Отговори
# 480
Точно така. Такава нагласа, че щом си плащаш, значи винаги имаш право, ако изобщо е съществувала някога в ЧУ, то е било съвсем в зората на възникването им, преди примерно 20 години. В момента такава нагласа не съществува поне в няколкото ЧУ, върху които имам поглед. Може и в някои ЧУ да я има, но не вярвам, защото познавам много родители от различни ЧУ и никога досега не съм видял такава нагласа. Не съм видял и арогантност у родителите от ЧУ, което пък въобще не може да се каже за ДУ. Точно в ДУ има много родители, които считат, че винаги са прави, държат се неуважително с учителите и точно пък в ДУ родителите с пари обикновено са арогантни. Щото и в ДУ има много родители с пари и много родители с много пари.

# 481
Много "обичах" тази нагласа в ЧУ - щом имам пари и си плащам, детето ми винаги има право и всички трябва да се събразяват с него, дори децата на другите, които си плащат. В ДУ подобна нагласа по-трудно вирее, ясно защо, но в ЧУ са си съвсем на място. И като цяло, децата са копие на родителите си. И сори, ако някой се припознае, за мен това са факти от живота край мен.

В кое точно ЧУ си наблюдавала тези "факти"? И откъде реши, че в ЧУ са си намясто?
Една от причините да плащам беше за да не се занимавам с връзкарството и липсата на елементарен ред в "елитните" ДУ.

Да, можеше да се сетя кой ще е първият припознал се Wink Ако четеше, щеше да знаеш в кое ЧУ сме били. Не смятам да се отчитам точно пред теб.

# 482
  • София
Дърлете си се колкото искате двата лагера..Истината е, че нагли родители има и в ДУ, и в ЧУ. То си е до възпитание..

# 483
Дърлете си се колкото искате двата лагера..Истината е, че нагли родители има и в ДУ, и в ЧУ. То си е до възпитание..
Няма да се дърлям, хората с деца в ЧУ знаят за какво става въпрос, а дали ще го напишат - отделен въпрос.
Така е. Обаче в ЧУ за тях си плащаш и не малко Simple Smile, а в ДУ ги получаваш напълно безплатно, като бонус   Joy

# 484
Е то и връзкари също има и на двете места.

Но общо взето подобни претенции на родители в ЧУ вървят само в училища в които концентрацията на чалга и парвенюта е над санитарния минимум. А това не са И училища, които са известни с яко учене.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 14:38 от Анонимен

# 485
  • София
Аз си спомням с умиление как преди време се пънехме да убеждаваме Андариел, че до 7 клас елитно ДУ + родител, или наето лице, което да обучава по училищен материал и да развежда по езикови и други занимателни школи, не е същото като ЧУ (от тези с якото учене), и затова вече някак не ме влече да обяснявам същото наново.

Достатъчно красноречиви са няколкото пълни буса за дадено ЧУ (от тези с якото учене) с деца, на които прилежащото им квартално училище е 73-то. За родителски мързел или прехвърляне на отговорност въобще не може да става и дума, поне ако трябва честно да съдя по себе си, не мисля, че очакванията ми от ЧУ са свързани с това някой друг да свърши моята работа по отношение на образованието и възпитанието.

# 486

Но общо взето подобно претенции на родители в ЧУ вървят само в училища в които концентрацията на чалга и парвенюта е над санитарния минимум. А това не са И училища, които са известни с яко учене.
От моя опит е точно обратното - претенциите и наглостта идваха от известно у нас интелектуално семейство. Нищо общо с чалга и анцузи Wink

# 487
  • София
Скрит текст:

Но общо взето подобно претенции на родители в ЧУ вървят само в училища в които концентрацията на чалга и парвенюта е над санитарния минимум. А това не са И училища, които са известни с яко учене.
От моя опит е точно обратното - претенциите и наглостта идваха от известно у нас интелектуално семейство. Нищо общо с чалга и анцузи Wink
Много е важно и как училищното ръководство реагира на подобен род родителски изяви. В някои училища такива ще ги отсвирят на момента, в други - не съвсем Wink.

