Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 57 557
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Добър ви ден! Simple Smile
Разрешителните за строеж 2019та - http://agup.varna.bg/index.php/registers/2013-04-23-07-00-18/raz … za-stroezh-2019-g
вече са със собствена страничка Simple Smile, както казахте от март Simple Smile

И още една новина - полянката зад пазарчето на Чайка,  чИстито, от есента две нови мощни сгради ще започнат да се строят. Първа линия! Страх ме е да помисля колко ще е квадрата.....

А на Македония 97, табели все още няма...много е съмнителен този строеж. Освен обявата преди две три страници, никъде не се появява информация.

Дали няма да може поне този линк да върви на 1 стр.

# 211
  • Варна
За тази полянка в Чайка ли става дума?

# 212
  • Варна
На тая полянка трябва да е онази странната сграда, дело на архитектурно студио STARH.

Freyda - не мога да си редактирам мнението, ще пиша на модератор с молба, линка за разрешителните да бъде добавен на първа страница.

П.П. Линка с разрешителните е добавен в първо мнение. С любезното съдействие на bubanka! Wink

П.П.2  Дами, честит 8ми март!

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 12:40 от MapTo_D

# 213
Здравейте, с мъжът ми се оглеждаме за апартамент във Варна. Не сме решили дали ще го отдаваме под наем или ще ходим от време на време да нощуваме там. Не сме от Варна. Гледаме този https://ivanoviconstruction.com/prodazhbi-icon-city-life-2/#apartament-a22 . Какво ви е мнението за района?Знае ли се нещо за строителя? Знаем, че там в момента се строят доста сгради. Гледаме и ателиета в същата сграда, но с тези по-високи данъци и промишлен ток за сега се въздържаме. Честит празник на всички дами в темата! Simple Smile

# 214
Апартамента изглежда добре.Хубаво разпределение на стаите и добра квадратура.Изложението също не е лошо.Района е доста оживен.Според мен си заслужава.
Относно строителя,това са двама братя,бивши баскетболни национали.До колкото знам това им е втора сграда,от скоро са в бизнеса,но имат добър "ментор",Алекс Евтимов,който е собственик на "Металекс билд".Доста близки приятели са,ако това има някакво значение.Имам впечатление,че строят качествено.

# 215
  • Варна
Не е лош, стига да не ви притеснява, че е последен етаж. Като гледам и тераса няма, много странно.

# 216
За отдаване под наем не знам. Там е адски на гъсто и все по гъсто ще става.
Един съвет, вземете си и паркомясто!

# 217
Паркомясто е задължително. Верно, че няма тераса, сега забелязах. Simple Smile  Последния етаж не ни притеснява, но това с терасата си е проблем. Харесали сме и на 1 етаж, над гаражите, но са ателиета и както казах това малко ни спира. Другата седмица ще се свържа с хората да ни дадът някакви подробности.

# 218
Паркомясто е задължително. Верно, че няма тераса, сега забелязах. Simple Smile  Последния етаж не ни притеснява, но това с терасата си е проблем. Харесали сме и на 1 етаж, над гаражите, но са ателиета и както казах това малко ни спира. Другата седмица ще се свържа с хората да ни дадът някакви подробности.
За ателие питайте има ли вариант тока да е битов, т.е. в нот акт да пише ателие за живеене. Данъка не го мислете, към 200лв на година не  екой знае колко голям.

# 219
Ако е към 200 лв е добре, но някъде четох за суми от порядъка на 400-500 лв. Можете ли по-подробно да ми обясните за тока, защото не намирам никаква информация. Ако не е битов има ли вариант в последствие да стане? Благодаря ви!

# 220
Ако е към 200 лв е добре, но някъде четох за суми от порядъка на 400-500 лв. Можете ли по-подробно да ми обясните за тока, защото не намирам никаква информация. Ако не е битов има ли вариант в последствие да стане? Благодаря ви!
За тока, звъните в еон и питате "искам да си купя ателие за живеене, какъв ток ще ми подавате, на какви тарифи". Всяка друга информация за тока може да бъде подвеждаща.
https://www.energo-pro.bg/bg/Kontakti
За данъка, няма да е 500лв, спокойно.

# 221
  • Варна
Това с данъците по принцип е божа работа. Досега плащахме за колата по 40 лв на година, сега скача двойно.
Не знам при недвижимите имоти как ще е.

# 222
  • Варна
С тия неща, да се пита по телефона, дали тока ще е като за апартамент или ателие, човек може да си вкара таралежче в гащите. И на думи на строител също не бих се хванал, той има интерес да си продаде жилищата, без да е особено заинтересован кой какъв ток ще плаща след това. Запитването трябва да е официално, да има нещо черно на бяло след това, по телефон могат да си говорят каквото искат.
Внимавайте, защото смяната на статут е станала доста сложна, да не казвам невъзможна, поне така се пише.

# 223
Това с данъците по принцип е божа работа. Досега плащахме за колата по 40 лв на година, сега скача двойно.
Не знам при недвижимите имоти как ще е.
Говори се, че данъците за второ жилище ще се вдигнат (както е по белия свят), ама кой знае кога, как и какво.
За тока трябва да се проучи преди сделката, че както му вдигнаха цената със 100%, да не ядете хурката зимъска...Тези Иванови ТЕЦ няма ли да пуснат?

# 224
За данък 500 лв. не знам,но ако не ви е единствено и основно жилище,плащате данъка в пълния му размер.Тоест нищо чудно да стигне и до 350-400 лв. с такса смет.
Когато жилището е единствено и основно,ползвате 50 % отстъпка от пълния размер на данъка.

Общи условия

Активация на акаунт