Кападокия 2019

• 50 289
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте.
От дълго време обмисляме да посетим Кападокия и сме решили тази година да е. Гледам оферти с Онекс тур за 4 нощувки със самолет от София. Да попитам пътувалите с Онекс. Доволни ли сте от ТА, за балоните предварително ли се плаща или на място също има офери. Харесал съм OLIVIA CAVE HOTEL, който се намира в Гьореме.
Малко скъпичко ми се вижда с ТА. Ако има такива пътували самостоятелно нека споделят. Благодаря Simple Smile

# 646
Какво да споделим? Купувате билети. Дали с прекачване или с кола до Истанбул и после със самолет...както пожелаете. От Истанбул има много ниски цени. Летят не само Търкиш, но и другите им компании. Избирате си хотел и ги питате за цена на балоните. Или резервирате през сайтовете на компаниите за балони. Честно дават по-добри цени, като им пишете мейл или през хотела. За другите турове ситуацията е аналогична.

Не харесвам ТА и практиката "100 говеда на паша". Напълно адекватно можете да си направите собствена програма и да видите повече от предлаганото от ТА. Дори да вземете кола под наем и да обиколите обектите, които не са включени в стандартните турове.

# 647
С ТА ми се струва доста по-евтино да се отиде, най-вече заради чартърните полети. И ние преди 2 години бяхме с Онекс и съм доволна от тях. По-напред има мнения за тази ТА.

Възползвахме се от тяхната оферта за полет с балон, като при тях беше и по-изгодна цената. Внесохме капаро и на място доплатихме останалата сума на техният представител, с който бяхме в Турция.

# 648
Като има чартър, може да резервирате с агенция хотел и полет, и всичко останало сами... Може с кола, аз съм ходил с кола от София. Хотели в Букинг, избора е 100 пъти по-голям отколкото в ТА.
Може и полет да си изберете някакъв, или от Истанбул или от София с прекачване. Може от София до Анталия с полет директно и оттам кола... Варианти бол.

# 649
Това , че ще пътувате с чартър не означава , че задължително трябва да се запишете на екскурзиите , които предлагат те .Там на място ще си купите от местни фирми, които ги предлагат на по- ниска цена.До сега навсякъде където сме пътували сТА сме ползвали само чартъра и хотела, който сме си избрали.

# 650
Здравейте, имаме следния казус. С жена ми ни предстой за годишнина от свадбата почивка в Аланя и Кападокия. Държим при хубаво време да се качим на балоните, но не можахме да си намерим бавачка за детенцето ни. То е на 3г. Въпроса е фирмите който организират балоните имат ли опцията някой да се занимава с детенцето, или от хотела някой от служителите - до като трае самия полет. Разбира се срещу заплащане. Понеже ще е ужасно разочароващо да отидем и да не се качим. Някой сблъсквал ли се е с подобен случай?

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 18:11 от zerro

# 651
  • Sofia
Пишете на хотела директно, мисля че ще ви помогнат.

# 652
Някой отсядал ли е в ,,Yong cave hotel ,,в Ортахисар ? Моля за отзиви.

# 653
  • София
Някой отсядал ли е в ,,Yong cave hotel ,,в Ортахисар ? Моля за отзиви.

Огледайте хотелите в Гьореме, още си спомням как се събуждахме с балоните Simple Smile

# 654
  • Sofia
И аз смятам, че най- добрия избор е хотел в Гьореме, и най-вече истински пещерен. Това Cave е само в името, а и Ортахисар няма нищо общо с автентичната атмосфера на Гьореме

# 655
За всички любители на Кападокия един зимен кадър,не е много характерен ,но пък е много красив Heart

# 656
  • Sofia
Ехааа, това ваша снимка ли е? Може ли още впечатления от Кападокия през зимата?

# 657
Посетих Кападокия с ТА Бохемия. Екскурзията премина чудесно с прекрасния и харизматичен екскурзовод Хасан.   Цена на балон беше 280 евро. Препоръчвам тази дестинация ако някой се колебае. Пътувах с автобус.

Общи условия

Активация на акаунт