Отговори
# 150
  • Плевен
Пресна реплика от педиатърката ни: "Ти до кога ще готвиш на тва дете? Дай да ти напиша талон за общинска кухня, хем по-голямо разнообразие, хем евтино"
Мисля си "хем сол, хем захар слагат в манджите, а кой ги знае и какво готвят" :stuck_out_tongueх_closed_eyes:
Една позната си отписа детето от кухня,защото няма достатъчно месо във храната и детето се оказа с анемия.Аз на моето си му готвя сама.Никога не е хранен с готова храна в бурканче или от кухня.От 6 месец когато го захраних му готвя само аз.А сега се оказва че децата на познатите ми,които бяха хранени от бурканчета и кухня,са злояди до безобразие.Само моето яде всичко.Сега се сещам за един пример-поканихме приятелка на рожден ден на сина ми.Детето хапна от всичко буквално 2 залъка.Направих фреш микс от портокал и мандарина-тя обичала такова,ама не и от мандарина.Сори.Направила бях пица-не ядяла колбас,чушка,маслина,кашкавал-майка и изчовърка всичко отгоре и остана само голото тесто.Ръпна два пъти-наяла се.За десерт кекс-обичала но не и с орехи вътре.Ем сори,ко да правя?И това не яде!Кърмена е обаче захранена и хранена само от бурканчета и кухня.Сега е в първи клас с моя син.Все така си е-обеда и отива недокоснат в кофата.Цяла лятна ваканция кара на филии с мед и масло.Майката няма търпение лятото да дойдеше градината,че само там ядеше горе-долу.Това не е единствения пример ,доста деца са така.И поне това което съм виждала са само такива на които не им е готвено.

# 151
Понеже вчера бяхме на консултация и днес се заговорихме със свеки как е минало и т.н. Съответно тя ме попита: "Каза ли ти да спреш да го кърмиш нощем?" и аз: "Не, даже като ме попита дали давам вода и аз казах, че не давам, ми каза, че така трябва!" Също казах на свеки, че като се буди нощем ще си му давам да цокне, докато той сам не се откаже. А тя : "Е да ама като спреш да го кърмиш нощем и като се събуди ще му даваш водичка... " Rolling Eyes На два месеца и половина сме... Добре, че бързо приключи тоя разговор, че нямаше да издържа още 'безценни' съвети!
Така ми настояваше и да му тикам биберон в устата като се размрънка, а той го плюеше все едно е горчив Grinning И аз се отказах... Но тя все настояваше и един ден ми се наложи да й го оставя за малко и като се прибрах ми каза : "Дадох му биберон, че мрънкаше малко ама се намръщи и го изплю".... Е не думай Joy И така спря с дудненето за биберона! Joy

# 152
Позната майка в парка днес, след като й разказах за зъболекаря: "Ти верно що не 'земеш да спреш кърменето? Той сигурно има толкова зъби, защото в кърмата ти има много калций и все някъде трябва да му избие." Joy

# 153
Неее 😂😂😂 избива му калция 😅

# 154
Чудя се с какво трябва да прекали човек, че да му избие малко повече мозък? Joy
Мъжът ми днес и той с хит - малкият бил толкова щур, защото му идва много енергия от кърмата. Дали да не взема да му цедя и на него (мъжа ми) по 1 чаша сутрин, че напоследък му е много изморено Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 155
Силви, да взема и аз да давам на моя мъж. Двама малки щурака имам, кърменият я спи 2 часа за целия ден, я не, а таткото още с прибирането от работа ляга ако няма да ги къпем или не трябва да готвя.

# 156
Понеже вчера бяхме на консултация и днес се заговорихме със свеки как е минало и т.н. Съответно тя ме попита: "Каза ли ти да спреш да го кърмиш нощем?" и аз: "Не, даже като ме попита дали давам вода и аз казах, че не давам, ми каза, че така трябва!" Също казах на свеки, че като се буди нощем ще си му давам да цокне, докато той сам не се откаже. А тя : "Е да ама като спреш да го кърмиш нощем и като се събуди ще му даваш водичка... " Rolling Eyes На два месеца и половина сме... Добре, че бързо приключи тоя разговор, че нямаше да издържа още 'безценни' съвети!
Така ми настояваше и да му тикам биберон в устата като се размрънка, а той го плюеше все едно е горчив Grinning И аз се отказах... Но тя все настояваше и един ден ми се наложи да й го оставя за малко и като се прибрах ми каза : "Дадох му биберон, че мрънкаше малко ама се намръщи и го изплю".... Е не думай Joy И така спря с дудненето за биберона! Joy
Хаха, това да не е бил клонинг на моята свекърва Joy Тя се чудеше защо нашата постоянно суче нощем, тогава беше на месец, не било нормална да суче толкова, те едно време не правили така. Казах й, че нямам намерение да ми спре кърмата и да кърмя един месец като нея, така че засега нощното кърмене остава.

# 157
Didi i Mitko Аз си мислех, че само моя мъж ги прави тия номера с лягането след работа... Понякога много му се дразня, как мечтая и аз да легна в някоя стая и никой да не ме закача два часа само... Иначе ако трябва да готвя, да се изкъпя или да къпем бебко се включва, а и не ми ги прави тия номера с полягването всеки ден де, но на мен пак ми се иска да го шибна с нещо GrinningНапоследък даже баткото ми полива и помага с къпането, а ММ само пълни корито/излива корито и ми полива с чиста вода накрая... Изтарикати се и това задължение аха-аха да му отпадне, да има време повече да полежи... Grinning

# 158
Същата работа. Joy

# 159
Диди, ако знам, че кърмата лекува мързел или умора, ей сега почвам да цедя Joy Моят мъж вечер играе с бебето поне час, но после е като парцал, яде и се кюпва пред ТВ и там си и заспива.

# 160
Понеже моят мъж работи късни смени, има време само сутрин до обяд да помага на мен и да се занимава с малката, иначе уикендите е той на пангара с детето. Та, като се събудим, аз се изнизвам от стаята, той да я облича, сменя памперс, аз си цъкам на тела в банята Grinning тоя номер с цъкането от него го научих, после влизам и му връчвам раницата, да се понасят дружно да правят закуска в кухнята, докато аз се преоблека и подредя спалнята. Един час е, ама ми е безценно, за да понеса остатъка от деня.

Ама дайте им малко изцедено мляко като са мераклии Grinning ММ е опитвал, то ми продъни ушите, опита и се миряса.

# 161
Ми да взема и аз да си пия кърмата, че се чувствам изморена още от раждането на това диване. Ако знаех, че е така, щях да пия редом с нея. Joy На мъжо ми и тва няма да помогне, пак ще си намери извинение Stuck Out Tongue Winking Eye

# 162
  • Плевен
Моя мъж е пил от кърмата ми.И то доста-някъде към 12 литра замразени имах,че ме бяха подлъгали да цедя,че какво ще правя когато ми спре ?Да събирам резерви.И аз цедя денем и нощем,ужас.Сега като се сетя се ядосвам колко лековерна съм била като млада майка.Та тези 12 литра ги изпи,защото нали се сещате-чаках аз да ми спре кърмата,ма тя пустата не пожела и аз какво да правя цял фризер пълен с кърма?На мъжо я дадох.Пък той я Пи сутрин с кафе,без кафе,с какао,че и макарони на фурна правих с нея.Хаха.И моя син е като пил дизелово гориво-приятели ме питат с какво го храня това дете че е такъв .Накрая заключиха че го храня със самолетно гориво,тоест от кърмата е неуморен ха ха.

# 163
Явно има нещо в кърмата, RedBull-а ряпа да яде Grin Ще взема да пробвам и аз, че напоследък не си доспивам Grinning

Новото хитово изказване на майка ми: "Ти сама се отби на 3,5м." Thinking

# 164
  • София
Хаха, Лъки, много се смях.

Сигурно си казала 'стига с т'ва мляко, дай някоя мръвка! '

Между другото и аз ' сама съм се отбила', но на 9 месеца 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт