Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 3

• 56 875
  • 767
  •   2
Отговори
# 585
  • Варна
Не знам степента на завършеност и какво е качеството на строителството,но за мен това е висока цена за двустаен с тази квадратура и на тази локация,та дори и с паркомясто.
Търсете жилище около университетите за да отдавате под наем на студенти и млади семейства.Това са кварталите "Левски" и "Цветен квартал".В тези два квартала в момента има доста ново строителство.

# 586
Мислите ли, че си заслужава? Реалната площ като гледам е около 52-55 квадрата, дневна с малка спалня. Чудя се дали си струва.
Това си питала, дали си заслужава.

Целта ми не е някаква ужасно изгодна инвестиция, по-скоро влагане на свободни пари, които преседявайки в банката,работа не вършат. Идеята ми е дори да го ползваме лятото сезонно, отдаването под наем не е на всяка цена и ако дъщеря ми се мести натам, да си остане за нея. Благодаря за отговорите.
Това вече е друго.

# 587
  • при Arctic Monkeys
Ами да, питам дали си заслужава. Това, че няма да преживявам от наема и пр. , не означава че имам неограничен бюджет и не следва да си направя сметка каква е цената.
Не знам степента на завършеност и какво е качеството на строителството,но за мен това е висока цена за двустаен с тази квадратура и на тази локация,та дори и с паркомясто.
Търсете жилище около университетите за да отдавате под наем на студенти и млади семейства.Това са кварталите "Левски" и "Цветен квартал".В тези два квартала в момента има доста ново строителство.
Строителството е луксозно, жилището е напълно  обзаведено. Не ми се забива по кварталите, за да имам възможност когато го позвам аз да е близо до Морската и да ми е удобно за отдих.

# 588
Това "да го ползваме лятото сезонно" означава, че всяка година в началото на лятото трябва да гониш наемателите и всеки септември да търсиш нови. Замисли се какъв контингент наематели ще бъдат ок с това и дали си заслужава луксозното строителство и обзавеждане.
Цената е много висока, отделно разправиите по гоненето и търсенето на нови наематели са твърде много, особено щом не сте от града.

# 589
  • In transit
Строителството е луксозно, жилището е напълно  обзаведено. Не ми се забива по кварталите, за да имам възможност когато го позвам аз да е близо до Морската и да ми е удобно за отдих.
Бризовете е много по-гаден и неуреден квартал във Варна. Даже не е близо до Морската. От Левски ( частта, която е до Чайка е доста по-близо отколкото от Бриз). За тези пари бих търсила Левски както са ти казали.

# 590
Бризовете е много по-гаден и неуреден квартал във Варна. Даже не е близо до Морската. От Левски ( частта, която е до Чайка е доста по-близо отколкото от Бриз). За тези пари бих търсила Левски както са ти казали.
Според мен зависи, за коя част на квартала става дума. В частта над Пикадили парк има кооперации с хубави гледки, а и е много удобен достъпа с кола и до центъра, и до плажа.

# 591
  • Варна
Това Рубльовка 4 е там някъде, над пикадили парк, наистина е близо до морската. Ама си остава супер неуреден квартал. Там с кола зимата е майката си трака. И да, имаш гледка море, някой предполагам само за това купуват там. И все пак, 80к за двустаен ми се вижда 'леко' прекалено.
Да не говорим, че щом е източен гледката няма да е само море, тия с южните ще му се наслаждават напълно.
Но пък щом хората имат пари, които като стоят в банката не правят нищо освен да се обезценяват, защо пък да не си напазаруват някой и друг имот.

# 592
  • при Arctic Monkeys
Сградата е на 50 метра от Княз Борис. Ами да, смятам, че имотът е добра инвестиция, дори и да не се отдава под наем. Не, парите в банката не правят нищо, освен да ми генерират такси за обслужване на депозити. И на мен ми се вижда завишена цената. Но, цената се определя от пазара. А имоти на първа линия в Бриз се продават на тези цени, доста бързо, и предлагането не е ужасно голямо, специално в тази локация.

# 593
Харесва ми Бриз, има в момента оферта за Рубльовка , мисля че де води 4,
В кв. Бриз има две свлачища, от 88!
Скрит текст:
http://gz-varna.mrrb.government.bg/landslide/?page=2
актуално състояние:
http://gz-varna.mrrb.government.bg/map2/
Това Рубльовка 4 е там някъде, над пикадили парк, наистина е близо до морската. Ама си остава супер неуреден квартал. Там с кола зимата е майката си трака.
  Peace

# 594
Павче, не се хаби напразно, хората са решили. Има море и това е приоритет.  Grinning

# 595
Харесва ми Бриз, има в момента оферта за Рубльовка , мисля че де води 4,
В кв. Бриз има две свлачища, от 88!
Скрит текст:
http://gz-varna.mrrb.government.bg/landslide/?page=2
актуално състояние:
http://gz-varna.mrrb.government.bg/map2/
Това Рубльовка 4 е там някъде, над пикадили парк, наистина е близо до морската. Ама си остава супер неуреден квартал. Там с кола зимата е майката си трака.
 Peace
Колко дни в годината има сняг във Варна? Май много малко. През останалото време от коментираното място до хотел Черно море се стига супер бързо. Дели ги само един светофар. От другите квартали на Варна до хотела светофарите са много повече и се стига по-бавно. Както вече казах и до плажа е много близо. От постнатата карта се вижда, че няма свлачища в района на кооперацията. Липсата на стари грозни панелки пред погледа също е сериозен плюс. В Пикадили парк има хубав фитнес, супермаркет, ресторант, аптека и т.н., и е само на няколко минути. Въобще мястото е доста приятно.

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 13:05 от Анонимен

# 596
  • Варна
Добре де, аз не знам сега какво става?! Хора, които не живеят във Варна, идват и ни убеждаяат, че Бриз е върха на сладоледа и почти перфектно място за живеене, или само така ми се струва?!
Всъщност, ако съм идвал няколко пъти на гости там за по 10-20 дни, може би и аз такива неща щях да пиша...

# 597
Добре де, аз не знам сега какво става?! Хора, които не живеят във Варна, идват и ни убеждаяат, че Бриз е върха на сладоледа и почти перфектно място за живеене, или само така ми се струва?!
Всъщност, ако съм идвал няколко пъти на гости там за по 10-20 дни, може би и аз такива неща щях да пиша...
Всичко, което съм написал е истина. Не знам дали е перфектното място за живеене, но определено е  добро. Аз лично, ако трябваше да живея във Варна сигурно бих купил апартамент в морската градина. Там има няколко много хубави кооперации. Иначе мой приятел живее в Бриз и е много доволен. Но явно си зависи от точното място в квартала и от самия имот.

# 598
Всичко, което съм написал е истина. Не знам дали е перфектното място за живеене, но определено е  добро. Аз лично, ако трябваше да живея във Варна сигурно бих купил апартамент в морската градина. Там има няколко много хубави кооперации. Иначе мой приятел живее в Бриз и е много доволен. Но явно си зависи от точното място в квартала и от самия имот.
Това е все едно да ти кажа, че ако трябва да живея в София ще избера Малинова долина.  Същото е.

# 599
Липсата на стари грозни панелки пред погледа също е сериозен плюс.
Комплексът е на ул. “Д-р Василаки Пападопулу”7.
Улицата е тясна и стръмна. Две МПС-та не могат да се разминат.
https://www.google.com/maps/@43.2192564,27.9627,3a,75y,240.31h,8 … e0!7i13312!8i6656
Не знам как стои въпроса с канализацията или са на септични ями.
Този район са бивши лозя.
Ами да, смятам, че имотът е добра инвестиция, дори и да не се отдава под наем. Не, парите в банката не правят нищо, освен да ми генерират такси за обслужване на депозити.
Този имот е в затворен комплекс, т.е.:
- месечна такса за поддръжка и охрана най-малко 50евро
- предвидихте ли закупуване на паркомясто в комплекса?
(на улицата няма къде да паркирате)
- по името, явно е насочен към руския пазар (сезонно ползване)
/зимата сградата е неотопляема, а лятото денонощен руски купоно-запой   Drunk/
Инвеститор там е Садко. Мислите ли, че си заслужава?
Последен Пирон: НАП ги е "налазил"!
Скрит текст:
https://tr.bivol.bg/view.php?guid=7E613166494AAAF2B370F6ECE5CCFC … 1E5B8DB4B6AC09C3F

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 17:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт