Раждане в АГ болница „Свети Лазар”

• 65 210
  • 937
  •   1
Отговори
# 705
Преминава бързо 😅 Докато се усетите, са извадили бебето. Няма страшно. Сядате си вие на масата, изгърбвате се хубавичко като котка, бият ви една упойка и след 5 мин. чувате бебешки плач. И после бебето го оправят в съседно помещение ама вие си го виждате през стъкло и ви е едно такова интересно и развълнувано и не ви пречи докторите да си правят нещо по вас. После ви местят в стаята, няма реанимация там (поне аз не я видях), почвате да си приказвате с бащи, баби, роднини, едно ви е замаяно ама не ви боли. По някое време една акушерка носи бебето - то едно такова увито, червено, моето се съсипа да реве - няма снимка със затворена уста. После си го прибират ама е на сигурно място.
После е тегаво, ама и това минава. Най-добре да ви е следобяд секциото, времето до вечерта бързичко минава, много често ви проверяват дали сте добре, накрая заспивате от умора и на сутринта - хоп - бебе!
На мен само кръв ми взеха, без влагалищен секрет, че малко набързо станаха нещата.
Аз през деня си стоях с нощница, защото то така боли, че не се сещаш да се преоблечеш. Не ми е хрумвало да се сгъна да си обуя клин, ама ще кажете дали става. Дрехите за изписването ги дадох в обикновена чиста найлонова торбичка, защото не си купих готов комплект, а си бях подбрала боди, ританки, пелена и шапка от различни магазини.
Да ви е леко! Не се притеснявайте, не си мислете страшни неща и много се вълнувайте да си видите бебетата!
Благодаря за споделеното. Първите дни след операцията много ли боли? Не се ли бият някакви упойки, за да не се усеща болката?

# 706
Бият се, ама боли - няма как да е съвсем идеален животът. Но минава, всеки ден е по-добре 🙂

# 707
Аз родих с акушерките от Ла Вита Нова, но бях с доктор Паликов, доколкото знам те работят предимно с него, но не задължително. Трябва да ги попитате Simple Smile
Хайде мамита, честита и успешна Нова Година! Аз също имам въпрос- д-р Николова водила ли е водни раждания с акушерките от Ла Вита Нова? Щом можем да си избираме лекаря, има ли мамита, които да са родили с този екип?

# 708
Аз родих с акушерките от Ла Вита Нова, но бях с доктор Паликов, доколкото знам те работят предимно с него, но не задължително. Трябва да ги попитате Simple Smile
Хайде мамита, честита и успешна Нова Година! Аз също имам въпрос- д-р Николова водила ли е водни раждания с акушерките от Ла Вита Нова? Щом можем да си избираме лекаря, има ли мамита, които да са родили с този екип?

Разкажи ни малко повече- как протече това водно раждане. Колко време продължи- имаше ли отложено клампиране на пъпната връв?

# 709

Разкажи ни малко повече- как протече това водно раждане. Колко време продължи- имаше ли отложено клампиране на пъпната връв?

Ох ами аз не стигнах до водно раждане, накрая родих в единствената поза, в която преди раждането твърдях, че не искам да родя - по гръб, но сама си го избрах, просто така се стекоха обстоятелствата. Но пък се възползвах около 2 часа от топлия душ, много ми облекчи контракциите накрая. За отложеното клампиране - да, беше предварително договорено, както и първия контакт, гушкахме се с бебо доста време голи, преди да отрежат пъпната връв и да го вземат да го измерят. Раждането беше уникално преживяване, аз бях без никакви упойки. Беше малко трудно, защото по едно време ми спряха контракциите, та се наложи да ми спукат мехура, аз исках да бъде спонтанно изтичането на водите, но с това се примирих. А Олга Дукат и доктор Паликов бяха невероятни, все още се просълзявам при спомена за грижите и отношението и на двамата, особено на Олга. Мога само да ги препоръчам от сърце! ❤

# 710
Лори, аз със същия екип ще раждам живот и здраве! Ще споделя като му дойде времето.

# 711

Според мен си питайте акушерското звено с кои доктори работят и най-вече за водното с кой водят.

# 712
Мамита малко страничен въпрос, но може ли да споделите как се обезкосмявате там долу, защото при мен е страшна мъка. Трудно ми е да клекна, от корема не виждам нищо.... на кола маска не искам да ходя, защото не мога да изтърпя болката.

# 713
Мамита малко страничен въпрос, но може ли да споделите как се обезкосмявате там долу, защото при мен е страшна мъка. Трудно ми е да клекна, от корема не виждам нищо.... на кола маска не искам да ходя, защото не мога да изтърпя болката.

Аз също нищо не виждам от корема, но го правя по усет и много внимателно разбира се.  Мои приятелки са споделяли, че ползват огледало - пробвай така Wink

# 714
Здравейте на всички момичета Simple Smile

Дали има сред вас такива, които са имали успешно второ нормално раждане след секцио и ако да, дали могат да споделят своя личен опит Simple Smile В 7-ми месец съм с второто, като първото беше преди почти 8г, секцио заради дискова херния в кръста. Към днешна дата разбирам, че дисковата херния не е показател за планирано секцио и ми се искаше да си родя нормално. Не ме кефи идеята пак да ме режат. Не че е нещо страшно, нямах никакви проблеми първия път, но все пак си е операция.
Имах много големи колебания в началото на бремеността къде да се следя, къде да раждам (това май още не е 100% решено), правих си консултации с АГ "Зебра" - прекрасни и подрепящи дами, където прилагат разнообразни техники за раждане, включително във вода и тогава попаднах на името Олга Дукат и съответно попаднах и в темата за болница "Свети Лазар" Simple Smile Следя с интерес мненията на момичета скоро раждали тук.
Доколкото успях да придобия представа раждане с АК Ла Вита в двойна стая е 2860лв и предполагам, че това е крайна цена и включва абсолютно всичко - упойка и нощувките+раждането.

Бихте ли препоръчали някой доктор, от който сте доволни?

# 715
Шушулке, това е цената да,включва всичко,ако разбира се не се наложи нещо - допълнителен престой например.
С Олга в Св.Лазар има доста вбак (нормално раждане след секцио), тази тема ще ти е по-полезна https://m.bg-mamma.com/?topic=818394,но е малко неактивна. Има и група във фб, в която има доста инфо, ако искаш драсни лс и ще ти я пратя.

Общо взето, ако искаш да раждаш вбак с акушерка и твой план за раждане (включая водно раждане или раждане в различна поза от легнала) - зебрите или с Олга. На мен ми предстои същото и съм се спряла на Св. Лазар.

# 716
Здравейте, мами,
Имам малко по-различен въпрос. Следя се в Св. Лазар, и съм в началото на 5-ти месец. Поради обстановката с коронавируса, мисля да попитам дали мога да си взема болничен докрая на бременността. Въпросът ми е дали ще се съгласят да ми дадат болничен по-рано и изисква ли се да нося някакви документи?

# 717
Аз не се следя там, но съм в болнични от самото регистриране на бремеността. Тъй,че ако не надвишава дните на година, които са разрешени за болничен с комисия, няма проблем. Просто си говорете със следящия.

# 718
Аз не се следя там, но съм в болнични от самото регистриране на бремеността. Тъй,че ако не надвишава дните на година, които са разрешени за болничен с комисия, няма проблем. Просто си говорете със следящия.

На ТД съм от 2 години точно и досега не съм си взимала никакъв болничен, така че се надявам да няма проблем. Въпросът ми беше по-скоро свързан с това, че до този момент (да чукна на дърво) нямам проблем с бременността, съответно няма причина за болничен, просто след 1ви януари ни задължиха да работим от офиса (преди това бяхме хоум офис), където идват клиенти и се срещам с доста хора и започнах да се притеснявам, затова предпочитам да съм си вкъщи от другия месец.

# 719
Ама няма как да сте хем в болничен,хем на работа. Можете да говорите в работодателят,да му кажете,че предвид ситуацията и състоянието ви не е желателно да сте в офиса сред други хора, а вкъщи. Ако смятате,че такъв разговор няма да даде резултат и няма да направи компромис дави пусне хоум офис -  си пускате болничен, като говорите със следящия,той ще прецени какво и как да опише в болничния. Месечните болнични се дават от комисия. Има определен брой дни на година, които могат да са така отпуснати. Трябва да се изчислят. Вече не помня колко бяха.
Имайте предвид,че с болничния ще ви намалеят парите на месец.

Общи условия

Активация на акаунт