Кападокия 2019

• 50 459
  • 657
  •   1
Отговори
# 450
Може ли, да споделите агенцията с която ще пътувате? Аз също обмислям пътуване, но се чудя с коя агенция. Благодаря!

# 451
  • Sofia
Кога планирате екскурзията? По принцип българската агенция предлага на същите цени като местните. Вариантите са ви нещо в последната минута да запазите на място, но може и нищо да не намерите, особено ако не е имало полети предните дни. Над Cat Valley е почти наполовина по-ниска цената.
Дервиш е много добър избор. Ние бяхме там.

# 452
Ние ще сме с Book and Go, офисът им е на Дондуков, горе-долу близо до операта в посока Заимов. Нищо не знам за тях, тотално на сляпо действах. Искаха 30% капаро при записването, а останалите - до месец преди датата на заминаване. До момента нямам оплаквания от комуникацията с тях или от текста на договора - след пътуването ще мога да дам реално отзиви.

Резервирах полет с балон с Royal Balloon, умишлено се хвърлих на скъпото, но исках да сме малко хора в балон, и да сме с реномирана компания. Така и така бях решила, че ще ги давам тия пари.

В крайна сметка ще спим в Хера Кейв Суитс, докато се натуткам да ни запиша, и местата в хотел Митра се изчерпиха. Гледах, че не е на голям баир, което ще значи вероятно по-невпечатляващи гледки към балоните оттам, но пък по-добре за майка ми откъм ходене пеша (надявам се).

# 453
Hera Cave не е на баир, равна в улицата. Ние бяхме на приземен етаж и нямаше гледки. Не сме ставали да гледаме балоните, но като се върнахме от полета с балон се виждаха 1-2 само от хотела. Пеш до центъра в само по равен път. Хотела е близо до ресторанта Seten, има пряк път.

Royal Balloon Не бяха ли с по 20 човека на балон също ?

# 454
  • София
Обикновено хотелите имат покрив за наблюдение на балоните сутрин и много впечатляващо. Минават съвсем близо някои от балоните. Изключителна гледка, прекрасни снимки стават по време на изгрева със стотици балони наоколо. Ние сме били в по-стръмната част, но предполагам, че и тези в по-ниското имат такива плоски покриви, обособени за наблюдение.

# 455
Hera Cave не е на баир, равна в улицата. Ние бяхме на приземен етаж и нямаше гледки. Не сме ставали да гледаме балоните, но като се върнахме от полета с балон се виждаха 1-2 само от хотела. Пеш до центъра в само по равен път. Хотела е близо до ресторанта Seten, има пряк път.

Royal Balloon Не бяха ли с по 20 човека на балон също ?

Имат различни видове полети, royal king flight са по 7-8 души в балон (според офертата). Разбира се, плащаш си като поп, но реших като ще е гарга, да е рошава. Голям мерак й е на майка ми тоя полет с балон, искам да й го направя да се изкефи максимално. Дори и да се окаже, че разликата в цената не си е струвала, няма да ме е яд, поне съм опитала.

Иначе за хотела и аз така подразбрах. Първоначално много исках да сме в Митра, обещаваха гледки, а-у, ама там сама съм си виновна, че не избързах със записването. Но пък като ми казаха, че Хера Кейв Суитс е на равно, реших, че наистина всяко зло е за добро, както се казва. Остава да случим и на време.

# 456
По спомен бяха и те с 20 човека и за това питах. Коша е разделен на 5 отделения и в 1 са по 5 човека, което е малко тесничко. За по-малко хора сигурно ще е доста по-скъпо. Преди година мисля, че бяха по 180евро пролетта с Royal Balloon, но с балон за 20 души.

Хубава гледка към балоните има от View point тук
https://maps.app.goo.gl/XWQ77Wdo9sFjktAw5?g_st=ic

Не съм ставала сутринта да ги гледам, но мисля че хората от там ги наблюдаваха. Далеч е от Hera Cave и е на баир.

# 457
След средата на октомври дали е подходящо за Кападокия. Чак тогава ще имаме възможност да пътуваме и обмислям различни възможности

# 458
подходящо е
аз бях към края на октомври, с есенните цветове, дори летях с балон
предполагам има по-голям шанс да е лошо времето, отколкото лятото

# 459
Някой има ли представа дали ако сме самостоятелно т.е. ще пътуваме с кола само двама, можем на място да намерим ескурзовод, който говори български. Или тях си ги кътат за организираните екскурзии от Блъгария Simple Smile Аз разбирам отлично английски, но съпруга ми нищо няма да разбере.
https://excursionmania.com/destinations/excursions-cappadocia/
Тук гледам, че се предлагат страшно много екскурзии на място. По други сайтове мернах силвър, син и жълт тур.
Стана каша.
С тези две части завършвам пътеписа ми за Кападокия. Прекрасно място, което препоръчвам горещо.

Цветовете на Кападокия: http://diana-cacaotours.blogspot.com/2021/09/blog-post_16.html
и
Кападокия и чудесата на природата: http://diana-cacaotours.blogspot.com/2021/09/blog-post_17.html

Много ми хареса пътеписа ви, може ли да ми кажете оринтировъчна цена на тази керамика, да подготвя мъжо психически от рано Grinning

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 14:10 от anbibian

# 460
Исках и аз да си купя нещо керамично, но ми бяха прекалено скъпи, трицифрени суми по спомен.
Взех си 1 пръстен със зултанит, мисля че беше камъкът, който променя цвета си.

# 461
Цената на керамиката зависи и от размера. По спомен цените на подобни сетове вървяха около 300-600лв най-евтините.  Някои от тези съдове светят на тъмно.

# 462
  • София
Здравейте!
Знаете ли, как се стига до мястото на излитане с балон от Janet Hotel, и дали фирмите за полет с балон правят трансфер?
И можем ли да си закупим полет на място, или трябва предварително да го заявим, защото туроператора предлага на значително по-високи цени, от тези за които прочетохме в тази група?
Благодаря за отговорите!

# 463
  • Sofia
Фирмите за балон предлагат трансфер, но ако хотела ви не е в Гореме, можете да направите запитване. Цените на агенциите там не се различават от цените на българския туроператор. Можете да намерите на място нещо в последния момент или да резервирате предварително над Cat Valley. В зависимост от периода цените варират. Трудно ще намерите нещо под 130-150 Евро и то в слаб сезон. По-назад в темата има Covid  цени, които вече са мнооого далеч от истината.

# 464
няма някакво конкретно място за излитане, всяка фирма си излита от различни места в зависимост от вятъра и тн. Общо са стотина балона, които излитат почти едновременно, няма как да стане от едно място.
по принцип ви взимат от хотела, закарват ви в офиса на фирмата и оттам до мястото на излитане, но питайте конкретната фирма за по-сигурно. Винаги може да потърсите сами фирма, хората, които не са с туроператор също летят

ПП
от моя опит с туроператор в Турция (не за балон), хората платили направо на българския туроператор бяха платили двойно повече от тези, които търсеха екскурзия на място. Една и съща екскурзия, в един микробус всички. Беше доста забавно. Разликата може да зависи от курса на лирата в момента и конкретната екскурзия.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 23:41 от neuromancer

Общи условия

Активация на акаунт