Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 46 603
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
аз имам едномесечен опит с 13 етаж и беше голям кеф Wink няма мухи няма комари, и прахоляк сякаш нямаше толкова по терасата

# 586
Цял живот съм живяла на първи етаж,но от няколко месеца съм на 15ти,предпоследен,южна гарсониера.Очарована съм!Страхотна гледка на нощен Пловдив със всички тепета.За изгревите да не говорим..всяка сутрин изненада!Почти не пускам климатика защото е 18 градуса.Светло и със силно усещане за простор.
На първия етаж беше все тъмно и студено.

# 587
В момента живея на 8ми етаж. Вярно е, че е плюс, че няма никой над теб. Но ми прави впечатление, че се чуват бая гълъби. Има ли още някой, живеещ на последен етаж с подобни случки? 😄
Между другото това за светлото и тъмното в жилището зависи доста от разпределението и изложението. В моя случай, холът е източен от тези продълговатите в панелките и почти през целия ден няма слънце, макар и на последен 8ми етаж...

# 588
панелните блокове имат полуетажи след 8 етаж, явно в тази кухина живеят и гнездят гълаби и репението е да се запушат с мрежи вентилационните отвори, най вероятно и гълабите вече са застлали масивен слой от ако Simple Smile който за съжаление не изолира нито шум нито влага нито топлина

# 589
Радвай се, че не гнездят на терасата ти.
С тези санирания масово затварят подпокривните пространства и гълъбите няма къде да се крият и да гнездят, затова търсят места по балконите, в сандъчета за цветя, където намерят. Ако сте забелязали повишен интерес към терасата ви - на това се дължи.

# 590
Да,при нас се чуват гълъби отгоре.Даже се чува като се сборичкат и ровичкат из камъчетата горе(пода е настлан с фин чакъл,не знам дали е навсякъде така).Но,за над 20 години,този звук вече не ми прави никакво впечатление Grinning
Ако решите да зазиждате отворите или да слагате мрежи-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обърнете към "Дивите животни" или някоя друга организация,която да изсели всички гълъби,малки и яйца.Иначе ги обричате на ужасно мъчителна смърт,а таванът ви ще е покрит с малки трупове на гълъби Sad

# 591
не правете моята грешка, на тераса която не иползвам много допуснах 2 двойки гълаби да си измътят яица и малките им го приеха за бащиния, няма прогонване Wink) а те си акат обилно Wink

# 592
В момента живея в жилище на 8ми последен етаж. Понякога кацат гълъби, но тропот определено няма. Гледка имам страхотна към Витоша + апартаментът е с южно-югозападно изложение, много слънчев и топъл.   И определено е много тихо. И има един голям недостатък - панел е от 80те години. В процес на търсене съм жилище СС или НС,  но не знам дали ако купя, ще е на по-висок от 5-6 етаж, заради зависимостта от асансьор. Но за мен високия етаж си има и предимства.

# 593
  • София
А какво мислите за висок етаж под тавани при ЕПК? Има ли предимства?
Аз това, което наблюдавам като проблем освен евентуалния теч е че терасите са по-издадени и нямат покрив и много се рушат. А изграждането на ПВЦ покрив и евентуално остъкляване си е трудно...

# 594
  • София
Висок етаж ЕПК ми звучи като 16 сти етаж и не съм фен
Вярно има страни с хубави високи сгради и там гледката се цени и едва ли не е най - скъпата
Но не в България ( високите етажи са по - ниски като цена )
Не бих си го причинила, отделно имам лек страх от височини, даже не съм сигурна как бих си измила прозорите  брръъ ъъ

# 595
Гълъбите са напаст.
В предишния апартамент ги бях научил да им хвърлям трохи и  започваха да се трупат от рано сутрин по дограмата на терасата, бяха минирали всичко и нямаха гонене. Много нахални.
Сега имам същия проблем с друг адрес, никога не е живяно там, никой не ги е хранил, но си кацат на перваза на прозореца и са го клепат яко.
Решил съм почивните дни да търся от тия шипове, които не им позволяват да кацат, дано са ефикасни.

На последните етажи при строителство 6-8 ет. се чуват по-добре всички птици, гълъби, гарги, кукумявки, особено ако са покрива над главата ти.

# 596
А какво мислите за висок етаж под тавани при ЕПК? Има ли предимства?
Аз това, което наблюдавам като проблем освен евентуалния теч е че терасите са по-издадени и нямат покрив и много се рушат. А изграждането на ПВЦ покрив и евентуално остъкляване си е трудно...
Остъкляване не е трудно, колко му е. Обаче замисли се искаш ли да си зависима от асансьор, силно зависима.

# 597
Висок етаж ЕПК ми звучи като 16 сти етаж и не съм фен
Вярно има страни с хубави високи сгради и там гледката се цени и едва ли не е най - скъпата
Но не в България ( високите етажи са по - ниски като цена )
Не бих си го причинила, отделно имам лек страх от височини, даже не съм сигурна как бих си измила прозорите  брръъ ъъ
Че дори и 21-ви етаж .Много от тези блокове са на толкова етажа.
Гледах едно жилище в такъв блок,на 14-ти етаж беше то.Подкосиха ми се краката на терасата ,особено на отворената.
Иначе гледката и простора са страхотни! Не се чувстваш задушен между други блокове,над всичко и всеки си Simple Smile
Но определено не бих живяла на такава височина.

# 598
  • гр.София
Живеем на 10-ти етаж почти година. Като дойдохме на оглед за първи път и на мен ми се видя страшничко като погледнах надолу, но се свиква. Наистина гледката (особено вечер) е страхотна. Някой беше писал, че като имало силен вятър се усещало блока как се клати...ами няма такова нещо.
Ясенски, на един съседен блок редовно гледам как гълъбите се разхождат върху козирка с шипове, та май и това не е решение срещу тях. От няколко дни на перваза на единия прозорец виждаме обелки от семки. Мъжа ми се ядоса кой от съседите чопли семки през прозореца, а се оказа, че са от гълъбите.

# 599
Ние живеем на 8 последен етаж на квартира вече 3г. Непрекъснато има гълъби, кукумявки и други птици, които тропат или издават звуци. Понякога ме дразнят, но се свиква. Харесва ми да живея на осмия етаж, обичам да съм на високо, а и гледката ми е към морето. Тъй че нямам проблем с птиците.

Общи условия

Активация на акаунт