Кападокия 2019

• 50 348
  • 657
  •   1
Отговори
# 555
Привет на всички,края на март летим за Кападокия единственото ми питане е знаете ли какви са цените на балоните-летенето с тях и колко време трае полета?

Летяхме края на септември 2023, като полета ни бе договорен със собственика на хотела, в който отседнахме и си стиснахме ръцете на 160е. Хората окло нас в коша бяха платили от 210 до 300е. Бяхме в балон за 16 човека. Продължителността на полета е около час, като след това се пие шампанско и ти дават сертификат.
За мен част от красотата са балоните наоколо, поради което летенето в съседната долина, където няма балони е много голям компромис. Същото се отнася и за отсядането в друго селище, различно от Гьореме.
Летенето с балон е уникално изживяване, което си заслужава всяка стотинка, но пък си струва и да се попазариш с търговеца.
Относно цените при лошо време, потвърждавам, че седмицата след нашето посещение е валяло 2 дни и цените на полетите са достигнали до 400е., просто защото балоните не са могли да поемат всички желаещи и на тези които не са искали да платят тази цена, независимо от предварителната уговорка за по-ниска такава, просто са отпаднали.

# 556
Аз пък да попитам някой записа ли се за 7 дневна екскурзия до Ликия ? До колкото знам летяло се с чартъри до Кападокия и Анталия с BH Lines , колко време е полета и удобни ли са за пътуване ? Мислех че чартърите са малки самолети , но тези били 180 м.

# 557
Дотам трябва да е към 1 час полета.

# 558
Аз пък да попитам някой записа ли се за 7 дневна екскурзия до Ликия ? До колкото знам летяло се с чартъри до Кападокия и Анталия с BH Lines , колко време е полета и удобни ли са за пътуване ? Мислех че чартърите са малки самолети , но тези били 180 м.
Ние летяхме и правихме тура до Ликия. Много красиво и приятно изживяване. Полето е до Анталия и трае 1час20мин. Полета е с толкова около 180човека и еърбъса беше фул. От там със автобусче-бяхме 2 групи за Ликия и 2 за Кападокия.  За 7 дни с ахме в 5 хотела. Най-готино беше в термалния хотел в Памуккале с червената вода.

# 559
mitko_dvd моля споделете с коя агенция , също как са цените за доплащанията , за лични разходи ориентировъчно каква сума ще ни трябва , без обяд сме , в цената се включва закуска и вечеря . За Памуккале не е ли още студено времето ?   Свободно ли се плаща с карта или предпочитат в турски лири в брой. И нашата оферта е с екскурзия до Памуккале,  Анталия.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 15:01 от lidijag

# 560
  • Sofia
Знам, че темата е за Кападокия, но и аз моля за малко повече информация за екскурзията до Ликия? Какво посетихте, как беше като време за различните обекти, свободно време, изобщо всичко. Благодаря!

# 561
Ох дами тук у вашето форумче писах тема с обяснение и снимки,ще ги намерия и споделя пак.
Най ни хареса древния град Мира с гробниците и разходката по река Делян и плажа на костенурките,абе всичко ни хареса,беше супер. С Премио пътуваме,сега може да си вземете да речем едни 500лв.обърнати в лири останалото с карта плащате. И ние бяхме НВ без обяд но ние нямахме ядове защото все някъде хапваш нещо на крак,дюнер,бюреци кюфте порция и т.н.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1448616.60
72 коментар съм качил снимки от това пътуване.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 22:16 от mitko_dvd

# 562
  • Sofia
Не си много по пътеписите и подробните обяснения, но благодаря. 😊
Ние се влюбихме в Кападокия и със сигурност пак ще отидем. Ако го съчетаем някакси и с нещо друго ще е супер. Просто имам нужда да подишам пак от въздуха на това магично място.

# 563
  • Sofia

Много добра цена за балоните от Онекс

# 564

Много добра цена за балоните от Онекс

Ех, изпуснах промоцията Confused Ние сме от 29.04., но ще ги следя. Може да пуснат и за тогава.

Благодаря за споделената информация, Monadirs!

# 565
  • Sofia
Ако сте с тях, следете. Ако не сте - не пречи да питате. Не вярвам да ви откажат.

# 566
С тях сме, да. Но след като писах, отново видях снимката и май офертата е за екскурзията Анталия с Кападокия. А ние сме директно в Кападокия, но ще ги следя.

# 567
  • Sofia
Питай директно. Няма значение каква е програмата. Цените за балоните са почти еднакви. Можеш да питаш и местна агенция. Миналата година за средата на Април беше 250 Евро стандартно навсякъде.

# 568
  • София
С тях сме, да. Но след като писах, отново видях снимката и май офертата е за екскурзията Анталия с Кападокия. А ние сме директно в Кападокия, но ще ги следя.

Няма значение от къде идваш. На Онекс групите спят в едни и същи хотели, и ползват едни и същи екскурзоводи. Ние бяхме с директен полет до Кападокия, и в хотела имаше група която предишната вечер беше дошла от Анталия. Екскурзиите ни бяха заедно, и разпределени кой какво си е записал. Така, че питай водачите на място. На балоните ходихме хора и от двете групи.

# 569
Аз не вярвам че цената ще е 170€,на нас сега ни дадоха цените на доп.екскурзии от Премио и там е дадена цена 150€. За мен това са цени преди 2г.когато ходихме до Ликия, тогава другите групи който бяха там са плаща ли толкова.

Общи условия

Активация на акаунт