# 488

То от "интелектуалец" до интелектуалец разлика има от земята до небето. А "чалга" не е понятие за фолка, а за такива "интелектуалци". Анцузи никъде няма да видиш. Само Шанел. Да ти кажа Дрита хич не ми е от училищата, за които казвам, че подобни простотии не минават на ръководството.

# 489

Факт. Както е факт, че търсенето определя предлагането на пазара.
Има предлагане за нуждите на кифли и кроасани, има и за търсещи ред и образование.
И двата типа ЧУ първо си подбират, а после не си мешат клиентелата за да не я загубят. Освен това и в двата типа училища има съответните правила, които се спазват в името на мирното съвместно съществуване.

В ДУ родителите имат малко избор и още по-малко думата относно спазването на правилата.

# 490
  • Русе
В ДУ родителите имат малко избор и още по-малко думата относно спазването на правилата.
Това е въпросът де. За добро ли е или за лошо.

# 491

Въпрос на възприятие и избор. Знаеш какво ще получиш от самото начало. Но със сигурност няма да получиш безредие и хаос.

# 492
Без да се обижда някой, ама четейки тази тема си мисля, че по-скоро е за добро Wink Да му мислят ЧУ как ще оправят с клиентелата си Joy

То от "интелектуалец" до интелектуалец разлика има от земята до небето. А "чалга" не е понятие за фолка, а за такива "интелектуалци". Анцузи никъде няма да видиш. Само Шанел. Да ти кажа Дрита хич не ми е от училищата, за които казвам, че подобни простотии не минават на ръководството.
"Чалга и анцузи" е нарицателно за новобогаташи без образование, знания или интелект, но натрупали много пари. Няма значение дали действително са с анцуг или пазаруват само от Виа делла Спига. Но случаят беше съвсем друг, нищо общо с псевдо-интелектуалци. Дрита се справиха блестящо с проблема, между другото, трябва да им отдам дължимото.  Но това не променя факта на наличие на такива прецеденти в ЧУ и то съвсем не от борчета. Пък който не вярва, че ги има, и си мисли, че е застрахован в някое съвсем специално ЧУ - ами добре Simple Smile   Животът често си прави шеги с вярванията ни Grinning

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 15:33 от Анонимен

# 493
Хохо, Аш. Smiley
Андариел беше ненадмината в спора. Жалко, че няма да можем да четем бисерите й вече.

В класа на сина ми в ДУ имаше родители от всякакъв тип. Много се забавлявах. Особено с тези, които си бяха повярвали, че с пари и позиции могат да ръководят парада и да променят правилата. Не им се получи.
Дни мога да разказвам, ама не ми се занимава.

# 494
  • София
Скрит текст:
Без да се обижда някой, ама четейки тази тема си мисля, че по-скоро е за добро Wink Да му мислят ЧУ как ще оправят с клиентелата си Joy

"Чалга и анцузи" е нарицателно за новобогаташи без образование, знания или интелект, но натрупали много пари. Няма значение дали действително са с анцуг или пазаруват само от Виа делла Спига. Но случаят беше съвсем друг, нищо общо с псевдо-интелектуалци. Дрита се справиха блестящо с проблема, между другото, трябва да им отдам дължимото.  Но това не променя факта на наличие на такива прецеденти в ЧУ и то съвсем не от борчета. Пък който не вярва, че ги има, и си мисли, че е застрахован в някое съвсем специално ЧУ - ами добре Simple Smile   Животът често си прави шеги с вярванията ни Grinning
Чакай сега, за някакво изключение ли говорим или за практика, която статистически си струва да се отбележи! В началото, когато започна спорът, имах чувството, че се аргументираше с голямото влияние на липсата на родителска отговорност (в смисъл на претенциите на хората към ЧУ) - т.е. не за някакъв си единичен случай, на който си се натъкнала, от който пак ще вадим глобални изводи Flushed! Защото наистина има ЧУ, в които се обръща внимание на родителските претенции, има и такива, в които не се обръща. Единични изключения винаги ще се намерят (особено ако упорито се търси телето под вола Thinking)

Общи условия

Активация на акаунт