Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 497
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Berlin
А нали ако използвате счетоводител, който да я подаде вместо вас, срокът е до края на годината? Т.е., до края на 2018та за 2017та. И ние сме 3/5, но аз не работя.

# 196
А нали ако използвате счетоводител, който да я подаде вместо вас, срокът е до края на годината? Т.е., до края на 2018та за 2017та. И ние сме 3/5, но аз не работя.
Ако имате счетоводител или Steuerhilfeverein и имате всички необходими документи, защо просто не му ги дадете веднага, а чакате последния срок. Ние сами си я правим с програмата от Алди, защото и двамата сме наемници и най- големият ни проблем е да седнем заедно и да я направим. Затова се и моткаме. Пробвали сме и с Streuerhilfeverein, ама там таксата беше от 120 евро нагоре в зависимост от доходите и се отказахме.
Ако чакате някакъв документ, вече  разбирам да се изчаква.

# 197
Аз сега си играя с едно приложение за Steuererklärung, да видим какво ще стане.

# 198
  • Berlin
Ами не съм казала, че чакам последен срок. Само попитах.

# 199
  • Немция
А нали ако използвате счетоводител, който да я подаде вместо вас, срокът е до края на годината? Т.е., до края на 2018та за 2017та.
Да, срокът е даже до февруари следващата година.
Цитирам извадка от Нет-а:

...kümmert sich ein Steuerberater oder ein Lohnsteuerhilfeverein um Ihre Steuererklärung, verlängert sich die Abgabefrist automatisch. Der Abgabetermin für die Steuer-Profis ist Ende Februar des übernächsten Jahres.

Ganz konkret: Die Steuererklärung 2018 muss der Steuer-Experte erst am letzten Februartag 2020 einreichen.

# 200
Помощ! Каква писалка да купя на детето? След ваканцията трябва да има, т.е. утре трябва да я купим.
Учителката уж щеше да даде насоки като му дойде времето, но миналата седмица на родителската среща не е казала нищо по въпроса. Явно няма много значение каква, но то има хиляди модели. Седя и чета някакви сайтове и се обърквам все повече и повече. Rolling Eyes

# 201
Синьо, моите са най-доволни от Lamy. Като по-евтин вариант става и Pelikan. Проблемът не е самата писалка, колкото консумативите - т.е. пълнителите. Много бързо свършват и не са никак евтини.

# 202
Синьо,
нашите са куче марка, а пълнителите ни са обикновени, не дълги и си ги купувам от Теди, Алди и където има. Нямаме никакъв проблем и като количество и като цена, и като писане с тях.

# 203
Lamy са добри и издръжливи. ОБАЧЕ трябва да я пробва детето. Пръстчетата са различни,  захватът, натискът , всичко има значение.  Идете в някоя заредена книжарница и пробвайте на място.

# 204
Още един глас за Лами. Много удобни, икономични и издържливи са. Пеликан изхвърлих 2 броя преди да се насочим трайно към Лами-то.
Синьо не забравяй наред с писалката да купиш и тинтенкилер, че децата без него са за никъде.

# 205
  • Немция
Моят, големият, не свикна с писалките- минахме през 3 вида, бързо скапваше перата, той има слаба ръка и явно повече натиска. А пише красиво.
 В крайна сметка мина на изтриваемите химикалки на PILOT Tintenroller, в у-щето са разрешени. Така и не разбирам защо е толкова важно по програма да се пише с писец.

Докога задължават учениците да пишат с изтриваеми писалки? И с писалки тип Пеликан, Лами въобще?

# 206
Моят син пише много по-добре /красиво не може да се нарече/ с химикал, отколкото с писалка. Казах това на учителката и тя му разреши да пише с химикал в училище. По нейни думи единствената идея на писането с писалка е възможността да се избелва с тинтенкилер и да се поправя чисто.

# 207
  • Немция
Има изтриваеми химикалки от типа на ПИЛОТ, така че писалката губи своя смисъл. Сигурно се продължава някаква традиция.

# 208
Благодаря ви! Hug

Утре ще идем да пробва. Ще разуча и варианта за пълнене на пълнителите, защото тази пластмаса за еднократна употреба не ми се нрави.
Представям си какво мазало ще бъде. Laughing Моето дете много натиска с молива и нон-стоп трие и поправя нещо.

# 209
  • Germany
Момичета, доколкото знам на абитура ги карат да пишат с фюлер и ако детето не е свикнало може да е проблем. На наши приятели дъщерята е дошла тук в 6ти клас, съответно си е писала с каквото иска и няколко месеца преди абитура се наложи да свиква с писалката.  Аз например не мога да пиша с фюлер. Все нещо не улучвам наклона и вярната посока и много се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт