Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще ми вадят нерв ще боли ли

 • 3 900
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Днес докторът ми сложи упойка три пъти по малко, защото това ми беше първия път. Той сега ми сложи арсен на зъба и каза след седмица да отида пак, но ме е страх защото той стигна до нерва и ме заболя адски много. Следващият път мисля, че ще съм с пълна упойка и дали ще боли, когато важда нерва?

# 1
 • Мнения: 2 765
Simple Smile В сравнено с раждането си е нищо работа Simple Smile Ама щом ще бъдете с пълна упойка, няма да има значение така или иначе Simple Smile

# 2
 • Мнения: 45 339
Арсенът умъртвява нерва и на следващото отваряне няма да усетиш нищо! Все едно не работят на твоя зъб Simple Smile

Но не знаех, че още се прилага, това е остарял метод, сега се вади без умъртвяване, направо с упойка.

# 3
 • София
 • Мнения: 24 478
Нервът се вади с упойка и въобще не боли. Но защо пълна? И какъв е този арсен?

# 4
 • Мнения: 1 184
Да не те плаша ама малко си е гадна работа това с нерва. И добрите доктори не слагат упойка за това.
Защото с упойка нищо не усещаш и доктора няма как да разбере дали не е останало нещо от нерва , а на направен зъб да го отваря наново...не е невъзможно...ама ем излиза по скъпо , ем може нещо да се възпали.

# 5
 • Мнения: 45 339
Да не те плаша ама малко си е гадна работа това с нерва. И добрите доктори не слагат упойка за това....
За кое не слагат упойка? За вадене на жив нерв или за вадене на умъртвен с арсен?

# 6
 • Мнения: 1 184
То и умъртвен да е пак усещаш интервенция ...няма как. Но и упойка ако сложат...може доктора да не разбере че го е налучкал или да остане част.

# 7
 • Мнения: 45 339
Имам 6 извадени нерва с арсен и никога не съм почувствала нищо.
На мъжа ми и дъщеря ми вадиха живи с упойка.
И в двата случая не трябва да се усеща нищо, точно този тип лечение не се води по реакцията на пациента.
Ако си усещал болка значи стоматологът ти е направил нещо не както трябва.

# 8
 • Мнения: 6 833
Не, не усещаш болка (при умъртвяване с арсен).   Не усещаш изваждането на нерва, не усещаш и изпилването на зъба (ако трябва нещо, за пломбата).

# 9
 • Мнения: 11
Спокойно всичко ще мине бързо и безпроблемно, щом са ти сложили арсен няма да имаш грижи за болката Simple Smile

# 10
 • Мнения: 123
При мен имаше болка въпреки арсена..до колкото разбрах се дължеше на това,че единия от каналите беше доста възпален. Затова помолих зъболекаря да ми сложи упойка. Поставянето й е доста неприятно, но след това не се усеща нищо.

# 11
 • София
 • Мнения: 509
Да не те плаша ама малко си е гадна работа това с нерва. И добрите доктори не слагат упойка за това.
Защото с упойка нищо не усещаш и доктора няма как да разбере дали не е останало нещо от нерва , а на направен зъб да го отваря наново...не е невъзможно...ама ем излиза по скъпо , ем може нещо да се възпали.

Ако някой зъболекар ви го каже това,а такива има-да му кажете да смени професията и да работи нещо друго.Това е уникална простотия.
Какво правим ако,когато вадят нерва пациента рязко мръдне ,зъболекарят изпусне пиличката в устата и пациента я глътне.Да се вади нерв без упойка не просто боли,а може да ви струва живота.

Не знам защо текста е толкова малък,но това е откъс от публикация на зъболекар в стоматологичен форум:ще го цитирам,ако не се вижда снимката.

Здравейте,колеги!Никога не съм си представяла,че ще ми се случи,но за съжаление се случи:в петък допуснах една от най-грубите грешки в ендодонтията-изпуснах канална пила в устата на пациентката и тя я погълна.Пациентката-15-год.момиче със силно негативно отношение към всякакъв вид стоматологично лечение,много страхлива,с болки от екзацербирал периодонтит на седми долен десен корен.4 канала.Хиляди увещания,че ще работя много внимателно.Категорично отказа екстракция.При един от опитите ми да проходя дистовестибуларния канал/държах леко пилата,защото имаше чувствителност към апекса и за да не я заболи изведнъж.../пръстите ми се навлажниха от слюнката,тя ми се изплъзна,пациентката се закашля и К-пилата изчезна в хранопровода.Оттам-веднага в "Бърза помощ",където на снимка се видя пилата в стомаха.За съжаление обаче тук нямат гастроскоп,с който да хванат пилата и да я изтеглят;казаха-ще ви пратим в Плевен.Да,обаче там докторът бил зает.Остана алтернативата-"Пирогов"...Нямаше време за губене,веднага поехме натам с личния ни автомобил.Да,обаче на снимката в "Пирогов" се видя пилата вече в червата...Казаха-не може да се извади,трябва да чакаме да излезе по естествен път.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 11:05 от thedentist

# 12
 • София
 • Мнения: 26
Арсенът е доказано канцерогенен материал и не бива да се използва в 21ви век. Направо питайте зъболекаря, дали не може да сложи уран 235 в зъба Grinning
Иначе е добре при кореновото лечение да се ползва кофердам, за да не падат малките инструменти в гърлото и за да не влизат бактерии заедно със слюнката обратно в зъба..

# 13
 • Мнения: 2
Спокойно всичко ще мине бързо и безпроблемно, щом са ти сложили арсен няма да имаш грижи за болката Simple Smile


Значи ако миналият път съм имал арсен за умъртвяване на зъба дори и без упойка не трябва да ме боли? Ама при никоя от задачите ли? Защото днес ще ми вадят нерв и се притеснявам, голяма паника съм, щом се говори за зъболекари и проблеми със зъбите!😭

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 07:26 от Georgi Stoqnov 614141

# 14
 • Мнения: 45 339
Да. Арсенът го умъртвява напълно и нищо не се усеща. Все едно не работят по теб. Спокойно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт