Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 56 873
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Добре де, аз не знам сега какво става?! Хора, които не живеят във Варна, идват и ни убеждаяат, че Бриз е върха на сладоледа и почти перфектно място за живеене, или само така ми се струва?!
Всъщност, ако съм идвал няколко пъти на гости там за по 10-20 дни, може би и аз такива неща щях да пиша...
Всичко, което съм написал е истина. Не знам дали е перфектното място за живеене, но определено е  добро. Аз лично, ако трябваше да живея във Варна сигурно бих купил апартамент в морската градина. Там има няколко много хубави кооперации. Иначе мой приятел живее в Бриз и е много доволен. Но явно си зависи от точното място в квартала и от самия имот.
Това е все едно да ти кажа, че ако трябва да живея в София ще избера Малинова долина.  Същото е.
Не знаех, че от Малинова долина до Витошка има един светофар. А не знам този факт, защото не е така. От гимназиите до хотел Черно море с кола е 5-6-7 минути, а от Малинова долина до Витошка е 20. Може би е по-коректно да се сравни с Кръстова вада и пак не е много точно. Според мен близостта до морето, морската градина и бързия достъп до главната пешеходна улица не са за подценяване, за един морски град.

# 601
Скрит текст:
Добре де, аз не знам сега какво става?! Хора, които не живеят във Варна, идват и ни убеждаяат, че Бриз е върха на сладоледа и почти перфектно място за живеене, или само така ми се струва?!
Всъщност, ако съм идвал няколко пъти на гости там за по 10-20 дни, може би и аз такива неща щях да пиша...
Всичко, което съм написал е истина. Не знам дали е перфектното място за живеене, но определено е  добро. Аз лично, ако трябваше да живея във Варна сигурно бих купил апартамент в морската градина. Там има няколко много хубави кооперации. Иначе мой приятел живее в Бриз и е много доволен. Но явно си зависи от точното място в квартала и от самия имот.
Това е все едно да ти кажа, че ако трябва да живея в София ще избера Малинова долина.  Същото е.
Не знаех, че от Малинова долина до Витошка има един светофар. А не знам този факт, защото не е така. От гимназиите до хотел Черно море с кола е 5-6-7 минути, а от Малинова долина до Витошка е 20. Може би е по-коректно да се сравни с Кръстова вада и пак не е много точно. Според мен близостта до морето, морската градина и бързия достъп до главната пешеходна улица не са за подценяване, за един морски град.
Разсъждаваш като студент (а не си). Има ли инфраструктура в долината? няма. Само нови сгради. Детска градина, ясла, аптека, плод зеленчук, месарски магазин,железария, детски площадки в близост?
Кръстова вада е сто пъти по добре като локация, защото няма баир и наклон. В БРИЗ ако колата ти няма 4 по 4, по добре не отивай.
Ох, изморих се все едно и също да меля.

# 602
  • Варна
Разсъжденията са по-скоро като на турист. Плажа, парка, главната пешеходна.
Спирам да коментирам, отивам да пусна една сълза, за дето ни изкупуват имотите...

# 603
Скрит текст:
Разсъждаваш като студент (а не си). Има ли инфраструктура в долината? няма. Само нови сгради. Детска градина, ясла, аптека, плод зеленчук, месарски магазин,железария, детски площадки в близост?
Кръстова вада е сто пъти по добре като локация, защото няма баир и наклон. В БРИЗ ако колата ти няма 4 по 4, по добре не отивай.
Ох, изморих се все едно и също да меля.
В Пикадили парк има всичко. Ако човек е забравил нещо има денонощен магазин до гимназиите. Моите близки са доволни от квартала. Със сигурност не е идеален, но и цените на имотите там не са като в морската градина и Гръцката махала.

# 604
Отивам и аз като Мартин да рева, че изкупиха лозята и ги застроиха с блокчета на сепрични ями.  smile3518 И ще поплача за русначетата които останаха гладни като фалира Пикадилито и нямаше от къде една водка да си набавят.  tooth

# 605
За Бриз или добро или нищо... Мястото е пропиляно и нищо не може да го спаси. Искам да видя кде си тия части, които са "по-хубави"...

# 606
Не разбирам това крайно отношение  към Бриз.Ами преди 40 години варненци говореха така и за Младост и Владиславово, шегуваха се ,че са живо доказателство, колкото по на запад се отива толкова по зле става, а сега са приятни квартали.За всичко трябва време. Пък и не всеки търси училища и дет. градини.

# 607
Много е хубаво в Бриз, само хубави и заможни хора живеят там! Купувайте не му мислете, канализация и улици все някога ще направят! Наслаждавайте се на морската гледка 2-3 г докато построят сградата пред вашите балкони!
@варненци, стига сте спирали хората да инвестират в новите квартали, да инвестират там и току-вижте спрели да презастрояват кварталите с инфраструктура!

# 608
канализация и улици все някога ще направят!
Улиците са си за вилна зона. Няма да се разширяват.
Относно канализация:
Цитат
Строителната забрана в квартал "Бриз" и местностите "Св. Никола" и "Траката" е отпреди 21 години и е наложена заради свлачищните процеси в района.

В решението изрично е подчертано, че ограничението отпада само за уличната мрежа във вилната зона и строителните работи ще останат забранени във всички останали зони.Има спечелен проект по ОП „Околна среда“ за подмяна на цялата канализация и създаване на нови клонове. Бенефициент по проекта е ВиК-Варна.За да отпусне обаче Брюксел евросредствата, беше необходимо ветото да бъде свалено.
http://bnr.bg/varna/post/101027922/otpadna-stroitelnata-zabrana- … adena-kanalizacia
А до тогава - всеки месец фекалка източва.
Скрит текст:
А чух какво правели някои със септични ями.
За да не източват, то слагали живак(тежък метал) в ямата,
който проправя път в почвата и всичко отива някъде надолу в съседен парцел.

# 609
Аз не харесвам Бриз, ама чак ми стана жал как го метнахте. Под Гимназиите към знамената е не лошо място. Друго място което се води Бриз мисля са новите сгради около стадиона. Пресичаш булеварда и си в Чайка(аз и него не го харесвам, ама това отделен въпрос). Дали става за живеене, ами става щом на Пчелина живеят хора. Дали е най-доброто - трудна работа. Дали си струват 77к евро за двустаен - въййййй манияк (както казват от един друг град).

# 610
  • при Arctic Monkeys
Таксата за обслужване е около 20 лв. на месец. Има паркомясто в цената. Садко имат публични задължения, считано от края на декември 2016, като е възможно част от сделките да са правени при наличие на неплатени данъци /ддс/.

# 611
https://www.era.bg/properties/sell/building/residentialbuilding/ … --chayka--1004220

Привет ! Нялкой има ли представа къде точно ще е тази сграда ? Прилича на онази на STARH - EOS /крилото /, но май само прилича

Порових и май ми стана ясно ...ве кажете прав ли съм

https://www.decart-bg.eu/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0 … BA%D0%B0/#ts-1349

Парцела е до детска ясла "Моряче " онзи със зелените дървени огради

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 18:04 от AnMary

# 612
  • Варна
Здравейте,

Какво мислите за новият комплекс Сезони или по точно сграда лято в частта си гледаща към парка и улица Алипиев ( има една част, която има свободно пространство, а не Оркид пред нея )? Добра инвестиция ли е? Има ли подводни камъни откъм строител или район? Наясно съм, че ще стане малко пренаселено там с всичките нови проекти в карето, чета ви от доста време, но като оставим това настрана?

# 613
  • Варна
Влизам в сайта на Явор и - бам. Административната част на сграда Младост явно няма да е такава. Кметството ще е другаде. И изведнъж се появяват там още 25 апартамента за продажба. Да откачиш. Че могат ли така в движение да променят проекта?!

Penkoman - както отбеляза ще стане доста пренаселено, Сезони, 5те блока по 13етажа на комфорд под орхид, а до Сезони ще има още един, но го забравих. Та предполагам може да има голям спад на цените на наемите с толкова много нови жилища на едно място...

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 16:30 от MapTo_D

# 614
В Сезони не бих купила, нито в Ренесанс. Там е като в конфуто вече, блок в блока. Но тенкс.

Марто, а защо не написа какви ценита са турнали. Няма да стваме комшии, отказах се. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт