Отговори
# 135
Тази майка няма ли инстинкт за самосъхранение, че така се е наредила? Как пък няма да друсам бебето цяла нощ, само защото съм си наумила нещо на пръста. А къде-къде по-лесно е да го нахраниш за 10-15 Мин и да продължиш със съня 😄
Наистина ми стана жал за децата Sad

# 136
  • някъде в орбита...
На мен въпроса "До кога" ми се задаваше за биберона. Обикновено подминавах, но когато беше в комбинация с посягане да се вземе от устата на бебето (щото вече е голямо, как така с биберон), отговарях съвсем сериозно, че съм поръчала специален такъв, дето да може да си го ползва до към 16-18та година Grin

# 137
Свекърва ми като разказва за мъжа ми какво бебе бил "много ревливо бебе беше, по цяла нощ ревеше, та ставах да му давам вода, ама пак ревеше", ама тогава е било времето на "почива си коремчето нощем", не че и сега не се практикуват тия тъпотии, та го бъзикам мъж ми, че е сприхав и лесно избухва, щото го е държала гладен по цяла нощ майка му Grinning

На мене скоро ще почнат да ми го задават тоя въпрос до кога, за сега мълчат като кажа, че кърмя, но след годинката ще ме почнат, убедена съм. Ама хич нямам намерение да отбивам, в началото си казвах да стане до 6ти месец, после си казах задължително до годинка, сега си казвам до 2, пък ще видим щерката какво ще реши накрая Grinning а пък колко ми беше странно да видя жена да кърми ходещо бебе преди, направо бях възмутена, детски акъл. Сега да ме видите, като крава с теленце, идва права, дърпа блузата, цокне и си замине, аз си седя седнала Grinning

# 138
При мен още от сега са се загрижили как ще го отбивам като не ще по много твърда храна. Всичко живо се изтрепа да ми обяснява, че скоро кърмата ми ще спре/ няма да му стига. На мен пък ми втръсна да повтарям, че докато суче кърма ще има. Cry А и онзи ден ме сравниха с циганка, която кърми 3-4годишно дете, защото няма пари за друга храна.

# 139
Брей не спирам да се изумявам какви ги измислят хората. И все си викам, защо всеки се оглежда в чуждите деца как са гледани, мани това ами тия дето наистина зле си гледат децата получават мълчание(например възпитателни шамарчета и тн) ама кърмещата майка видиш ли е големия Трън в окото. На нея всеки й се изказва. Сбъркана ни е ценностната система.
На мене също кажи речи всеки, пред който споменах, че е на годинка дъщеря ми и кърмя ми обесняваше по един или друг начин, че трябва да отбивам. Интересни версии съм чувала виж за циганка не бях. Grinning

# 140
Прясно от зъболекаря на дъщеря ми: "Ами тоя юнак? Вече има 9 зъба, на 8 месеца?!? Браво! Ами значи спирай кърменето, че да не почнем да правим кариеси на годинка. А и за захапката и за проговарянето не е добре. Има ли зъби вече - храна и вода, никакви цици и биберони!"
А е уважаван лекар Confused

# 141
  • София
Кажи му, че повечето бозайници отбиват малките си, когато им избият постоянните зъби Wink и чакаш този момент.
Има бебета, които се раждат със зъб...явно не би трябвало да бъдат кърмени.

# 142
  • Плевен
Тоя зъболекар да вземе да си изяде дипломата!Моя син кърмен 4 години и нещо,до 2 годишен имаше нощно кърмене,има най-здравите зъби от всички свои връстници-не само от детската градина,ами и от първи клас!Повечето деца до 7 годишна възраст имат поне 4 кариеса,да не говоря за друг фрапантен случай-момче на 7 години,всеки ден за 10 дена ходи на зъболекар,със 7 кариеса.Друго на първия учебен ден имаше черни изронени зъби.При кърмене,детето захапва гърдата така,че струята им отива направо в гърлото.Почти няма достъп до зъбите.При хранене от шише не е така-захапката е по-плитка и зъбите буквално се "къпят" в АМ,чай или друго.А нощем никой не мие зъби,затова бактериите си остават по зъбите и се образува плака.Снощи бях на родителска среща,учителят се оплака от клептоман в класа.Бърка по раници и краде шоколадчета,вафлички,сникърси.Друг е въпроса какво място има шоколада в раницата на ученика.По-добре според мен е да му сложат една филия с нещо или закуска,отколкото да му слагат пакет солети.Колко ще се наяде това дете тези солети?От глад сигурно краде.Ама нали-по-лесно е да купи пакетче от магазина,отколкото да стане 5 минути по-рано сутрин и да направи една принцеса на детето.Повечето деца не си носят междинна закуска в училище.От вечерята,направо на следващият ден на обед ядат  Shocked.

# 143
Диди,хаха, ужас, както Vartoglava се избъзика в друга тема и с тия парцали, дето ги връзваме и размъкваме,сме баш като ходещи катуни 😂 не знам каква е статистиката и колко от ромките кърмят, ама евала ако го правят, било то и от финансови подбуди.
Много е сбъркана тая гледна точка, че кърменето е за хората без пари, че е и цинична.
Толкова години еволюция и накрая какво - АМ вместо кърма и достинекс в родилното.

# 144
Аз скоро разбрах, че на 4-месеца (даже и по-рано може!), трябва да се дават сокчета, защото се увеличава нуждата на детето от витамини, които няма как да се набавят с кърмата.
Те тая кърма верно я взеха за гола водица Flushed
Пък една мама (която си е спряла кърмата и дава АМ, понеже "То т'ва дете реве, аз не знам гладно ли е, не е ли...") ме информира, че след 6м. няма смисъл да кърмя, щото кърмата видиш ли става нехранителна и безполезна, едва ли не вредна Laughing

# 145
  • Плевен
По старата схема,тази по която сме захранени ние,още от 40-я ден се дава сок.Рендосване на ябълката,претриване през цедка и прецеждане през марля за ....2 лъжички сок!Тъпотия от където и да го погледнеш!Вместо да легна да си опъна гърба схванат от непрекъснатото кърмене,аз ще джуркам  и Рендосвам сок.Една колежка от Унито така обиколи целия град за да намери най-добрия педиатър.Та този същия точно това и препоръчал-на 40 ден сок,3 месец плодово пюре,на 4 месеца жълтък,на 5 месо.Викам и да беше дошла при нашата педиатърка която и е под прозореца,същите щеше да и ги каже.Не кърми изобщо-от родилно бебето е на АМ.Когато и бях на гости с едногодишния ми кърмак и го накърмих там,ми каза че кърменето е глупаво,най-полезно за бебето било хранителното АМ.Познайте дали сега се познаваме?Не мога да поддържам връзка с човек,който мисли по този начин.

# 146
Години еволюция и накрая кърменето е глупаво...имам чувството, че някои жени изпитват неудобство от факта, че телата ни са създадени така, че да кърмим...

# 147
Да се чуди човек преди 2000 години като е нямало АМ и достинекс как е оцеляло човечеството и са отглеждали здрави деца само на гола кърма 😂.

# 148
  • някъде в орбита...
Не мога да поддържам връзка с човек,който мисли по този начин.
Мен не ме притеснява и не ми пречи - всеки си носи глава на раменете и може да си прецени какви решения да взима. Но много ме бърка когато се опитват да ми налагат нещо Neutral Face

# 149
Прясна реплика от педиатърката ни: "Ти до кога ще готвиш на тва дете? Дай да ти напиша талон за общинска кухня, хем по-голямо разнообразие, хем евтино"
Мисля си "хем сол, хем захар слагат в манджите, а кой ги знае и какво готвят" Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 19:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт