Отговори
# 555
  • София
Педиатърката на една позната - Момченцата трябва да се кърмят до 3 години... ха сега де, как и защо точно момченцата до 3, не е ясно. Според същата лятото бебето може да е голо, но на краката да е с вълнени терлици! Че ще изстине Simple Smile
Моята майка пак много издържа, 12 месеца и 2 седмици, преди да подхвърли, че трябва да отбивам сина си вече. Очаквах много по-рано да го спомене.

# 556
Свекърва ми вчера заяви, че бебето е прекалено бяло, защото е само на кърма.... ( 5++ м.)

Не посмях да я питам дали е сериозна Joy

# 557
Свекърва ми вчера заяви, че бебето е прекалено бяло, защото е само на кърма.... ( 5++ м.)

Не посмях да я питам дали е сериозна Joy
Аз бих я питала с какво да го храня, че да има тен 😁 с морковки сигурно 😁

# 558
Да стане оранжев Grinning
Как не съм се сетила Grinning

# 559
Малко какао към кърмата сигурно ще свърши работа 😂😂😂

Твойто свеки големи бисери пуска 😆

# 560
Майка ми онзи ден предложи да й оставим бебето да го гледа, а ние с мъжа ми да идем някъде на почивка. Беше много изненадана като й казах. че малкият няма да изкара и ден без мен, защото почти не яде твърда храна и се приспива само с цокане. Laughing

# 561
Това с белотата и педиатърката всеки път ми обяснява колко бяла била, много ме дразни. Аз я водя с 39 °С, а тя ми разправя, че и по-бяла е била. WTF?!?
Иначе последно козметичката ме пита дали още я кърмя и докога. На 11 месеца ще стане след няколко дни. И дали ѝ стигала. Мисля и, че като кажа яде твърда храна, пак не вдяват. А като кажа, че след телешкото с ориз на вечеря пак си потърси гърда вече са в потрес. Тя нали и върви по-дребна, ама ние с баща ѝ не сме по два метра, та е нормално. Мразя да се обяснявам за днк. И изобщо мразя тъпи въпроси и това не е откакто станах майка, но сега съм още по-чувствителна.

# 562
Кактусче,

свеки е опасна, ако искате да знаете е направила пюрета на бебето от ябълка, круша и морков и е сложила захар, доволно! Grinning
Ох, първо ок решила си да направиш пюрета, ами питай ме поне де... Дожаля ми за труда й и й казах, че няма да давам захар или сол в пюретата и тези, които е направила (стерилизирала) ще ги ползваме по-нататък.
Сега имам чиста тиква, стерилизирани, пак благодарение на нея. (а още не съм захранила Grinning)
Между другото жената е много добра, просто си е с разбиранията от едно време, но не налага мнение.
Само подхвърля бисери Grinning

# 563
За малко да пропусна един бисер от днес, а именно инструкции за приготвяне на брашняна каша: "Препичаш брашно на тиган, размиваш го с водичка, добавяш масълце и ситно нарязан кренвирш и захар, за да му е вкусно" Laughing

# 564
  • София
Маги, много се смях на изказването на свекърва ти за бялото бебе и кърмата 🤣

Ние сега сме на морето и сме взели свекървата с нас, ама трябва да си взема утре и едно тефтерче да си записвам бисерите, че толкова много не мога да ги запомня 🤣

За сега единствено ми се е набило в главата нейното твърдение, че понеже Рая има много голям интерес към храната (но сме още в началото на захранването тя е 6+),че  '' скоро като опита повече неща, ще да спре да суче, защото все и се яде от нашето ядене''. 🤔

# 565
  • София
Почвай със суджуците и кренвиршите тогава, ама да не забравиш и да поръсиш със захар! На детето трябва да му е вкусно все пак...

# 566
Е не, кренвирш и захар, пък аз бях учудена в нашата отчетна, че майките добавят пюре от круша към зеленчуци, за да прилъжат децата да хапват Simple Smile То направо гурме ще дойде с тия круши, по-абсурдна рецепта не бях чела, честно!

Някъде по ФБ групите пък една майка беше питала може ли да даде боб от консерва на 5-6 месечно бебе, а манджата беше нещо като телешко с картофи, боб и не знам си какво. Първо тая комбинация и аз няма да я ям, пък консерва на пеленаче извинете.. да не сме във военно положение.

# 567
За малко да пропусна един бисер от днес, а именно инструкции за приготвяне на брашняна каша: "Препичаш брашно на тиган, размиваш го с водичка, добавяш масълце и ситно нарязан кренвирш и захар, за да му е вкусно" Laughing
🤮🤮🤮🤮 Друг коментар нямам. Предлагам ти да му го сготвиш това, на този който го е предложил.

# 568
Като попитах как така хем кренвирши, хем захар каза: „Ами иначе няма да го яде, няма да има вкус.” Викам: „Нали от кренвирша ще е солено? Защо да слагам и захар?” Joy Отговорът беше: „Ами ние едно време на всичко слагахме захар.”

# 569
  • София
Вода пие ли поне едно шише от неговото си шише?
Не, а и не пие от бебешко шише, само от чаша.
Е как така? То си е измислено как трябва да си е!

Общи условия

Активация на акаунт