Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 321
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Здравейте момичета,
Не знам дали пиша в правилната тема, но тъй като ми предстои на 22 Април да си взема заповедта от фонда реших, че тук е мястото. И така преди месец ми правиха цитонамазка от която резултата излезе ПАП III A и положително за ЧПВ, вчера ми правиха колпоскопия и ми взеха биопсия, сега чакам 10 дена за резултата, въпроса ми към Вас е как точно това ще се отрази това към опита ни и дали ще се наложи много голямо отлагане. Знам че малко хаотично ми върви мисълта но съм страшно притеснена и не знам въобще както ще предприемаме от тук нататък, та ако на някоя от Вас се е случвало моля нека сподели.
Предварително благодаря.   

Аз преди ок 8 месеца месеца имах резултат 3а от цито, отрицателно за ЧПВ, при мен не се наложи биопсия. Свалих групата на втора след (подходящо) лечение на бактериална вагиноза, която с години съм бъркала за гъбична инфекция и никой доктор не се сети да ме насочи. Излезе от микробиология на ДНК ниво , която пуснах на своя глава в Геника. Може да ми е повлияло и целенасочено водене на по-здравословно живот и по-малко нерви, много се притесних тогава. Важно е какво излиза на колпоскопа, дали има изменения(дисплазия), които да налагат по-сериозни мерки.
 Според мен, от всичко което изчетох тогава, 3 група е гранична и може да е безобидно , но и сериозно . На твои място бих изчакала . Ако искаш разгледай и групата за цитонамазките, но без да се шашкаш, защото там са повече от доктори и се споделят притеснителни преживявания.

и при мен беше подобно.... все лекувахме гъбички.. все си ги носех.. и накрая излезе 3а група и чпв - в геника пуснахме изследванията.. след това последва един 4 месечен курс с изопринозин, след това 2м с Coriolus - някакви гъби бяха. След 6 месеца пуснахме пак чпв тест - излезе отрицателен и ми обгориха лигавицата на матката с киселина, излющи се и  си станах като чисто нова... от тогава или съм pap1 ili pap 2a .... Е друг е въпроса че се оказах и със запушени тръби и ги отстранихме.. но нямам представа дали има нещо свързано.. 

# 646
Здравйте момичета ,
Имам питане . От 2 години безуспешно опитваме за бебче , ходила съм при доц. Русев и др. Калчев и при други безизвестни гинеколози в Дубай (живея там) , накратко ПКЯ - ту имам ту нямам овулация , естествено хормоните са разбъркани, но ОК за зачеване впредвид ПКЯ . Генетичните са ми ок (намям мутации) леко завишени НК и емриотоксини , заради които направих вливка миналия месец на Октагам .
Имам две стимулации с Кломифен миналата година (овулация да , бременност не) и една стимулация Март 2019 с Летрозол (овулация да , бременност не) . Въпросът ми е следния : колко стимулации още да направя (предполагам максимум 3 още ) и после какво ?? Инвитро ли да се пуснем направо ? Тези инсеминации нещо не ми вдъхват голяма надежда , впредвид че ние нямаме мъжки фактор . Има ли някоя от вас забременяла на стимулация от повече опити от 3 ? От 5 месеца съм на режим без глутен и млечни продукти, взимам витамини (омега 3, фолиева , Д , цинк, Ц ) и йога . Ще съм ви благодарна за вашето мнение Simple Smile

# 647
Това, което си правила, не е същинска стимулация, а "побутване". Ако нямаш проблем с резерва, направи един къс протокол, като натъртиш, че си с ПКЯ, за да не те набримчат с 300 единици и нагоре.

Без глутен и млечни е добре, но основния враг на яйцеклетките е захарта. Затова е хубаво да ограничиш въглехидратите.

Генетични какви са пускани? Само тромбофилии или и кариотип?

# 648
Това, което си правила, не е същинска стимулация, а "побутване". Ако нямаш проблем с резерва, направи един къс протокол, като натъртиш, че си с ПКЯ, за да не те набримчат с 300 единици и нагоре.

Без глутен и млечни е добре, но основния враг на яйцеклетките е захарта. Затова е хубаво да ограничиш въглехидратите.

Генетични какви са пускани? Само тромбофилии или и кариотип?
Благодаря за отговора . Мисля че е тромбофилия , но не съм сигурна ето прикачам резултата . Не знам защо не са ми пуснали кариотип ... ще си ходя в БГ другия месец и ще го пусна и него тогава . Амх ми е 18 , имам резерв . Не съм сигурна какво е къс протокол 😔 . Ще намаля въглехидратите също Simple Smile

# 649
Къс протокол, най-общо казано, е стимулация с инжекции, които започват в рамките на твоя цикъл. След нарастване на фоликулите, се слага тригер, пунктират се, яйцеклетките се оплождат в лабораторни условия и се прави трансфер. При дългия протокол разликата е, че ти блокират твоите хормони и се осланят само на препаратите.

Пускала ли си контроли на витамин Д и Б? Тсх/фт4 в норма ли са? Обременяване с глюкоза правено ли е? И, не на последно място, СГ как е Blush

# 650
  • София
Здравейте, момичета Blush
Аз малко се пооцаферих след последния опит ... Трябваше ми малко време, явно.
Сега с нови сили и надежда гледам към следващия опит, който явно няма да е май месец, а юни- живот и здраве .
Бих си последния Золадекс, почнах пак витамини, почнах да спортувам и са спазвам хранителен режим, както се казва в пълна бойна готовност съм Sunglasses

# 651
Къс протокол, най-общо казано, е стимулация с инжекции, които започват в рамките на твоя цикъл. След нарастване на фоликулите, се слага тригер, пунктират се, яйцеклетките се оплождат в лабораторни условия и се прави трансфер. При дългия протокол разликата е, че ти блокират твоите хормони и се осланят само на препаратите.

Пускала ли си контроли на витамин Д и Б? Тсх/фт4 в норма ли са? Обременяване с глюкоза правено ли е? И, не на последно място, СГ как е Blush
Ммм да , късия звучи по- добре ... колкото и да се надявам че няма да стигнем до там ,но май натам вървят нещата . Б 6&12 са добре . Витамин Д ми е  зле , биха ми инжекция преди 2 месеца 300,000 единици и всеки ден 10,000 единици за 3 месеца , започнах и на плаж да ходя (трябва да се е качил ) . ТСХ - на еутирокс съм , ок е засега (фт3&4 са ок ) . Инсулинова резистентност нямам , според обременяването с глюкоза . СГ незнам какво е 😬

# 652
Спермограма Hug

# 653
  • София
АМХ е висок от ПКЯ

# 654
  • София
Здравейте, момичета. Искам да се допитам до вас през какъв интервал от време могат да се правят стимулации по къс протокол. Първият ми опит беше неуспешен и вече обмислям за втори опит.

# 655
Здравейте момичета. Миналия месец мина и моя опит за съжаление неуспешен. Пункцията ми беше на 12ти ден а МЦ мидойде на 21ви ден (не стигнахме до трансфер и пих лекарства само 3 дни след пункцията). Та в тази връзка исках да се допитам обърква ли се овулацията и МЦ след стимулация (в смисъл възможно ли е този месец да съм нямала овулация и цикъла да ми е по дълъг или по къс отново)?

# 656
Здравейте, момичета. Искам да се допитам до вас през какъв интервал от време могат да се правят стимулации по къс протокол. Първият ми опит беше неуспешен и вече обмислям за втори опит.
Стискам палци втория да завърши успешно!
Моят доктор казва поне 3 месеца почивка.
Успех

# 657
  • София
Здравейте момичета. Миналия месец мина и моя опит за съжаление неуспешен. Пункцията ми беше на 12ти ден а МЦ мидойде на 21ви ден (не стигнахме до трансфер и пих лекарства само 3 дни след пункцията). Та в тази връзка исках да се допитам обърква ли се овулацията и МЦ след стимулация (в смисъл възможно ли е този месец да съм нямала овулация и цикъла да ми е по дълъг или по къс отново)?
Менструацията ти е била по-рано, защото си пила хапчета и си ги спряла по-рано

# 658
Момичета, здравейте. Нещо, което сега разбирам... Говорих с ин витро клиниката за подаване на документите към Фонда и се оказа, че от 1-ви април изискването на АМХ да е поне  0,5, а не 1, както беше до сега.

# 659
Даа, това е страхотнооо! Много се радвам, че са го приели Simple Smile Моя АМХ беше тръгнал да пада Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт