Кападокия 2019

• 50 435
  • 657
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Мamablonde и ти ли като мен носталгично наглеждаш темата Kissing Smiling Eyes
Има едно заведение малко диагонално над Dervish - Pal's citchen - много е вкусно и за децата ще е забавно, а и за възрастните. Оцветявате картинки с балони, собственика минава и раздава звездички, слага ги на стената, може и да се снимате с него. А сметката идва в малка латерничка. Надолу като тръгнете към центъра има един голям ресторант, не му знам името, но няколко пъти ядохме там и беше вкусно. Първия от дясно се пада по надолнището още. И сутрин не пропускайте да се разходите до вю пойнта над Дервиш да гледате балоните. Ше се ориентирате по потока хора. Към 5 се ходи.

# 526
И ние бяхме в Dervish Cave много сме доволни, истински пещерни стаи и от терасата наистина се наблюдават балоните, въпреки че ние ходихме и на място да ги видим в Rose Valley  в 5ч. сутринта, уникално. Имаме лек дискомфорт и затова не летяхме, но ако не летите с две ръце препоръчвам да отидете сутринта от мястото където излитат, уникално е Simple Smile
На какво разстояние от хотела е мястото на излитане? Може ли пеша да се стигне? В 5 ли трябва да сме там?

# 527
  • Sofia
До Rose Valley  е малко далеч за пеша. До вю пойнта зад Дервиш е 5-10 Мин пеша
В 5 започва подготовката на балоните и 1 по 1;да излитат. После можете да ги гледате как летят до към 6:30

# 528
Обикновено са страшно много балоните и където и да отидете ще ги видите, няма нужда да си набелязвате място оттук. При голямо желание просто се разходете предния ден и си набележете място с хубава гледка.

# 529
Ех, Monadirs Simple Smile толкова много и полезна информация ни споделяш Simple Smile
Благодаря ти!

Разбира се, благодаря и на всички останали, които сте споделили ценна информация за това приказно място

Да се похваля и аз - най-накрая имаме договор с ТА. Живот и здраве летим на 29.04.2024 за 4 нощувки. Много ми се искаше да бъдем там за Великден, защото имам РД, но офертата за тогава е с 3 нощувки, а ние искаме да са 4.

В крайна сметка след многото положителни коментари за Dervish Cave решихме да сме там Simple Smile

Започнах да събирам и обобщавам информацията за турове, балони, хапване и пр.

От MamaBlonde взех контакт на местния гид, който споменавахте. Ще го контактна пък да видим дали ще има сделка с него, тъй като сме две и цената може и да ни дойде в повечко Simple Smile

Monadirs, в един от постовете ти беше споменала, че туровете сте ги правили с Русскападокия. Търсих в нета, но не успях да ги открия като сайт, travel agency или нещо друго свързано с тях. Може би не изписвам правилно и името. Би ли споделила някакъв контакт с тях - сайт, TripAdvisor или нещо друго?

# 530
  • Sofia
С друга агенция правихме зеления тур и балоните. През останалото време със същия гид, който ти е дала и MamaBlonde. Пиша ти на лични.

# 531
  • София
Здравейте,

Ние бяхме в същия хотел. Той е буквално на метри от центъра (спускате се по едно нанадолнище) където е пълно с всякакви разновидности за хранене. Закуската е доста разнообразна и добра.

# 532
Здравейте , искам да попитам и в тази тема , ако някой знае да ме посъветва - намерих изгодна оферта за Кападокия и анталия с чартър от ТА Онекс Турс, устройва ме всичко по офертата за дати 14 или 21 април , но цената ми се вижда доста ниска спрямо други оферти от ТА. Включва закуска с вечеря и нощувка , пътни разходи с чартър , багаж ,трансфери , обиколна екскурзия. Звучи перфектно организирана . Ще избера по бюджетните нощувки в хотел - градски тип , не в Cave хотели . Цената на човек е около 780 лв , 7 нощувки. Как ви се струва , да се доверя ли на тази агенция ?

# 533
  • София
Здравейте , искам да попитам и в тази тема , ако някой знае да ме посъветва - намерих изгодна оферта за Кападокия и анталия с чартър от ТА Онекс Турс, устройва ме всичко по офертата за дати 14 или 21 април , но цената ми се вижда доста ниска спрямо други оферти от ТА. Включва закуска с вечеря и нощувка , пътни разходи с чартър , багаж ,трансфери , обиколна екскурзия. Звучи перфектно организирана . Ще избера по бюджетните нощувки в хотел - градски тип , не в Cave хотели . Цената на човек е около 780 лв , 7 нощувки. Как ви се струва , да се доверя ли на тази агенция ?

Ходих с тази фирма в Кападокия през октомври. Хотела беше в Юргюп. Като цяло бях доволна, с малки забележки към водача. Иначе беше ок. Ние бяхме с 4 нощувки, на доста прилична цена. Ако ви интересува друго, пишете на лични.

# 534
Аз пътувах с тази фирма преди година  и половина и всичко беше наред. Единствените забележки ми бяха към програмата.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 12:44 от Пълнолуние

# 535
Здравейте!
Аз също ще пътувам с тях в края на април. Изборът ми обаче е програмата с 4 нощувки директно в Кападокия. Гледала съм и вашата програма, но реших да си спестя хилядите (за мин лично) километри, които се изминават, за да стигнеш от Анталия до Кападокия и обратно.

# 536
  • Sofia
Точно, ако целта ви е Кападокия, вземете си програма само за там.
Иначе с фирмата няма никакъв проблем. Ние също пътувахме с тях.
Цената се оскъпява от допълнителните екскурзии, които определено си заслужават

# 537
Много Ви благодаря , наистина ми помогнахте с решението . Сега по спокойно ще резервирам .
А там разплащанията с карта възможни ли са ? В европа взимам минимални суми в брой за лични разходи , но за Турция не съм наясно ? И цените 2019 г. в Одрин в заведения за хранене и кафенета бяха съвсем нормални като в България , към днешна дата наясно ли сте ? Трябва да преценя колко джобни да взема .
Пътуването може ли да се осъществи с лична карта само ?

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 12:59 от lidijag

# 538
  • София
С карта плащах само в супермаркетите, аптеките, и по големите магазини. Навсякъде другаде предпочитат кеш. Купете си и турски лири и евро. Допълнителните екскурзии и мероприятия ги заплащахме с евро.

# 539
  • Sofia
В Кападокия почти навсякъде плащахме с карта, без някои малки магазинчета и на гида ни. Евро приемат, но си сменете и 100-200 лв в лири. В Гореме цените по заведенията са по-скоро като в Европа. Обяд , вечеря за трима около 50 Евро ще ви стигнат, основни и още нещо. Алкохола е скъп, заведенията, които предлагат алкохол са с по-високи цени. По улиците има и по-евтина храна за на крак. Пътувахме с лични карти.

Общи условия

Активация на акаунт