Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 560
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Бибит, масово в момента са с Coocazoo и Satch. При големия пък масово бяха с 4you, но вече те са демоде.
Качествена лаптоп раница върши същата работа,  същото качество, същия обем, но цена поне наполовина.

# 421
  • Немция
Благодаря за мненията. Simple Smile

# 422
  • Berlin
Аз виждам и много Dakine и естествено момиченцата са с Fjalraven, даже и аз си взех, да не остана назад. 😄

# 423
Момичета да Ви питам аз по една темичка:
С мъжът ми имаме брак ,сключен в Бг и кола купена от Бг с бг номера,карахме я тук,но сега се налага мъжът ми да се прибере в Бг и да я продаде,но за да я продаде там без мен -ще се наложи пълномощно,с което да дам съгласието си за продажбата на колата.Къде в Германия мога да направя такова освен в Бг консулства,които са ми на 200км разстояние от мен,не си струва да се разкарвам за едно пълномощно 400км, възможно ли е при обикновен немски нотариус да се изкара такова пълномощно ??
Доколкото знам немците и да имат брак пак продават без пълномощно коли и имоти....или греша...?
Благодаря на всяко инфо,което ще ми е полезно!!

# 424
  • София
Трябва да е на български пълномощното, едва ли ще намериш бг адвокат в Германия. Щом ще я продава в България, тук закона е такъв или и ти присъстваш или с пълномощно. Имаше нещо за брак по- малко от 10 години , но не знам сега как е .

# 425
Правите двуезично пълномощно, заверявате го при немски нотариус, слагате му апостил, в България носите за превод документа и искате да преведат само апостила и готово. Ако преводачът предложи да изпрати документа в МВнР за заверка на неговия подпис, отказвате, дори да каже, че така трябва. Многократно изпитано.

БГ адвокати в Германия има, но адвокатите пълномощни не заверяват. Дори и нотариусът да е българин, пълномощното трябва да е двуезично или само на немски и после да се преведе и текста освен апостила.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 21:45 от Анонимен

# 426
  • Berlin
Питайте първо дали ви трябва такъв документ, защото ние миналия месец продадохме или по-скоро прехвърлихме лизинга 🤔, което обаче ще е различно, но мен изобщо не са ме търсили.

# 427
Благодаря ви момичета !
Мисля,че ще постъпим както ми е отговорила Check Please,чрез двуезично пълномощно,направено при немски нотариус тук .След което мъжът ми само ще го преведе в Бг.
Abs,поразпитахме тук там и ни казаха,че ако колата е закупена по време на брака ни ,нито единия ,нито другия може да се продаде без съгласието на другия !
Та затова така....
Благодаря Ви искрено момичета ,благодарение на Вас,намираме бързи отговори на въпросите ,които ни вълнуват !!
Hug

# 428
Да не забравите, че освен пълномощното трябва да се представят и декларациии по чл.264 ал.2, ДОПК и по чл.25 ЗННД. И те подписани пред нотариус, апостил и превод. Така че поразпитайте още малко и вижте дали няма да е по-добре все пак да се разходите до консулството.

# 429
Момичета,а за какво се използва Heilwolle? Blush Купувам подаръци за едно бебе и попаднах на тази вЪлна на бебешкия щанд...

# 430
  • Англия
Върши чудеса при подсичане на дупето и раздразнени зърна. Като раждах в Англия една приятелка ми прати заедно с подаръка на бебето. И колкото да бях скептична в началото, после всички майки покрай мен я благославяха 😜

# 431
Ана,а как се пере? Grinning

# 432
  • Англия
Еднократно се ползва, но трябва съвсем тънък слой, много е икономичка. Аз с един пакет изгледах двете деца, и раздавах. Но те не са имали постоянни зачервявания. За разранените ми зърна в началото беше единственото спасение.

# 433
Много интересно,благодаря ти за инфото! Kissing Heart

# 434
  • Немция
Тези дни търсим самолетни билети до морето и съм възмутена с какви трикове авиокомпаниите си служат, за да привличат клиенти с ниски цени(не става дума за нискотарифните Wizz или Ryan Air). Например такса на куфар по 40 евро. Или при плащане с каква и да е кредитна карта- 90 евро отгоре. Най ми станаха "симпатични" с доплащане при резервация на мястото в самолета, от порядъка 20-30 евро. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт