Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 320
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Търсете и в административни/офис дейности, там има най-много обяви за административни позиции с английски език от рода на офис асистенти, административни мениджъри и др. Не са супер високо ниво, но от там може да се започне. Междувременно можете да се концентрирате върху изучаването на втори език, защото той много ще Ви изведе напред спрямо другите кандидати.
И също така, не искам да Ви обезкуражавам, но за човек без опит трудно ще се дадат стартово 1500 лв. на разни административни позиции /не технически, инженерни, търговски/. 1200 нето обаче е съвсем реалистично плюс договаряне на опция за увеличение след изпитателния срок.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 12:32 от Maidenly

# 646
  • София
Обикновено търся в джобс в преводи, образование, държавна администрация, човешки ресурси. За кол център не искам и да си помислям, освен ако не е някаква друга позиция, а не постоянно говорене по телефона.

В джобса са в категория Контактни центрове, в почти всички има бек офис работа с английски

# 647
  • София
Не виждам защо млад човек без ангажименти изключва работата в кол центрове. Да, тежко е, работи се на смени, но се трупа добър опит и наистина има места с много добро заплащане, над 1500 лв.
Друга сфера и моя любима е логистиката, там също има интересни позиции.

# 648
Логистика да, но не и транспорт.

# 649
От друга страна има ситуации, когато е по-добре да се подцениш. Ако току-що навлизаш в друг сектор, например при смяна на професията няма лошо да поискаш по-малко. Защото в случая ти е много важен опита.

А за кол центрове не мисля, че опита е ценен - там може така да те завърти живота, че след 5 години пак да си говориш по телефона, но в друга фирма. Колко от 500-те служители реално се издигат до ниво тийм лидер и нагоре? А и често такива са директно наети или спуснати отгоре. Моята диплома е по-скоро за Маркетинг директор подходяща, но у нас няма много такива позиции, само кол центрове, аутсорсинг и ИТ са развитите звена. Мразя всичко административно, няма крестивност там, а да ме псуват по телефона не ми е мечта. Ето тук в нашата има хора по 5-15 години и още си набират документи...да, по-добре е от нищо но за мен това не е никакво развитие 5+ години да си все на същата позиция (старшите и младши оператори все печелят същите пари).

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 13:05 от chr12013

# 650
  • София
От друга страна има ситуации, когато е по-добре да се подцениш. Ако току-що навлизаш в друг сектор, например при смяна на професията няма лошо да поискаш по-малко. Защото в случая ти е много важен опита. А за кол центрове не мисля, че опита е ценен - там може така да те завърти живота, че след 5 години пак да си говориш по телефона, но в друга фирма. Колко от 500-те служители реално се издигат до ниво тийм лидер и нагоре? А и често такива са директно наети или спуснати отгоре.

защо гледаш само черната страна на нещата? да не е приятно, но къде другаде можеш да имаш досег до най-важните и жизнени процеси на световно известни компании? Знаеш ли колко много от тях после наемат при тях хората работили в аутсорсинга? аз знам.

# 651
Не съм супер млад човек, който би работил на смени. Дори, когато бях на 21-22г. не исках да го направя. За мен е важно да съм на работа, която ще ми предложи развитие, дори и да започна на по-ниска заплата.

# 652
Не знам, не познавам никой да си мечтае цял живот да обработва някакви полици, поръчки, екселски таблици и подобни. По-скоро хората работят това, защото няма друго и все пак не е тежък физически труд. Не са много пари, но кой ти ги дава, особено ако имаш умения само по чужди езици и диплома от нетехническса специалност. Моя колежка е с филогия, като учител или преводач трудно ще взима 1200 бруто.

Мен ме натоварва това, че е доста скучно и няма особена креативност и физическо движение. Накрая на деня съм като облъчен и ме болят очите. В ИТ сферата поне заплащането ще бъде по-добро та да си направя операция на очите. Отделно се чувствам по сред свои сред нърдовете, както апропо и в арт средите.

# 653
  • Другата България
Не съм супер млад човек, който би работил на смени. Дори, когато бях на 21-22г. не исках да го направя. За мен е важно да съм на работа, която ще ми предложи развитие, дори и да започна на по-ниска заплата.
Laughing Значи на смени работят само супер млади хора според теб, така ли?
Не знам, за човек без опит и стаж си с твърде много претенции и изисквания. Няма лошо човек да си знае цената, вече ти го казах, но...ще спра до тук.

# 654
  • София
Не знам, не познавам никой да си мечтае цял живот да обработва някакви полици, поръчки, екселски таблици и подобни. По-скоро хората работят това, защото няма друго и все пак не е тежък физически труд. Не са много пари, но кой ти ги дава, особено ако имаш умения само по чужди езици и диплома от нетехническса специалност. Моя колежка е с филогия, като учител или преводач трудно ще взима 1200 бруто.

Мен ме натоварва това, че е доста скучно и няма особена креативност и физическо движение. Накрая на деня съм като облъчен и ме болят очите. В ИТ сферата поне заплащането ще бъде по-добро та да си направя операция на очите. Отделно се чувствам по сред свои сред нърдовете, както апропо и в арт средите.

това как ти се чувстваш, не е валидно за останалите. Доста хора предпочитат еднотипна работа, без стрес. Братовчедка ми работи в голяма международна финансова компания и от години и предлагат ръководна позиция, отказва, иска си табличките и спокойствието.

# 655
Лично за себе си знам, че най-добре би ми било на работа, която аз сама си определям кога и колко работя т.е. нещо фрийлансърско, но и да имам достатъчно работа, за да мога да преживявам от това.

# 656
Лично за себе си знам, че най-добре би ми било на работа, която аз сама си определям кога и колко работя т.е. нещо фрийлансърско, но и да имам достатъчно работа, за да мога да преживявам от това.

И аз така искам. Grinning

# 657
Това искат 99% от хората.

# 658
Аз пък искам да НЕ работя и да ми капят парички Simple Smile

# 659
Аз пък искам да НЕ работя и да ми капят парички Simple Smile

Имаш ли баба реститутка?!? Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт