Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 482
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Враца
Мерси за бързите отговори.
Не ни върши работа травматология. Трябва изгаряне. Гугъл преводач ми превежда "лечение изгаряне" като "Verbrennungsbehandlung".
Така намерих https://www.verbrennungsmedizin.de/zentren.php#mainz
Но само до там.

Не става ли на английски с лекарите?
Ако казвате, че не става, ще търсим преводач.

Ако се окаже невъзможно трудно, в крайна сметка ще направим операцията/операциите тук, в Пирогов, където се лекуваме. За съжаление съм малко разочарована от отношението, а и от лечението... но в нашата държава няма такива специалисти на друго място.

Asyalein,
Точно това имам предвид за мненията- да видя има ли българи които са доволни от някой лекар, а не да чета в сайтовете на болниците  Simple Smile
С коя здравна каса имаш предвид да говоря- БГ или ДЕ?

# 151
  • Англия
За каква операция става дума, за присаждане на кожа ли? Приятели на мои приятели са от няколко месеца в клиника по изгаряне, след като детенцето им се залива с вряла вода от чайника. Но това е до Дортмунд.

# 152
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
За съжаление съм малко разочарована от отношението, а и от лечението...

Asyalein,
С коя здравна каса имаш предвид да говоря- БГ или ДЕ?

тук отношението е супер, ама лечението...  Whistling
сега за точно като вашия случай нямам поглед, ама напоследък ми се налага по-често да се срещам с лекари: бисер до бисер.... Twisted Evil
иначе идвайки от Бг може да ти се стори супер, но аз напоследък си ходя на частно в Бг, защото системата е тромава, чака се с месеци за специалист (аз чаках 6 месеца за ендокринолог, бях за 2 мин. при лекаря!!!), претупват те набързо и т.н.

говоря за тукашната каса, след като смятате да идвате насам и да влизате в системата. Peace

с английски може и да става, но при вас явно е по-сложен случая и също бих препоръчала преводач.
имаше един сайт или група във фейса, където студенти предлагаха безплатни преводи по болница за деца. ама не помня името  newsm78
обаче не помня к

# 153
  • Англия
Лечение без граници се нарича организацията. Не са само студенти, аз също ходя да превеждам на деца, които идват да се лекуват в нашия град.

# 154
За да получите лечение май са необходими поне 18 месеца здравни вноски Thinking, в определени случаи може да се наложи доплащане.
Това от кога?
Аз влязох в болница на 3-тата ни седмица в Германия , съответно 3-тата седмица здравни осигуровки,  без да доплащаме нищо. Е, беше преди 10 години, но не съм чула нещо да се е променило по тази точка от тогава.

Мъжа ми го оперираха два пъти тук, първият път на третия месец, вторият на петия от пристигането му и съответно плащане на осигуровки. Става дума за края на 2018, не преди десет години и една стотинка не са ни искали, нито за Е104 са ни питали. Т.е. все още няма такова нещо, като да трябва да си плащал 18, 12 или 2 вноски. Трябва просто да си осигурен.

# 155
  • Враца
Изгарянето беше преди 5 месеца. Не му направиха присадки. Трябваше, но имахме позната, която ни разясни, че след присадки е по-зле положението. Имахме късмет, че изчакаха да зараснат сами раните.
Сега ще лекуваме цикатрикси- удебелявания и сраствания на кожата.

ana ana,
Добре ли е детенцето сега? Имаш ли представа след присадките какво е продължаващото лечение /със сигурност има цикатрикси/? При нас физиотерапията и рехабилитацията са малко "въздух под налягане". Чудя се дали там нямат някакви по-иновативни методи и уреди. Ако можем да намалим щетите ще е много добре.
Лазери някакви... знам ли и аз...

asyalein,
Озадачена съм от мнението ти. По ТВ все говорят как някой ходи да се лекува в Германия и то все болести, за които тук няма кой да го погледне... Мислила съм си, че там има страшни специалисти, а пък и имат пари за най-новите уреди и инструменти. Сега ти ме закопа направо.  Rolling Eyes

Check Please
Не са били спешни операции, така ли?

# 156
Че имат технологии имат, но лекарите все още са хора. Аз имах чутовен първоначален сблъсък с местен медик (зъболекар), но после все на супер свестни попадах, след проучване обаче. Като цяло няма как изобщо да се сравни здравеопазването с това в България и клишето със страхотните български лекари, дето не били чак толкова страхотни поради ниско заплащане, не искам даже да го коментирам. Може би защото брат ми в момента е тук за за оправя поразии от един страхотен лекарски екип след операция от синузит. Възпалена трахея от тръба за интубиране и заразен със стафилококи.
Всъщност не знам как въобще може да се сравни българско здравеопазване с немско, но постоянно го чувам.

# 157
  • Враца
Значи съм на прав път да търся варианти и лекари там.
Ако ana ana  каже какво е станало с детенцето на приятелите й, ще ми е полезно. Може и на лично съобщение. Дортмунд е на 220 км от Франкфурт.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 23:03 от Трън в Очите

# 158
  • Англия
Много съжелявам за детенцето ви. Не знам подробности за този случай, само че няколко месеца са били в болница в друг град и че малко трудно е проходило след това. Потвърждавам, че от първия ден на здравно осигуряване може да ползвате всички здравните пътеки.
П.с. Детето е на познати/приятели на мои приятели, просто съм чувала да го споменават, но не знам подробности.

# 159
  • Враца
А,ясно. Е, нищо, ще продължавам да проучвам колкото мога.
Засега благодаря на всички включили се. Като наближи време да заминем, може пак да пиша тук.  Simple Smile

# 160

Не става ли на английски с лекарите?
Ако казвате, че не става, ще търсим преводач.

http://lekuvam.se/
Това е сайта ,ако се стигне до там и имаш нужда от превод се свържи с тях и ще измисилите вариант.

Да попипитам и аз за данъчните декларации ,когато изпозвате бератер ,каква цена горе долу се заплаща?
Може ли да ми препоръчате някой ?

# 161
  • Враца
Благодаря!

# 162
https://www.klinikum.uni-heidelberg.de/
Трънче, както вчера писах, сайта на униклиниката в Хайделберг е на различни езици. Една от най-добрите в Германия е.

От години правим сами данъчните си декларации с помощта на програма от Алди за 5 евро. Програмата те води и обяснява всяка стъпка, съветва къде какво може да се признае с и без документи.  Разбира се, трябва немски.  В Амазон има много различни програми, разгледайте.

Най-бюджетния вариант за данъчен бератер е Steuerhilfeverein. Членския внос е обявен на сайтовете на тези сдружения.  Хонорарът на един данъчен съветник може да е много различен,  в зависимост от конкретната ситуация.

# 163
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Като цяло няма как изобщо да се сравни здравеопазването с това в България и клишето със страхотните български лекари, дето не били чак толкова страхотни поради ниско заплащане, не искам даже да го коментирам.

аз не сравнявам системите, просто защото от толкова време не съм в Бг, че не съм наясно каква е ситуацията там. Peace
комбинирам, което е най-изгодно за мен  Peace и се радвам, че мога да го направя. това е възможно с помощта на нискотарифните самолети и препоръки тук от форума за този или онзи лекар в Бг. имам и приятелка зъболекарка, която също моля за съвет или препоръка.
не бих се оперирала в Бг, но факт е, че с тази липса на персонал в Германия, не толкова доброто заплащане и множеството допълнителни часове водят до грешки, както и до дълго време за чакане да получиш час.
пробвай да идеш на кожен лекар, после ще си говорим.... Whistling

и понеже свекърът ми почина в болница, след като беше премятан от една на друга, защото не можеха да го диагностицират, тогава разбрах, че отношението към мен не е такова, защото аз съм чужденка с акцент, а просто системата е такава.
3тата болница беше uniklinik Würzburg, 3-4 седмици търсеха диагноза, накрая го пратиха на рехабилитация, защото изтече времето, което поема касата. той вече говореше несвързано, беше с нечовешки болки и неподвижен, но рехабилитация трябваше да прави  ooooh!
почина след няколко дена, след като го сложиха в изкуствена кома.
след един месец свекърва ми се обади във Вюрцбург да пита дали имат диагноза и те й казали: ние още изследваме взетите тъкани, ще отнеме още време.
та ги информирала, че пациентът е починал, да не си губят времето, ако въобще са го направили.... вече бяха минали 2 месеца от примането му там и взимането на пробите хахахааа
то не е смешно де, супер трагично е.

ти си от скоро тук и наистина не си била в толкова ситуации, в колкото аз  Wink
така че недей толкова да скачаш  Wink

както има излекувани и доволни, така има и големи проблеми и няма смисъл всичко да се слага под един ангелски ореол и едва ли не всички преувеличаваме.

# 164
Аз също не съм очарована от здравеопазването в Германия, дойде ми като шамар, защото очакванията ми бяха съвсем други. Все пак са може би една идея по- добри, отколкото в Бг, или отношението им е малко по- човешко. Прави ми супер лошо впечатление липсата на добри диагностици. Не могат да сложат диагноза и буквално гадаят. Първо тръгват от страшните диагнози и така, по метода на изключването. Същевременно са склонни да подложат пациента на доста често ненужни и болезнени или най- малкото- неприятни манипулации, за да стигнат евентуално до някаква диагноза. За чакането за час да не  говорим.   В общи линии, кръстя се и се моля да не стигаме до лекари и болници нито тук, нето в Бг, нито никъде. Сигурно има и добри специалисти, ама докато ги откриеш и се добереш до тях, дупе да ти е яко😝😕 

Общи условия

Активация на акаунт