Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 418
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
@Titi74 Благодаря, и аз се надявам много да се получи.

Аз също бях при др.Нос първоначално. Според моите проучвания и препоръки, той трябваше да е един от най-добрите. Постави ми диагноза еднометриоза и то още на първичния преглед.

Няколко месеца по-късно  (вече бях в Kiwu-Pasing ) на лапароскопията се останови, че нямам еднометриоза, а запушени тръби. 
Да не говорим, че всеки който чуе, че ми е поставена диагноза за ендометр. само от ултразвук и се втрещява. Направо нямам думи, и то това от лекари с име. Понякога губя надежда, но момичетата в тази тема ми връщат надеждата!

# 661
Да, той пък и той се изказал неподготвен .Е ли е ендометриоза ,или другото дежурно  "Ами некачествени яйцеклетки "  и хайде  донорска я  .То и други има ,като него не е само той .Да питам, аз .Донорството е забранено в Германия .Ути Бъчваров ,тоест половинката му е 6 години по -голяма от него .Аз доколкото зная ,успяха именно  в Германия и имат близначки .Имате ли представа къде ?И, като пишете така много ме озадачихте  за цялата ситуация  по ин витрото в Германия.

# 662
d-r Sveta
[/quote]

Донорството в Германия е забранено. Ути Бъчваров са били може би в Украйна

# 663
  • София
Да, той пък и той се изказал неподготвен .Е ли е ендометриоза ,или другото дежурно  "Ами некачествени яйцеклетки "  и хайде  донорска я  .То и други има ,като него не е само той .Да питам, аз .Донорството е забранено в Германия .Ути Бъчваров ,тоест половинката му е 6 години по -голяма от него .Аз доколкото зная ,успяха именно  в Германия и имат близначки .Имате ли представа къде ?И, като пишете така много ме озадачихте  за цялата ситуация  по ин витрото в Германия.

Не, съжалявам нямам информация за този слуячай ,но до долкото знам аз нито донор, нито ПИД са позволени в Германия. ПИД мисля,че в много редки случай когато има наличен генетичен проблем при родителите. Тогава се прави ПИД за да се избере ембрион от женски пол, тъй като при момченцето може да се наследи. Но кое беше заболяването дори не помня и ще ви подведа с грешна информация.

# 664
Много интересно за ПИД.Защо ли не го препоръчват ?Какви ли са им съображенията ?Странни са  тези в Германия.Много късмет при ЗЕТ там !

# 665
Момичета сега пия противозачатъчни Dienille,както ви бях казала, но снощи усетих,че нещо ме втриса и  се оказа, че имам температура 37,2, дали е нормално, случвало ли ви се е?

# 666
Момичета сега пия противозачатъчни Dienille,както ви бях казала, но снощи усетих,че нещо ме втриса и  се оказа, че имам температура 37,2, дали е нормално, случвало ли ви се е?
Не може да е от тях, изпила съм маса хормонални,
от нито едно не съм имала такъв страничен ефект.
Най-вероятно си настинала.
Дано бързо да се оправиш! Heart

# 667
  • София

Здравейте мили момичета, следя темата от около година, но за първи път пиша.

Аз също съм в Германия и ми предстои ЗЕТ в края на този месец.Това ще е втория ни опит. Първия на фреш трансфер на 2 прекрасни според док ембриона не стигна до бременност.

Решили сме това да ни е последния опит тук, въпреки че касата ни покрива 50%. Да наистина, всички са много мили, уславията, техниката и т.н също перфектно, нашия док е единия от топ 3 в Мюнхен, но усещам, че нещо липсва и не ни се губи повече време.

Когато чета какво пишете, всички сте толкова наясно с всички детайли, изследвания, кое и кога и защо се прави докато при нас това липсва. Другото което ми прави впечатление е, че на вас ви се правят по задълбочени изследвания, изписват ви повече неща, добавки и т.н, докато при мен например приема на лекарства е доста ограничен. Не че се натискам да пия, но ако това би дало дори и 1% повече шанс .. не искам да го изпускам.

Например за стимулацията която при мен док настояваше да е лека -  инжекции Gonal-F 100 + тригър Brevactid, а след пункцията глобули Прогестерон.

На пункцията изкарахме 9 яйцеклетки, 3 се оплодиха. 2 ми върнаха на 2ри ден и един 5 дневен бластоцист ме чака сега за ЗЕТ. В момента съм на 11ти ден от цикъла и от първия ден пия Progynova . Утре съм на преглед и ще видя дали ще ми изпишат още нещо.
Док иска няколко дни преди трансфера да започна и ниски дози кортизол. Прави ми впечатление, че в Бахчеджи е практика да се изписва кортизол нали, или аз нещо греша? 

При нас проблема е в мен.  След дългогодишно нелекувана Хламидия бях със запушени тръби (след лечение и лапаро - отпушени, но 4 месеца опити пак нищо). Док беше сигурен, че IVF е нашето решение.

Още преди да започнем стимулацията ми беше пуснал някакво изследване за Clam.HSP (heat shock protein) и беше положително. Това  доколкото разбрах са антитела които организма ми е създал с дългата битка с хламидията. Проблема е,  че тези анти тела, разпознават ембриона като инфекция и за това не може да се имплантира. За това иска с кортизон да намали имунитета ми. Но се питам, това го знаеха още преди първия трансфер, защо тогава не ми е предписал кортизон, а чак сега.

Изобщо много неизвестни, не чувствам 100% внимание и вникване в проблема ми от тяхна страна. А като ви чета тук, и този др. Карликая как е е съпричастен с вас, колко е загрижен и т.н ми се иска да не губя повече време и да тръгвам. Съпруга ми искаше още след първия неуспешен опит да се ориентираме към Турция. Той форума не го чете, но има няколко познати от Германия които точно клиниките в Истанбул са му препоръчали.

Поста ми стана доста дълъг за представяне Blush
Исках само да ви кажа,  че няма ден който да е минал без да отворя темата, съпричастна съм с всички вас, радвам се за всеки положителен резултат все едно ви познавам.
Пожелавам ви от сърце само положителни резултати и много сладки и здрави бебоци.

Здравей MoCherie, дано не ти се налага да се ориентираш към Турция, а да има положителен резултат след предстоящия ти опит Simple Smile

# 668
Здравейте!Пия Dienille от 2ри ден на цикъла,но един ден го забравих,писах на Хафизе,а тя каза да ги продължа,не било проблем,но сега пак забравих да го пия вчера,писах й и чакам отговор,дали ще е проблем да се започне стимулация  при това положение?Успех на всички!

# 669
Здравейте!Пия Dienille от 2ри ден на цикъла,но един ден го забравих,писах на Хафизе,а тя каза да ги продължа,не било проблем,но сега пак забравих да го пия вчера,писах й и чакам отговор,дали ще е проблем да се започне стимулация  при това положение?Успех на всички!
За стимулацията не мисля, че е проблем,
просто може да ти дойде цикълът, като го пропуснеш,
така знам, но и това не вярвам да стане, като се продължат,
защото е нужно време. Все пак аз не съм лекар, Хафизе ще ти отговори
най-правилно. Късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 670
  • София
Здравейте момичета,
извинявам се, че пиша в темата за пациенти на клиника Бахчеджи, а аз (все още) не съм.

Днес ми беше прегледа за подготовката за ЗЕТ, и отново се убедих, че не трябва да губя повече време тук, а да си запиша час по скоро в Бахчеджи.

Чували ли сте, някой сам да си избира деня за ЗЕТа?  Днес док ме пита кога ми е удобно да отида за трансфер-  вторник, сряда!?! А не би ли трябвало да е точно на 5тия ден след започването на прогестероновия препарат. При мен приема започва на 21.03, а трансфера си го "избрах" на 26.03.

Въпрос: Като се броят дните, брои ли се и деня в който се започва прогестерона, защото ако е така на мен ми се пада 6ти ден. А имаше опция и за по късно дори.

Днес (12ти ден от мц) ми беше единствения преглед за този цикъл, взеха ми само кръв, видяха лигавицята,че била "wunderschön" и следващото ми посещение ще е директно за трансфера. Изследвания и прегледи няма да имам. Как ви се струва това?

Как точно протича подготовката за ЗЕТ в Бахчеджи, знам че е коментирано вече защото съм го срещала, но нещо не успявам да го намеря. Прави ли се повече от 1 преглед от деня на мц до деня на трансфера, и изследват ли ви хормони преди самия трансфер?

# 671
Скрит текст:
Здравейте момичета,
извинявам се, че пиша в темата за пациенти на клиника Бахчеджи, а аз (все още) не съм.

Днес ми беше прегледа за подготовката за ЗЕТ, и отново се убедих, че не трябва да губя повече време тук, а да си запиша час по скоро в Бахчеджи.

Чували ли сте, някой сам да си избира деня за ЗЕТа?  Днес док ме пита кога ми е удобно да отида за трансфер-  вторник, сряда!?! А не би ли трябвало да е точно на 5тия ден след започването на прогестероновия препарат. При мен приема започва на 21.03, а трансфера си го "избрах" на 26.03.

Въпрос: Като се броят дните, брои ли се и деня в който се започва прогестерона, защото ако е така на мен ми се пада 6ти ден. А имаше опция и за по късно дори.

Днес (12ти ден от мц) ми беше единствения преглед за този цикъл, взеха ми само кръв, видяха лигавицята,че била "wunderschön" и следващото ми посещение ще е директно за трансфера. Изследвания и прегледи няма да имам. Как ви се струва това?

Как точно протича подготовката за ЗЕТ в Бахчеджи, знам че е коментирано вече защото съм го срещала, но нещо не успявам да го намеря. Прави ли се повече от 1 преглед от деня на мц до деня на трансфера, и изследват ли ви хормони преди самия трансфер?

Моят Зет протече така:
ден 1        от МЦ преглед и пускане на хормони
ден 2- 13  подготовка с естрофем
ден 14       преглед и пускане на хормони + включване на прогестерон и разни други
ден 19       трансфер на 1 бластоцист

# 672
MoCherie, като ти дойде цикълът, пускаш хормони на 2 ден - Прогестерон и Естрадиол.
Ако са добре, отиваш на преглед в Истанбул, може и там, където живееш - на 2-и или 3-и ден.
Аз започнах на 3-и ден, защото съм с болезнен цикъл.
Докторът назначава схема за прием на Естрофем. Мен ме извика на 13-ия ден от МЦ.
Пуснах отново кръвни изследвания, минах преглед, всичко беше наред,
докторът каза, че ще има трансфер, биха ми Овитрел и Пролутон депо,
за да започне да се повишава Прогестерона.
Включиха Кринион гел, аспирин и Преднол, след 2 дена беше трансферът.
Първо казаха, че ще е в петък, после ми се обадиха, че док. е решил в четвъртък.
Едва ли 1 ден е от значение. Всичко е строго индивидуално все пак.
Преди самия трансфер хормони не съм пускала.
Имах голямо доверие на док., така че правех това, което той смята
за нужно и хич не го мислех.
Успех! Стискам силно палци! Heart

# 673
Винаги ли дават Prednol? За какво се изписва? Колко време се взема? Доста ме шокира фактът предвид на това, че е кортикостероид...

# 674
Винаги ли дават Prednol? За какво се изписва? Колко време се взема? Доста ме шокира фактът предвид на това, че е кортикостероид...

Изписва се за 5 дни. До колкото знам е за подтискане на организма за да не изхвърли "чуждото тяло".

Общи условия

Активация на акаунт