Отговори
# 180
Има една стара възродена тема наскоро за даване на пюре на 3-месечно, подведох се да пиша за препоръките на СЗО, АПА и КПА с цел да дам полезна информация, обясни ми се, че това, дето чета из интернет, забележете, не ми давало диплома и педиатрите знаели по-добре. Също ми се обясни, че тия препоръки били теории и утре щяло да се измисли нещо ново, те щели да си захранват на 3 месеца. Хора, иде ми да счупя нещо...то това било идвало от запад....а ние сме Ориента ли, какво? Всеки път като зачета подобни неща и рязко се мотивирам да си пусна заявлението за виза. Да живеят сокчета и пюрета на 3-месечни, защо му е мляко на това дете, да не е бозайник случайно....😒😫😒

# 181
Кактусче, напълно те подктепям!!!
За мен това са прости хора... Вярно е, че всеки има право на мнение, но да не се замислиш дори за секунда кое е най-добро за детето ти и да вярваш сляпо на педиатъра си, защото разбираш ли лекаря имал дългогодишен опит и стаж.... Къде си ти, къде е той... Жал ми е за такива хора... Ограничени, неприемащи чуждо мнение, различно от своето. Между другото съм работила в бебешки магазин и съм се нагледала на много такива майки... Опитвала съм да давам съвети, ама едно си баба знае, едно си баба бае... За съжаление!

# 182
Погледнете само в темата Кой какво хапва днес колко 7-8 месечни има с 4 хранения. За къде бързат?

# 183
  • Плевен
Преди 1-2 години и аз като вас се възмущавах.Не само за пюретата и захранването,но и за тъпотиите,които четях за кърменето и отбиването на няколко СЕДМИЧНИ бебета от гърда,защото кърмата им спирала.Но приемете,че всеки си има глава на раменете,мислеща или не,не е наша работа.Няма как да налеем акъл на безмозъчни същества,слушащи бабите от квартала.Аз съм чела за една такава майка,която подведена от педиатърката си е захранила рано.В резултат детето се алергизира и днес,всяка есен минава на курс от най-новите антихистамини.Самата майка го пишеше по форумите да не се подлъгват младите майки.Мъжа ми е лекар и ежедневно при него минават бебета от боята ,хранени с КМ със разстройство и желязо дефицитна анемия заради това хранене.Приемете,че не всичко се поддава на оправяне.Като не им дреме за децата им,оставете ги да си играят на руска рулетка със здравето на най-любимото си.Децата са си техни,могат да правят с тях каквото искат.Както на нас не ни е приятно,че даже се дразним,когато някоя ни дава съвети как да си гледаме или храним детето/децата,така са и те.Аз съдя по мене си как се дразня на съвети как да си възпитавам,храня и обличам детето,така че предпочитам да си замълча.Преди се изживявах като Дон Кихот и борбата му с вятърните мелници,сега разбрах,че важното е моето дете.Нали не то е хранено с КМ,захранено на месец със сок ?Защо трябва да ми пука за чуждите деца?Нали те си имат майки?Защо аз трябва да ги мисля?Наскоро четох статия,в която се говореше как бременните майки пушачки променят ДНК на децата си и те са предлазположени в по-голяма степен към астма и онкологични заболявания на белия дроб.Сега и тях ли да мисля?

# 184
Погледнете само в темата Кой какво хапва днес колко 7-8 месечни има с 4 хранения. За къде бързат?
Това не са заместени хранения. Много от момичетата в тази тема захранват по ЗВБ. Аз също, предлагам храна по 3-5 пъти дневно, което не значи, че винаги яде. Имам между 7-10+ кърмения на денонощие.

Кактусче, без да се обиждаш, знам колко държиш на здравословното хранене, но понякога пишеш много разпалено и постовете ти се приемат като назидателни и в отговор вместо да преценят аргументите ти, получаваш нападки.

Петен, дали ще можеш да споделиш опит с отбиването на детенцето ти, ако е удобно? Мислех да ти пиша на лични, но може да е полезно и за други. При мен се очертава продължително кърмене, но все някога ще трябва са спра, а детето ще го е приело като част от ежедневието. Как се случи при вас?

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 09:33 от sylviana

# 185
  • Плевен
То няма много за разказване защото нещата с отбиването станаха от само себе си.Не съм го натискала за нищо,съобразявах се изцяло с него,затова може би нямаше тръшкане,ревове и люлеене по цяла нощ.Първо го "отказах" от нощното кърмене.На 2 години му избиха всичките 20 зъба и реших една нощ да го приспя с гушкане.Сложих го в поза за кърмене,но не му дадох а го гушнах и люшках малко.Заспа и си го сложих в леглото.Стана буквално за една нощ.Това беше с отбиването на нощното кърмене.А дневните си продължиха с пълна сила-преди ядене,след ядене,преди заспиване,след събуждане,когато паднеше и се удареше,когато му е скучно и т.н.На 3 години тръгна на градина-кърменията продължиха,но вечер след градината.Малко по-малко се редуцираха кърменията самИ,тоест сина не се сещаше,и аз не го подсещах също.Гърдите и кърмата се настроиха към отпадналите кърмения.Не съм имала препълвания или дискомфорт.На 4 години имаше само едно кърмене вече-само вечер преди заспиване.Не ми пречеше,не съм го ограничавала.Даже ми беше лесно така-заспиваше много бързо и то доста рано,към 19 вечерта.Гледаме новините,той суче и после заспива и така до сутринта.Та на 4 години каза че вече е голям и не пожела да суче.Съобразих се с него и сменихме начина за приспиване-на светната нощна лампа,но сам в стаята.Но на следващата сутрин пожела да суче,тоест прехвърли вечерното кърмене сутрин.Това продължи към 4 месеца.Един ден просто вече не си поика.Беше 16 март 2016 година-точно тогава стана на 4 г и 4 месеца.Роден е на 16 декември.Та и затова помня датата и колко време е кърмен.

