Частни училища - информативна тема 24

• 49 915
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Наред с това, Пипи, стандартният модел на училище /класна стая, чин и т.н/ и натрупването на системни знания не изключват развиване на любов към училището и ходене с кеф на училище. При добри учители, подход и добре структурирана програма, това се постига.

# 631
  • в страната на чудесата
Напълно подкрепям Аш.

# 632
  • В офиса
Аз не прочетох всичко, но от къде съдите, че училището няма да дава академични знания. Това не ти е Светлин Наков, или Явор Джонев да прави училище. Тези хора не идват от бизнес средите, респ. нямат определени изкривявания. Не мисля, че ще прилича на Прогресивното... И на мен ми изглежда доста атрактивно. Само не разбирам защо почват с малчугани. Ако бяха направили прогимназия, всички класове щяха да се запълнят до дупка моментално.

# 633
Според мен едва ли тези млади учители са собственици  на бъдещото училище. Виждам ги като да водят някакви кръжоци.

# 634
  • в страната на чудесата
С прогимназия вероятно трудно ще вземат лесно 1.3 базова цена на месец. Пък и родителите са дооооста по-опитни Heart

Собственикът сигурно лесно може да се види ТР.

# 635
Подкрепям Тинкърбел,
И продължавам да си го заплювам за внучета.
Знам, какво могат тези хора. Някой от тях са преподавали на детето ми.
Също имам някакъв поглед и върху ДУ и ЧУ. Три училища. Цялата система и знам какво мога да очаквам и получа.
От късмет или друго, дотук не съм грешала.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 20:10 от rosss

# 636
  • в страната на чудесата
...
От късмет или друго, дотук не съм грешала.
От късмет е!
Heart Eyes Flowers Rose

# 637
  • В офиса
O, не, аз съм фенка на това училище за моята най-малка девойка от сега. И директорът ми е познато име. Кои ще са им българистите и математиците е въпросът. За българисти вече имам хипотези, че едно училище може да се раздели с някои добри учители, но за математици нямам никаква идея.....(остава да видим и името на Кортезов, било то син и направо се виждам как казвам бай-бай на любимото ни основно училище) Няма ли някой, който скоро да се вижда с Каравасилев да разпита (Ели?)
И не можах да издиря собственикът. Младите учители не са.

# 638
  • София
Има ли шанс за Кортезов там? А по БЕЛ кой може да е? Аз се сещам за една дама от СС, но не се сещам името й...
Чакам с нетърпение и аз 1ви Март да разбера повече. До тук беше голяма грешка с презентацията бъкана с грешки (един спелчек не са пуснали бррр) и исканата сума от 1200 на месец.

# 639
  • София
Никой не е казал, че училището няма да дава добри и системни знания /аз не бих използвала термина "академични" за начално училище/, напротив, за лично се надявам и им пожелавам да успеят да го съчетаят с идеята си за STEAM профил в началния етап на образование. Поне моят пост беше насочен към Пипи и виждането й, че в началното училище не са толкова важни системните знания и "здравото учене", както се изрази тя.

# 640
Има ли шанс за Кортезов там?
Не мисля! Ангажиментите му са толкова много, че го виждам да се клонира там само чрез Кортезов младши.

И да ви кажа, че взимам пример от Татко Мецан за търсене на опции далеч във времето Simple Smile

# 641
  • София
Подкрепям санака. И моят пост беше към казаното от Пипи, защото ми направи силно впечатление.

# 642
  • София
Не е ли STEM профил? Не се заяждам, наистина питам.
Иначе мисля, че им трябва някоя оправна  майка от нашите редици, да ги организира и побутне на правилната пътечка. Heart Eyes

# 643
  • София
Те включват и ART, та става STEAM. Simple Smile
И аз не вярвам Кортезов да се заеме с начално училище. А голяма мистерия заформят около учителя по български с това "coming soon" Joy

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 20:36 от sanaka

# 644
Мисля, един консултативен съвет от темата много ще им е от полза. Simple Smile

Интересно е наистина кои са учителите по основни предмети.

Общи условия

Активация на акаунт