Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

• 37 474
  • 747
  •   1
Отговори
# 120

сега в обявите за работа попадам на следното: (m/w/d) männlich, weiblich, divers  Whistling

И на мен това ми прави впечатление. От една седмица ме заливат във фейсбук с реклами за работа, така са обозначени половете - (m/w/d).
И кой е третия пол, все се чудя.  Thinking

# 121
  • Пловдив
   Няма квоти за момчета и момичета в университета. Дъщеря ми като си избра тази хуманитарна специалност сега е силно нещастна от почти пълната липса на момчета. По NC влезна тя.
   И мъжът ми вчера се смя на обявите за работа в AUDI и там се търсят полово неопределени  хора.

# 122
И аз погледнах няколко обяви. Наистина в някои обяви така пишат. Shocked
Само се чудя защо не е масово... newsm78 Бива ли такава дискриминация!
Ако кандидатствам за работа трябва ли да уточнявам от кои съм... Thinking да не стане объркване нещо.

# 123
Ние си се шегуваме тука, ама питате ли тези, които пишат обявите за работа? Преди лесно беше: търсим Fahrer/Fahrerin, сега как да го напишат, че да е съгласно закона? Та затова и пишат m/w/d. Никой да не се чувства пренебрегнат.

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Преди лесно беше: търсим Fahrer/Fahrerin

и това не е толкова лесно, особено, ако се изписва Fahrer/in...
имало и други възможности, точно заради 3я пол  Crazy Fahrer!*in или нещо подобно.
отказвам да се занимавам с подобни пунктуационни уригни, с извинение  Crossing Arms
само се чудя на кого му е толкова скучно, че да се занимава с това....

Нали искат и в свидетелствата за раждане да има 3 пола... Искам някой от тези гении да ми обясни по какви външни полови белези се разпознава този трети пол.

аз доколкото знам този 3ти пол е за редките случаи, в които: 1. са налични и мъжки и женски външни полови органи 2. когато хромозомите не отговарят на половите белези (да кажем вагина, но с XY хромозоми). понеже една операция в бебешка възраст може да доведе до големи психологически проблеми по-късно, то сега има законова възможност да са divers и да кажем след пубертета да решат дали искат да са единия или другия пол или да си стоят divers.
в тези случаи го намирам за ок, защото трябва законова база за подобна биологична особеност.

въпросът по-скоро е: толкова ли е важно да се уточнява в обявата за работа всички полове?...

# 125
  • Немция
въпросът по-скоро е: толкова ли е важно да се уточнява в обявата за работа всички полове?...
Ако има закон, който да задължава, тогава е важно.
Явно има значение никой да не се чувства пренебрегнат заради половата принадллежност. Simple Smile
А аз вчера гледах в градския вестник обяви за работа покрай въпроса, който подхванахте , не в Нет-а, и обявите там са без гореспоменатото уточнение за половете.

# 126
Добро утро момичета!
Имате ли наблюдение дали цените на самолетните билети на Райън и Уиз за лятната ваканция спадат с времето или вървят само нагоре? Толкова скъпи билети и то толкова отрано никога до сега не съм купувала. Направо съм изумена.

# 127
Луфтханза  все още са по-евтини от уж нискобюджетните. Не очаквам да паднат цените за ваканционните периоди.

# 128
  • Немция
Аз очаквам да паднат цените специално при Уиз( с тях имаме най-голям опит)- за лятната ваканция не купуваме толкова отрано, забелязала съм , че цените падат обикновено 3 месеца преди полета, дори и 2 месеца.

# 129
Луфтханза за края на юли- нач.на август в момента са 60 евро. Преди месец бяха 28 евро на посока . За нач. На септември все още има билети по 28 евро.

# 130
  • Англия
За кое летище става въпрос?

# 131
  • Germany
Наистина ли съществуват такива цени на Луфтханза? Ей такива очи опулих и завиждам неблагородно даже:wink: От Мюнхен това няма как да ни се случи ...

# 132
Франкфурт-София.

# 133
Много ти благодаря Mößbauer-Effekt! Купих билети от Франкфурт по 60-63 евро на човек. Даже има малка отстъпка за децата. До Франкфурт ни е 180 км, но то и до Меминген са 120, а цените са направо ужасни. Така че си струва отвсякъде.
А какво е положението с багажа при Луфтханса? Аз купих най-евтините билети, включващи 8кг ръчен багаж на човек. Това напълно ме устройва. Просто два организационни въпроса - дамската чанта и раничката със закуската и таблета на малкия вътре в този ръчен багаж ли трябва да ги прибера или може да са отделно?
Трябва ли и при Луфтханза Онлайн да се чекин или това става на летището?

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 16:17 от мама-ени

# 134
Естествено, че тогава са 60 евро. Лятната ваканция в Хесен свършва на 12 август. Пробвайте да си купите билети от 28 юни- 1 юли, когато започва ваканцията във Франкфурт и тогава кажете колко струват на човек. По принцип Уиз от Франкфурт намаляват цените понякога 2 месеца по-рано, но трябва да имаш свободно време да чакаш и търсиш. Ако като мен трябва през януари да стиковаш почивката с колегите и лятната ваканция на децата, все попадаш на скъпи билети.

Общи условия

Активация на акаунт