Раждане в АГ болница „Свети Лазар”

• 65 276
  • 937
  •   1
Отговори
# 645
Vabc родих, да. Моята акушерка беше Емилия Казълова(страхотнаааа е). Без нея наистина нямаше да се справя, в един момент ми каза, че трябва да съм възможно най-ефективна, тъй като нещата пак отиваха към секцио.
Много помогна и с донаместването на малкия, тъй като той не беше в оптимална поза. (бебето и по принцип много трудно излезе, защото тръгна с главата настрани, не знам как ми каза, че се казва точно това д-р Несторова).
Иначе на раждането ми беше и Олга Дукат, която също имаше раждащо момиче, но помогна и при мен мъничко. С Еми двете бяха невероятни, наистина без тях нямаше да се справя.

# 646
Чудесно! Поздравления! Пожелавам си и аз успешен vbac! Ако имате някакви съвети,ще се радвам да споделите 😊

# 647
Честно казано, не знам. Аз през цялото време на бременността бях сигурна, че ще опитам да родя нормално, стисках палци всичко да е наред и като цяло беше. Не съм мислила въобще за секцио, казвах си, че ако се наложи ще го направят, но каквото зависи от мен ще го направя, за да родя нормално.
Няма да лъжа - в хода на раждането имаше реален шанс и то на 2 пъти да се стигне до секцио и аз вече бях съгласна, и си го и казах де. Но Еми беше убедена, че ще се справя и за това ми се поскара малко и аз вече се мобилизирах на 100 %.
Бъдете убедена, че сте намерили най-доброто мястно за подкрепа на Vbac. Успех Ви, желая и дано постигнете мечтата си. (ще чакаме да се похвалите)

# 648
Благодаря ви, че споделяте, информацията поне за мен е много полезна. Първо раждане ще ми е и искам да си  родя естествено, ако всичко е наред. Любопитна какпомогнаха да се намести плода, защото неправилното позициониране е една от причините за секцио.

# 649
Здравейте! Предстои ми раждане в болница Свети Лазар през декември, но бременността си следя в Тина Киркова. Някой може ли да ми каже какви са всички необходими документи за раждането? Мен ми изброиха част от тях, но просто ако някой вече минал по този път може да ми систематизира информацията, бих била много благодарна!

# 650
Ами аз не знам дали ще ви помогна, но ще ви кажа как беше при мен. Следих се по каса на друго място и след като ми пуснаха последната микробиология си занесох всички изследвания, за да видят ако има нещо, което трябва да пусна, да го направя.
Не си взех обменната карта, защото щях да имам проблеми и спорове с доктора и реших просто да спра да ходя там. Това е което мога да ви кажа.

# 651
Там където те следят трябва да има картон/папка, в който да са събрани всички изследвани. Изискваш ги и ги носиш в болницата.

# 652
Vabc родих, да. Моята акушерка беше Емилия Казълова(страхотнаааа е). Без нея наистина нямаше да се справя, в един момент ми каза, че трябва да съм възможно най-ефективна, тъй като нещата пак отиваха към секцио.
Много помогна и с донаместването на малкия, тъй като той не беше в оптимална поза. (бебето и по принцип много трудно излезе, защото тръгна с главата настрани, не знам как ми каза, че се казва точно това д-р Несторова).
Иначе на раждането ми беше и Олга Дукат, която също имаше раждащо момиче, но помогна и при мен мъничко. С Еми двете бяха невероятни, наистина без тях нямаше да се справя.

Извинете, малко объркано съм ви питала, как донаместиха плода?

# 653
А ми не знам как се казва техниката с един шал беше. Много отпускащо ми действаше.
Само да вметна, че главата вече беше в таза, но тялото седеше в дясно. С техниката, която ми приложиха, тялото на младежа си застана централно на корема.

# 654
Да ви попитам, за бебето мокри кърпички трябват ли? Нали има възможност да е при майката, тя ли му прави тоалет, повиване и тн или от болницата?

# 655
Не ви трябват. Аз помолих да ми покажат как се прави тоалета на момче(защото мислех, че ще има специфика) и акушерката ме попита дали да ми донесе мокри кърпички и памперси, за да си го оправям аз при нужда.

# 656
А какво друго дават в болницата? Аз разбрах, че май дават хавлии, чехли, даже и нощница за майката? А халати дават ли, или трябва да си носим?

# 657
На мен ми казаха, че трябва да взема само дрешка на бебето за изписване, всичко друго давали. Е, и лични хигиенни средства де.

# 658
На мен ми казаха, че трябва да взема само дрешка на бебето за изписване, всичко друго давали. Е, и лични хигиенни средства де.

Точно така - не просто дават, а държат да е с техните неща - чехли и нощница за майката. Аз си взех джапанки за банята, за да не се хлъзна, а и все пак за хигиена.
За бебето - всичко дават - дрехи, памперси, кърпи, шишета, даже помпа дават. Бебето пррдпочитат те да го преобуват, защото съдържанието на гащите говори за здравоаловното състояние, но няма проблем да помолиш за памперс - моят човек се скъсваше от рев като е наакан, а те ги сменят през 3 часа - няма да го държа така, я Simple Smile
Помпата и шишетата за бебето държат да ги стерилизират, така че по-добре техни да се ползват. Има си телвфон до леглото - каквото и когато ви потрябва, ще ви донесат, не се притеснявайте

Един едит за преобуването - сега се сетих, че като си го преобувах сама и след това акушерките явно са си мислели, че не ака и го тъпчеха с адаптирано мляко като е при тях - защото не виждат мръсния памперс, така че казвайте ги тия работи на жените, защото при моето дете се получи рефлукс, разширен стомах на 3 дни щото го тъпчат докато не изяде всичко от страх дали наддава, повръщане, преяждане и накрая неонатоложката дойде и ми каза, че ако не му давам мляко, няма да наддаде и няма да ни изпишат и аз щях да се гръмна

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 11:40 от Almadina

# 659
Някой има ли мнение за д-р Лачев? Предстои ми да се следя при д-р Николова, обаче имам леко завишение на кръвната захар и си мисля, че може да ме прати и за консултация при д-р Лачев...

Общи условия

Активация на акаунт