# 186
Много ти благодаря! И аз така си представям нещата - без принуда и по желание на детето. При вас просто се е получило прекрасно. Лошото е, че ще трябва да се боря с предразсъдъците за кърменето на "голямо" дете и ще трябва да съвместявам кърменето с работата ми. Предполагам, че кърмения сутрин, вечер и през нощта (плюс обедно кърмене при възможност) ще ми помогнат да запазя лактацията.

Извинявам се на всички за офф-топика.

# 187
Прясно - прясно от родилното 😁
Първа нощ, съседката по легло ме следи из късо как предлагам гърдите си колкото пъти бебе е неспокойно и  осъждайки ме, че отказвам да давам добавката.
1. Той се глези май. Момчетата се глезят повече.  Не може така да ти спи на гърдите
2. Гладен е, не му стига май яденето
3. Я му дай шишето и ще заспи спокойно.може да ти е нехранителна кърмата
Втори ден. Цедя се...
1. Е колко мислиш ще изцедиш сега, то нямаш кърма. Ооо 50мл, браво..
2. Ма тя ти е жълта, слава Богу. Че ако не е жълта и няма каймак, лошо !
😃 та така. Не сметнах за нужно да просветлявам съседката по легло и да давам обяснения.

# 188
  • София
Като стана дума за нехранителна кърма и аз да разкажа за една мама от кварталния парк.
Захранено е на 4месеца (изцяло било на кърма), защото последния месец наддало само 400грама и нищо и никаквите 5см, но не било достатъчно.
Била посъветвана от друга майката, която я светнала, че може би кърмата не и е хранителна и да почва пюретата. 🤣

Иначе е много мило момичето 😇🤣

# 189
Случка от събота, прибирам се с бебето и баткото, защото бебето трябва да яде, обаче понеже мноооого се разсейва и предпочитам да го накърмя в къщи на спокойствие... Та бебето реве, аз бутам количката, настига ме една позната женица, пита ме що реве, да не е гладно... Викам да... Пита ме дали го кърмя, съответно потвърждавам... Реакцията 'Ауууу....' съжалителен тон.... Аз си мълча... Тя добавя: 'Ето ако даваше АМ нямаше да те бърка...'
Е не прецених за нужно да се обяснявам, че мога и на вън да си го кърмя, но съм преценила да го направя вкъщи...
Послушах още малко как тя не е имала кърма и добре, че пътищата ни се разделиха.
Но това възмутително/съжалително аууууу още го чувам...

# 190
И мен много съчувствено ме гледат като кажа, че кърмя. Joy Или като знаят, че е на 9 мес. и се облещят: "Ама как, още ли?!?". Ще кажеш, че възрастен кърмя...
Вчера 1 майка ми разясняваше пак за нехранителната кърма и че детето ми нямало да проходи скоро, ако е кърмено, че те кърмените нямали много енергия и по-бавно им се случвали нещата. Joy На шега й казах: "И какво, викаш, бурканчето на Бебевита (такова носеше дамата) е по-добро от кърмата?". А тя не схвана шегата и започна подробно да ми разказва какви видове пюрета има от марката и колко струват...

# 191
  • София
Да дойде на мен да ми го обяснява това - дето моят син на 7,5 месеца е напът да проходи, а е изключително кърмен до 6 м., а сега е захранен по ЗВБ🤣

# 192
Може да е много странно съвпадение, но децата на мои познати, които кърмиха, но отбиха рано, защото било “много натоварващо”, проходиха доста след годинката, едно едва на 1г6м.

# 193
Тази жена яко й куца логичното мислене и правене на умозаключения. Брех това моето кърменето, пролазило на 4 месеца, седнало на 4.5 месеца и проходило на 8.5 (имам предвид да прави повече от 15 крачки на веднъж), ще е да чудо някакво на природата като кърмата не му стига за тия дейности 😂
Логиката всъщност е, че по-лесно се вдигат по-малко килограми, тоест кърмени бебета, които наддават далеч по-умерено и спрямо непосредствените нужди на тялото си (за разлика от хранените изцяло с АМ с определени мл) по-лесно ще вдигнат собственото си тегло и ще пролазят и проходят по-лесно. Има разбира се и фактори като темперамент на бебето и стимули в околната му среда (ако го сложиш на дивана пред тв-то няма да станат нещата).

За да не е офф - аз пък чух реплика как щом го носим бебето няма скоро да проходи 😂 добреее. Това не ми се беше случвало да го чуя.

# 194
Бебето ще проходи, когато си поиска. Ако ще да го стимулираш нон-стоп и на фитнес да го запишеш, все тая. Но тя кърмата нали е в основата на всички злини...
За бебеносенето, и на мен такива ми ги подмятаха. Също, че се разглезва и няма скоро да иска да се отдели от мен, че няма да свикне с други хора и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт