 дена за резултата, въпроса ми към Вас е как точно това ще се отрази това към опита ни и дали ще се наложи много голямо отлагане. Знам че малко хаотично ми върви мисълта но съм страшно притеснена и не знам въобще както ще предприемаме от тук нататък, та ако на някоя от Вас се е случвало моля нека сподели.
Предварително благодаря.   
    Не се притеснявай.Заповедта ти важи 1година от получаването т.е до 22април2020г.

# 634
Здравейте момичета,
Не знам дали пиша в правилната тема, но тъй като ми предстои на 22 Април да си взема заповедта от фонда реших, че тук е мястото. И така преди месец ми правиха цитонамазка от която резултата излезе ПАП III A и положително за ЧПВ, вчера ми правиха колпоскопия и ми взеха биопсия, сега чакам 10 дена за резултата, въпроса ми към Вас е как точно това ще се отрази това към опита ни и дали ще се наложи много голямо отлагане. Знам че малко хаотично ми върви мисълта но съм страшно притеснена и не знам въобще както ще предприемаме от тук нататък, та ако на някоя от Вас се е случвало моля нека сподели.
Предварително благодаря.   
    Не се притеснявай.Заповедта ти важи 1година от получаването т.е до 22април2020г.

Благодаря, надявам се отлагането да не е много.

# 635
Здравейте момичета , днес бях на преглед и с-е който е видя (Тимева я нямаше в петък ще я видя ) ми каза от прегледа ,че не съм имала О този месец и ми преписа за 5дни по 2хапчета Оргаметрил и каза ,че като го спря в неделя във четвъртък трябва да ми дойде и на 2 ден да стартираме с Тимева процедурата . Някоя от вас пила ли го е това и за какво е ,така и не разбрах ? 😔

# 636
Здравейте момичета , днес бях на преглед и с-е който е видя (Тимева я нямаше в петък ще я видя ) ми каза от прегледа ,че не съм имала О този месец и ми преписа за 5дни по 2хапчета Оргаметрил и каза ,че като го спря в неделя във четвъртък трябва да ми дойде и на 2 ден да стартираме с Тимева процедурата . Някоя от вас пила ли го е това и за какво е ,така и не разбрах ? 😔

Това е за да ти дойде. Ама моят репродуктивен специалист казва че това е хапче за бабички(повреме на менопауза). Той подтиска овулацият,но аз само от него и примолут не пълнея. Но предвид че искате бебе защо точно ъези има толкова много и не скъпи хапчета.

# 637
Здравейте момичета,
Предварително благодаря.   

Аз преди ок 8 месеца месеца имах резултат 3а от цито, отрицателно за ЧПВ, при мен не се наложи биопсия. Свалих групата на втора след (подходящо) лечение на бактериална вагиноза, която с години съм бъркала за гъбична инфекция и никой доктор не се сети да ме насочи. Излезе от микробиология на ДНК ниво , която пуснах на своя глава в Геника. Може да ми е повлияло и целенасочено водене на по-здравословно живот и по-малко нерви, много се притесних тогава. Важно е какво излиза на колпоскопа, дали има изменения(дисплазия), които да налагат по-сериозни мерки.
 Според мен, от всичко което изчетох тогава, 3 група е гранична и може да е безобидно , но и сериозно . На твои място бих изчакала . Ако искаш разгледай и групата за цитонамазките, но без да се шашкаш, защото там са повече от доктори и се споделят притеснителни преживявания.

# 638
  • София
Оргаметрил е прогестеронов препарат.

# 639
Krisi,пункцията е без болка и неразположения ако няма хипер,има ли хиперстимулация нещата са различни. И аз бях в Щерев,преди ЗЕТ пих хапчета за стимулиране на лигавицата само,яйчниците нама защо да се стимулират. Самата процедура като усещане  е като обикновен преглед(на мен цитонамазката ми е по-неприятна дори) за 2 мин приключва всичко. Успех,не се притеснявай - хипер се случва често,и аз имах лека,макар че дозите ми бяха минимални.Всичко ще бъде наред. Simple Smile
Аз бях много зле щом стигнах по спешност с болницата.Сега съм по-добре, дойде ми цикъла надявам се да са се нормализирали размерите на яйчниците.Ти при кой док в Щерев си била ?
И колко  време се пият хапчета?
А трансфера плащаме ли ние или е по фонда?

# 640
Krisi,радвам се,че си по-добре. Simple Smile При д-р Савова съм,често ще те излъжа колко време точно пих хапчетата след пункцията,само помня,че бяха много.😂
ЗЕТ ми го направиха след 2 цикъла(Февруари),след трансфера също  има бая хапчета,част от които все още приемам. Иначе ние се самофинансирахме,не сме били по фонда и всичко си плащахме-но поне до колкото знам влиза във фонда.

# 641
Аз съм при доц. Юнакова, но трансфера ми го прави д-р Савова. До писала ми е на рецептата естрофем 3 пъти по 2. Не съм го пила предния път. Уж измери хубава лигавица, а пък каква голяма доза ми е сложила..

# 642
Nandin трябва ли да ме притеснява това ,че трябва да го приемна преди процедура ? Той каза че този месец не съм имала О . и ако не се лъжа каза нещо за задържан фоликул и за това го изиса този препарат за да можело да стартираме др седмица .
Благодаря ви момичета !

# 643
  • София
Nandin трябва ли да ме притеснява това ,че трябва да го приемна преди процедура ? Той каза че този месец не съм имала О . и ако не се лъжа каза нещо за задържан фоликул и за това го изиса този препарат за да можело да стартираме др седмица .
Благодаря ви момичета !
Не мисля. Още повече, че доктор ти го изписва

# 644
Момичета и аз да питам естродиола ми е 902pg/ml, a прогестеерона >80ng/ml . Добре ли са стойностите за трансфер и според вас добре ли ще се отразят след трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт