Кападокия 2019

• 50 450
  • 657
  •   1
Отговори
# 510

Гледах да организирам сама всичко, ама то излиза адски скъпо

Еми, не избирайте този хотел, ние си организирахме сами посещението и ни излезе доста по-евтино.
Още повече, че хотела ви е в хълмистата част, по калдъръмите, там автобус няма как да влезе - бая зор ще видите всички да се катерите и багажа.
Изберете си хотел в ниското, нашия беше в края на градчето Ючхисар, от него се виждаше крепостта, а в далечината сутрин излитащите балони Simple Smile
Още повече, че имате човек на възраст и с проблеми - ще се чувствате ли добре, ако ангажирате цяла група да се съобразява с вас ? И какъв е смисъла да плащате за посещния, да ви возят натам - насам , а вие да дремете в автобуса или изобщо да не ходите, а да лежите в хотела?
Имате избор да проучите предварително отделните забележителности и да прецените дали да отидете, и през колко време да спирате да си почивате, без да карате някой да ви чака.
Аз съм с дископатия и други проблеми, и ходенето по равно 200м и съм до тук, трябва да седна.
Открития парк Зелве, го обикаляхме 3 ч, еми доста ходене, и на горе, и стълби.
Ако имате някакви въпроси, може да ми пишете на лс Simple Smile
Здравейте!
Бихте ли ми казали, ако сте ползвали рент а кат, име на агенция, от която сте доволни?
Благодаря!

Не, не сме позлвали.
Ние си отидохме с личния автомобил.

# 511
  • София
Здравейте,
Струва ли си екскурзия до Кападокия за Нова Година? Времето позволява ли полети с балон, или по-скоро не?

# 512
  • София
Зимата е най-подходящото време за летене, ако атмосферните условия го позволяват, друг е въпроса колко туристи ще има. Иначе зимата имало балони целодневно, а не както през лятото, само сутрин.

https://www.girlgoneabroad.com/blog/capitalizing-on-cappadocia-1 … est-time-to-visit

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 01:06 от nad_tab

# 513
Здравейте,
Струва ли си екскурзия до Кападокия за Нова Година? Времето позволява ли полети с балон, или по-скоро не?

По скоро , не
но това е мое мнение
Мястото е забележително , а зимата не знам дали ще усетитя цялата прелест
Там е хубаво пролет, лято  и до късна есен.
така го виждам аз
ние бяхме за Великден тази година през април, писала съм подробно няколко страници назад , може да видиш

# 514
Аз съм виждал невероятни снимки от балон със сняг. Предполагам е малко вероятно да уцелите точно това...

# 515
Мечтана дестинация 😍 с която се разминах преди 4 години. Тази година отново я замечтах и аха да я посетя, но се разколебах, защото се падаше да е късна есен и я отложих за догодина. Надявам се да я осъществя за Великден … като подарък за рождения ми ден 🥳☺

Изчетох цялата тема 😀 извадила съм си някои основни неща и предстой да обобщя информацията. Като цяло съм се спряла на индивидуална организация за там, защото не искам ТА да ме разкарват из туристически магазини за кожи, керамика и т.н., където изкарваш повече време отколкото по местата, които си заслужава да се видят.

Чета и за местния гид, който няколко човека са ползвали, та ще пиша по-натам за контакт 😀

Като фикс идея 😁 ми е посещението на това приказно място и вече тръпна в очакване на офертите от ТА за 2024. Със сигурност ще имам въпроси ☺ но ще питам по-натам Simple Smile

# 516
Здравейте!

Имам нужда от помощ от посетилите вече това приказно място. След запитване към агенцията за пещерен хотел ни предложиха 3, два от тях в Гьорме и 1 в Учхисар. Като цяло предпочитаме Гьорме като място за настаняване.
От тези три хотела кой бихте препоръчали като локация, а и не само де Simple Smile изчела съм темата два пъти, не помня дали са споменавани като посетени, но ако още един път я изчета вече може и да я наизустя 😁
Това са хотелите:

Olivia Cave hotel

Alia Cave hotel

SELFIE CAVE HOTELS

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 19:07 от bebe_lina

# 517
  • Sofia
. В Alia имаше настанени от нашата група и бяха доволни. На удобно място бяха в Гореме. Селфи не е в Гореме, не бих го избрала. За Оливия нямам впечатления, но бях чела добри отзиви и за него. Разгледайте хотелите в интернет, прочетете отзивите и си преценете, според вашите предпочитания.

# 518
  • Sofia
Ние бяхме в Оливия, защото чух че собственикът /или управител/ на Онекс го препоръча на свои приятели. Прекрасен е, в центъра на Гьореме, с тераси и от двете страни, над които летят балоните. Стаите са уникално обзаведени, закуската, разбира се - прекрасна! Предлагаха и вечеря срещу заплащане, но не сме ползвали, защото вечеряхме в един отомански ресторант в близост. Препоръчвам Оливия с две ръце, бяхме там преди 3 години.
П.П. Стаята ни не беше с тераса, имах предвид терасите на хотела, на които можеш да закусваш, да почиваш, пушиш или наблюдаваш балоните. Има снимки в букинг, в действителност е още по-хубав. Единственият недостатък е, че няма градина.

# 519
  • София
Качвам клипче на стаята ни в Дервиш Кейв, ако сега трябваше да избирам, пак той щеше да е.
https://www.youtube.com/shorts/IFpcFGJDGJM

Уникално местоположение с прекрасна гледка на балоните от терасата на стаята, а на покрива имаше уникалана 360° гледка.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 16:25 от nad_tab

# 520
  • Sofia
И аз пак него бих избрала.

# 521
  • София
И ние бяхме в Dervish Cave много сме доволни, истински пещерни стаи и от терасата наистина се наблюдават балоните, въпреки че ние ходихме и на място да ги видим в Rose Valley  в 5ч. сутринта, уникално. Имаме лек дискомфорт и затова не летяхме, но ако не летите с две ръце препоръчвам да отидете сутринта от мястото където излитат, уникално е Simple Smile

# 522
Много благодаря за мненията Ви Simple Smile
Може би ще бъде Оливия, ако все още има места и не сме закъсняли

# 523
Здравейте!
Разглеждам от няколко дни оферти за Кападокия за май месец. Единия вариант е от 06.05.2024 г., другия от 13.05.2024 за 4 нощувки, двама възрастни с две деца на 7 г. и на 12 г. Чуденката ми е какво е времете, какви дрехи да се носят. Ще се възползваме на максимум от обиколките и искам да се чувстваме комфортно в облеклото си!
Спряла съм се на хотел Dervish Cave House & Restaurant, Гьореме. Надявам се че е добър избор. Може ли да споделите има ли места за хранене, че мойте "гарджета" не обичат гладни да стоят! На вкякъде офертите са само със закуска, и то по разбираеми причини!

# 524
Избора на хотел и страхотен и ние бяхме в него, буквално до хотела е залепен ресторант със стекове и бургери, но само на метри от него има голям избор от турски ресторанти,  дори корейски и японски.
Времето го вижте като наближи датата ви и ще си прецените, ако ще летите все пак трябва да имате нещо по дебеличко.

Общи условия

Активация на акаунт