Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 501
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
# 226
  • DE
Полезни са и двата линка. Може да се добавят към информацията в първи пост Peace

# 227
  • Deutschland/HE
И за грундшуле този сайт е полезен  GrundschulKönig
Има и хубави диктовки на сайта, за диктовки съм ползвала и този DeutschDiktate

# 228
  Честит празник!Слънчево и пролетно настроение!             
    Имам питане за лекарство против морска болест/болест на пътуването.Винаги си нося дименхидринат от България и съм много доволна от него.Ползвам го за пътуване самолет,кораб,кола и т.н.Тук какви лекарства ,за това страдание, ползвате?Не визирам хомеопатичните.Може ли да споделите ефективни такива,които са без рецепта и мога да си набавя от Германия.Благодаря!

# 229
Не ползваме, но има много медикаменти на пазара. Потърси Arzneimittel gegen Reiseübelkeit - има препарати под формата на дъвки, таблетки за пиене или смучене, прахчета, какво ли не.

# 230
Има ли някой ,който е карал интеграционен курс по немски език? Как седи въпросът ,ако липсваш две седмици за почивка?  Grinning

# 231
Всяко езиково училище си ги решава самостоятелно тези неща. Питайте на място.

# 232
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  Имам питане за лекарство против морска болест/болест на пътуването.

аз ползвам акукупунктурен масаж и помага много.
ако те интересува ще ти намеря точката.

на мен ми става зле само по вода, до с масажа съм контактна, само стомаха леко ме натиска.

# 233
  • Германия
     Имам питане за лекарство против морска болест/болест на пътуването.Винаги си нося дименхидринат от България и съм много доволна от него.Ползвам го за пътуване самолет,кораб,кола и т.н.Тук какви лекарства ,за това страдание, ползвате?Не визирам хомеопатичните.Може ли да споделите ефективни такива,които са без рецепта и мога да си набавя от Германия.Благодаря![/list]

Пробвай Sea Band, струва около 15-16€ и функционира чрез акупресура. Аз съм малко скептично настроена към такива неща, но се видях принудена да пробвам нещо заради постоянното гаденето покрай бременността и учудващо наистина помага - нося ги тия гривни или каквото там им е името непрекъснато вече 3 седмици и не гаденето премина напълно!

https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/4847259/sea-band-akup … 06356016/04847259

# 234
    Момичета търся Смрадлика , има ли я тук?Как и е името на немски ? Откъде мога да си я купя или поръчам??
    Благодаря предварително.

# 235
    • В страната на мечтите
    Това сме го обсъждали няколко пъти, досега никой не е успял да намери смрадлика в немско Thinking Единственият начин е да си донесеш...иначе е Perückenstrauch

# 236
    Perückenstrauch е на немски. Аз отидах да я търся в един био магазин, в който има много билки, една от продавачките ми каза, че я има в градината си, но в магазина рядко я получават. Даде ми брошура на ферма за билки и в крайна сметка от там си купих.
    Търси по името, все някъде ще намериш. Аз за всеки случай на всеки, който си отива в България и пита какво да донесе, казвам тарама-хайвер и тетра. 😂

# 237
    • weiter, weiter, ... weiterstadt

има в магазина, ама разбит  Peace

# 238

има в магазина, ама разбит  Peace

Знам, даже днес си купих от един италиански магазин, но не ни харесва особено. Имаше ии поне десет вида японски неразбит, но зрънцата не са "узрели" и не става за разбиване. Опитвах. Аз си поръчвам хайвер от шаран, който става най-добре. 😊

# 239
    За смрадлика ,аз поръчах от тук

https://bilki.bg/bilki-i-chaj/bilki/bilki-nasipni-list.html?p=6

Взех ,доста неща и платих 13лв за доставка
    Според мен е доста изгодно ,ако се съчетае с други неща .Но е хубаво ,че изчисляват пощенските спрямо грамажа ,а не както повечето бг сайтове -  пратка от БГ до Германия 15€ и точка Tired

Общи условия

Активация на акаунт