Отговори
# 120
  • Плевен
Ба,неизмитите гърди са виновни,че не суче детето!Аз съм кърмила веднага след тичане,няма братче,суче та дрънка.Аз съм си активна,обичам спорта и съответно го практикувам.Редовно като беше бебе сина ни,съм тичала по 10 км докато той спи,а след като се събуди давам да суче.Още потна и мокра,никога не ми създавал проблем.Сега порастналият ми бивш кърмак седи до мен и ми чете писанията Simple SmileБлагодари ми,че съм го кърмила,а не със шише Simple Smile .Няма какво друго да добавя Simple Smile

# 121
Пък прабабите ни на нивата, са спирали да се замият, преди да накърмят вързопа, сложен в цедилката на дървото, докато жените работят, нали 😂🤣😂

# 122
  • София
Моята майка  веднъж спомена, че едно време си миели зърната с преварена вода преди кърмене..

# 123
Хаха, сигурно и те като моята свеки, са мислели, че имат на ареолата пъпки Grinning

# 124
  • София
То има смисъл да се замие, ако е ползван някакъв лосион, крем...който не е с чист ланолин. 
Иначе, миенето, освен, че може да повреди кожата, може и да откаже бебето от сукане. Особено, ако е със сапун.

# 125
На мен тепърва ми предстои първо раждане и споделих на майка ми, че съм решила да кърмя и няма да се презапасявам с шишета - на което тя отговори, ами с какво ще му даваш водичка... Обяснявам аз, че няма да давам водичка, тя ме гледа безкрайно учудена и ме пита - как така, ти вода пиеш ли?!
Не ми се влизаше в спорове да й обясня, че аз пия вода, ама  нито съм новородено, нито съм само на кърма 😂. После баща ми ме подхвана, лятото като разхождам бебето навън и като ожаднее какво ще му дам да пие и как 😂...
А още не съм казала на свекървата, тя сигурно ще е в потрес и очаквам нови бисери.
И това е още преди да родя, какво ги прихваща всички с тая водичка...

# 126
  • Плевен
А то водичката само ако беше,с мед да я намажеш.Като се роди ще те подхванат с тоя пусти режим,че то нали знаеш,бебе без режим на кърмене не може!Вода,режим,нощно пеене на песни докато заспи от глад(защото нали знаеш,нощем бебе не яде  ooooh!) ,вода със захар,сок на 40 дена...Ааааааааа забравих-като реве,то задължително е от глад защото тя кърмата по принцип си е нехранителна и изобщо гола водица.Що се мъчиш,и детето си също мъчиш,дай тука едно шише и ще видиш как няма да реве.Бисерите са безкрайни

# 127
  • София
Не бих споделяла много, много с тях. Казваш там някакви основни неща и другото просто си го вършиш. Ако правят неща "през теб" не им оставяш и бебето.
Обикновено така се контролират роднини, които си мислят, че знаят по-добре.
Познати с подобни убеждения или някакви групи(например срещите на Ла Лече Лига) са много полезни в добиването на увереност и това да си твърд с роднините.

# 128
Човек трябва да се информира, за да е сигурен, че прави най-доброто, така е. Проблем е обаче, когато роднините живеят с теб или до теб и уж помагат при отглеждането или просто са постоянно наоколо, съвети, мнения, коментари, тогава започват да се обтягат отношенията, ако те нямат желание да разберат или отстъпят и се сърдят, че искат да помогнат, пък уж ти не го оценяш и погрешно ги разбираш ... Аз поне за себе си си мисля, че се иска доста твърдост и търпение, за да спрат да ти се месят. Айде от чужди го очаквам, ама най-кофти, когато собствената ти майка не те разбира, не те подкрепя и ти се сърди.

# 129
  • някъде в орбита...
Обяснявам аз, че няма да давам водичка, тя ме гледа безкрайно учудена и ме пита - как така, ти вода пиеш ли?!
Никакво чудене - майка ми беше направо в потрес. През ден ме питаше за пустата вода, и жалеше бебето все едно ще го уморя Neutral Face
Да не почвам за режима. Понеже от ден първи не спи под час, и не яде под час, аз каква майка съм, какво причинявам на детето си, не мога да ти го опиша просто Rolling Eyes И до ден днешен, какъвто и проблем да изскочи, всичко се дължи на липсата на режим. Факта, че нашия ден си има ритъм, нищо не значи - не гоним ли часовник, пиши го бегала работа явно Satisfied

# 130
Оооо да. Няма режим и затова го боли коремче. Няма режим и затова не спи. Няма режим и затова не яде твърда храна... ей богу писна ми вече и на мен от това.

# 131
Моя приятелка с малко по-големи деца, като бях бременна, ми даваше себе си за пример с кърменето (храненето с АМ): „Хранене под час! Аз като ги нахранех вечерта, после чак на сутринта. И да се будят и да реват, никакво хранене! Значи, казвам ти, бях си решила, че ще ги науча и туйто! Ревали са ми по цяла нощ. Ръцете са ми се късали да ги друсам и да ги нося от стая в стая, ама ги научих през нощта да не ми ядат и да си спазват режима!”
Говоря ви за времето, когато децата бяха съвсем малки, още на месеци.

# 132
Ронче, това е потресаващо, стана ми жал за гладните дечица 🤐

# 133
Ужас просто, колко изтрещял родител трябва да си, да знаеш, че детето ти е гладно или му има нещо, а ти да игнорираш плача му, защото още е беззащитно и не може да постъпи другояче! Не е истина.

# 134
LittleCactus, то и на мен ми е жал и не мога да си представя някакъв измислен принцип да е по-силен от здравия разум да си нахраниш детето. В момента моят бандит е на година и 3 мес. и вече ме упрекват познати, непознати и лекари че още го кърмя и колко било лошо, че заспивал на гърда, то така не можело вечер да излезем никъде и да го оставим на някой да го гледа.
На въпроса „до кога”, казвам че докато му изпадат млечните зъби, че нали за това са млечни. Или пък, че докато си хване гадже, че все да си има цицки под ръка Wink

Общи условия

Активация на акаунт