Частни училища - информативна тема 24

• 51 415
  • 795
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! След последния ъпдейт на системата на ЧНУ Питагор, разбрахме че нашето дете е прието в ПУК (08.02.). Доста сме в размисъл дали да я запишем там. Мен лично много ме притеснява базата на училището - стара неприветлива  сграда, малко асфалтово дворче за спорт на открито...
Същевременно се замисляме и сме много изкушени от училище Свети Георги - страхотна база, спортен салон, басейн, множество извънучилищни дейности, преподаватели англичани. Разбира се, това си има своята цена, като сме наясно с разликата в таксите на двете училища. Наясно сме и от резуртатите, показани от учениците на двете училища на НВО през годините.
Ще сме благодарни за Вешите мнения, а ако са от първа ръка - още по-добре. Моля да споделите какво е нивото на преподаване и съответно на научаване от децата на английския език в ЧНУ Питагор?
Ако познавате и двете училища в състоянието им към момента, и таксата и в Свети Георги е приемлива за Вас - как бихте постъпили, кое от двете училища бихте избрали?

Благодарим Ви!

# 196
Цялата тема е на ваше разположение за четене. Особено за Питагор и в частност за сградата му е писано безкрай. Вкл. и от първа ръка.
Но ще ми позволите почудата. Не сте ли се информирали предварително и проучили къде кандидатствате?

Иначе без да имам дете в нито едно от двете училища и ако имам ученолюбиво дете със склонност към решаване на ребуси, загадки и т.н., и поемам риска от нов изпит в 4 клас - категорично Питагор.
Свети Георги много отдавна е само лъскава обвивка. А и имат да връщат облигационен заем и заем по европейско финансиране. Wink

# 197
  • София
Дадох един леко смешен пример от миналото по темата "грамотност" , сетих се покрай писането за плуване и дейности . И пак се намери някой да се фръцне.... да се обиди, че бил неграмотен като не може да плува....
Мецан взе сакати деца да "избива по спартанско време" .... Grinning Тегаво тече диалог вече. Grinning

Не съм обидена, чувството ми за хумор е особено, не ми обръщай внимание 😊

# 198
Цялата тема е на ваше разположение за четене. Особено за Питагор и в частност за сградата му е писано безкрай. Вкл. и от първа ръка.
Но ще ми позволите почудата. Не сте ли се информирали предварително и проучили къде кандидатствате?

Иначе без да имам дете в нито едно от двете училища и ако имам ученолюбиво дете със склонност към решаване на ребуси, загадки и т.н., и поемам риска от нов изпит в 4 клас - категорично Питагор.
Свети Георги много отдавна е само лъскава обвивка. А и имат да връщат облигационен заем и заем по европейско финансиране. Wink

Благодаря Ви госпожо, мнението Ви беше много полезно за мен!
Разбира се, че бяхме направили всички възможни опити да се информираме предварително. Но ни предстои важно решение, касаещо бъдещето на детето ни, и затова се опитваме да съберем всякакво полезно инфо - знаете как е...

# 199
  • София
Здравейте! След последния ъпдейт на системата на ЧНУ Питагор, разбрахме че нашето дете е прието в ПУК (08.02.). Доста сме в размисъл дали да я запишем там. Мен лично много ме притеснява базата на училището - стара неприветлива  сграда, малко асфалтово дворче за спорт на открито...
Същевременно се замисляме и сме много изкушени от училище Свети Георги - страхотна база, спортен салон, басейн, множество извънучилищни дейности, преподаватели англичани. Разбира се, това си има своята цена, като сме наясно с разликата в таксите на двете училища. Наясно сме и от резуртатите, показани от учениците на двете училища на НВО през годините.
Ще сме благодарни за Вешите мнения, а ако са от първа ръка - още по-добре. Моля да споделите какво е нивото на преподаване и съответно на научаване от децата на английския език в ЧНУ Питагор?
Ако познавате и двете училища в състоянието им към момента, и таксата и в Свети Георги е приемлива за Вас - как бихте постъпили, кое от двете училища бихте избрали?

Благодарим Ви!

Изборът ще зависи изцяло от личната Ви нагласа. Две хиляди страници вече противопоставяме академичното и лежерното, изписани са около 88 тома по темата, изказваха се хора поне от две различни поколения, включително част от дискусията се изнесе в друга тема, защото тук няма място вече - т.е. с ръка на сърцето мога да кажа, че изборът наистина зависи от личните предпочитания и нагласата на родителя. Като питате, едва ли Ви интересува каква е моята нагласа за избор на училище? Макар че ако бях на Ваше място, зная кое училище бих избрала и със затворени очи, и то без да имам информация от първа ръка. Но ще ми простите, ако не ви кажа кое е то, защото изборът е чисто субективен.

Между другото, честито за приема в Питагор и браво! Пожелавам да изберете мъдро!

# 200

Благодарим Ви!

Изборът ще зависи изцяло от личната Ви нагласа. Две хиляди страници вече противопоставяме академичното и лежерното, изписани са около 88 тома по темата, изказваха се хора поне от две различни поколения, включително част от дискусията се изнесе в друга тема, защото тук няма място вече - т.е. с ръка на сърцето мога да кажа, че изборът наистина зависи от личните предпочитания и нагласата на родителя. Като питате, едва ли Ви интересува каква е моята нагласа за избор на училище? Макар че ако бях на Ваше място, зная кое училище бих избрала и със затворени очи, и то без да имам информация от първа ръка. Но ще ми простите, ако не ви кажа кое е то, защото изборът е чисто субективен.

Между другото, честито за приема в Питагор и браво! Пожелавам да изберете мъдро!

Питам Ви искрено, и ме интересува каква е Вашата нагласа за избор на училище в конкретния случай? Защото моите лични предпочитания нямат никакво значение, когато става въпрос за доброто на детето ми. Нали?
Сякаш вчера се роди, и вече: избор на училище, планиране на бъдеще... Резонно е да не сме наясно с много неща. И понякога съветите на непознати хора са по-ценни, когато си личи, че са искрени и разумни.

Поздрави и Ви благодаря.

# 201
  • София
zemerov ако аз се колебая между две училища бих избрала това, в което приемът е по-труден т.е. в случая Питагор. Предполагам, че ако не ви хареса би било по-лесно да го преместите в друго училище, отколкото обратното.

# 202
Без да съм виждала отвътре сградата на Питагор, определено бих жертвала комфорта заради образователната среда. За "Свети Георги" съм чувала само и единствено неласкави неща, включително от хора, които си преместиха детето от там. И не заради таксите.

# 203
  • София
zemerov, ако аз трябваше да решавам за моето дете, щях да избера Питагор.

Без да съм виждала отвътре сградата на Питагор, определено бих жертвала комфорта заради образователната среда. За Свети Георги съм чувала само и единствено неласкави неща, включително от хора, които си преместиха детето от там. И не заради таксите.

А от нашия випуск в Света София едно дете сега се премести в Свети Георги (по средата на годината, при това) Rolling Eyes

# 204
  • София
Аз бих избрала Питагор. Дори и само заради факта, че в Св. Георги винаги бих могла да запиша детето си тъй като приемът е отворен.
Голрмият ми син е възпитаник на детската градина към училището. Още преди 8 години избрахме друго училище, водени от отзивите на познати.

# 205
  • София
Zemerov, изборът на начално училище не е жизнеопределящ и от него не зависи бъдещето на детето Ви. Grinning
Присъединявам се към казаното до тук - от Питагор винаги може да отидете в Св. Георги. Обратното ще е доста по-трудно.

Аш, кой випуск е това?

# 206
  • София
До довечера само ПУК-четата в Питагор да се преброят Simple Smile. На кандидат-първолаците пожелавам успех до края на месеца. Има още много време (и места ще има, спокойно Blush)
Благодаря!
Ще ни е нужен и малко късмет

# 207
  • София
Sanaka, първи клас.

# 208
  • София
Въпрос към родителите на приетите в 1клас деца в Питагор:
* Къде сте били в ПУК (частна ДГ или ДДГ)?
* Децата Ви знаят ли английски и на събеседванията проверяват ли ги за такива знания?
Прощавайте, повтарям се за английския, но ми е важно.

# 209
  • София
Zemerov, и аз бих избрала Питагор. От там би ви било по-лесно преместването където и да е отколкото от Св.Георги, ако не сте доволни (както писаха и други). Освен това, от сегашна гледна точка, с някакъв опит с ЧУ -разлика в качеството на обучение в различните училища има. Знам, че е трудно да се допусне, че в ЧУ може да се получат сериозни пропуски дори от програмата на МОН, но си може и още как. Питагор със сигурност не е известно като такова училище, докато за Св. Георги се срещат подобни впечатления. Можете да потърсите, има тема за Св.Георги, макар и не много активна. Но това също е обосновка на евентуален мой избор, не бих се ангажирала със съвет. Успех с избора! Вие си познавате детето и приоритетите най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт