Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 332
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
има разни калкулатори, с които се смята бруто /нето. На интервюто не се ли говори за бруто? Или хората си казват чисто колко им се иска, пък HR да си пресметне.

# 631
  • София
Разбира се че има културен вариант да си поискаш повече. В момента преговаряме с една кандидатка за заплата, толкова издържан и смислен отговор не бях чела наскоро от никого за това каква иска да е заплатата,  ще я доближим максимално, защото от самото начало си личи че човек знае колко струва и знае как да си го поиска.

Такива коментари каквито чета тук, ми става смешно чак. Образувам и цени и заплати и знам много добре колко можем да си позволим.

# 632
има разни калкулатори, с които се смята бруто /нето. На интервюто не се ли говори за бруто? Или хората си казват чисто колко им се иска, пък HR да си пресметне.
Повечето ми познати си казват нето защото не знаят колко трябва да е брутото. Така и на работодателите ще им звучи, че дават по-малко. Mr. Green

# 633
Хаха, можели сме да влияем на пазара.. Забавни сте.
Докато чакаме да повлияем и да ни дадат на колкото се оценяваме и ще умрем от глад накрая. Защото междувременно животът не спира да тече: трябва да се яде, сметки трябва да се плащат, а и квалификациите остаряват, т. е. и за тях трябват пари, за да се поддържат.
Опитът и стажът са точно толкова важни, колкото образованието и сертификатите.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 09:12 от Анонимен

# 634
Съгласна съм с Врабчо.
Какво значи да влияеш на пазара и как точно ще стане това? Защо си говорим врели - некипели?!?

Единствено профсъюзите имат известна възможност и то само в определени браншове и професии.

# 635
Разбира се че има културен вариант да си поискаш повече. В момента преговаряме с една кандидатка за заплата, толкова издържан и смислен отговор не бях чела наскоро от никого за това каква иска да е заплатата,  ще я доближим максимално, защото от самото начало си личи че човек знае колко струва и знае как да си го поиска.

Такива коментари каквито чета тук, ми става смешно чак. Образувам и цени и заплати и знам много добре колко можем да си позволим.

Предполагам говориш за сравнително голяма компания в областта на ИТ сферата, консултантските или изнесените услуги с изградена политика по отношение на ЧР, както и бюджет за заплати. Защото да кажем в някоя типична БГ фирмичка, където плащат на черно, трудно ще преговаря човек, а такива фирми са болшинството на пазара за съжаление. 

# 636
  • Другата България
Хаха, можели сме да влияем на пазара.. Забавни сте.
Laughing
Защо, остави жената да си вярва на глупостите, които говори.
Не ми се навлизаше в още обяснителен режим снощи, а и няма смисъл.
На такива хора и да им обясняваш, няма да те разберат.

# 637
  • София

Предполагам говориш за сравнително голяма компания в областта на ИТ сферата, консултантските или изнесените услуги с изградена политика по отношение на ЧР, както и бюджет за заплати. Защото да кажем в някоя типична БГ фирмичка, където плащат на черно, трудно ще преговаря човек, а такива фирми са болшинството на пазара за съжаление. 

Да сравнително голяма фирма, чуждестрана.Но имам приятели с по-малки фирми и знам как си образуват заплатите и знам какво могат да си позволят.

# 638
В тези големи чуждестранни фирми обикновено на смени ли се работи и има ли работа за хора с английски език примерно?

# 639
  • София
В тези големи чуждестранни фирми обикновено на смени ли се работи и има ли работа за хора с английски език примерно?

големи чуждестранни фирми има в различни индустрии, нямам как да дадем отговор ако няма конкретна фирма. Но ако трябва да обобщя, да има и на смени, има и с фиксирано работно време, има и уикенди, нощни, има и без английски и с английски език.

# 640
Това, което имах предвид под език е да е главният фокус на позицията, а не език + образование в някаква определeна област.

# 641
  • София
Това, което имах предвид под език е да е главният фокус на позицията, а не език + образование в някаква определeна област.

аутсорсинг ли? Не пиша кол център, защото кол център предполага и обаждания, в аутсорсинга 50% не са обаждания. Има бол с английски.

# 642
Да, понеже гледам в джобс и не намирам нищо такова. По възможност да не е кол център.

# 643
  • София
Да, понеже гледам в джобс и не намирам нищо такова. По възможност да не е кол център.

ти как правиш разликата в кол център? има , как да няма, ей сега намерих 10 обяви, просто ако си мислиш че една компания е кол център никога няма да можеш да видиш обявите. Описано си е.

# 644
Обикновено търся в джобс в преводи, образование, държавна администрация, човешки ресурси. За кол център не искам и да си помислям, освен ако не е някаква друга позиция, а не постоянно говорене по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт