Отговори
# 540
Майка ми възмутена, че кърмя в парка. Стресирала съм била хората, те си излизали спокойно на разходка и не очаквали да видят "точно това". А аз винаги избирам по-усамотени пейки и кърмя доста дискретно, без да се разголвам или нещо подобно. Ама явно дори така пак стресирам хората.

Леле , тя ако види мен колко " стрес " съм причинила.  Кърмя почти навсякъде 🤗.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 20:45 от Venetinha

# 541
  • Пловдив
Много ми е интересно тея работи с непоисканите съвети иии вечните въпроси за хранене, възпитание до кога продължават. Ей, така да се настроя психически. 🤣😂
По мои впечатления - не спират, никога Rolling Eyes Grin
Моите деца са на 14 и 9 години. Все още ми се дава акъл. И аз на тях им давам. На децата, де. Grin
Много ме кефят като баба им им каже нещо и те само извъртат очите. Нищо не казват, 'щото просто няма смисъл. Знаят си я.
Ама на мен а са ми извъртяли очи, а съм им извъртяла аз един... съвет допълнително. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Та вкратце - не, не спират съветите. Човек, който дава непоискан съвет, няма да спре след време. Просто се променят темите.

# 542
Да, да 😂 "ти си знаеш" с една дълбока въздишка и укор, даже си представям и нацупенаната и разочарована физиономия.
А как бих искала да й кажа, че то и киселото мляко е алерген и хич не е за гордост, че 3-месечна съм отбита с него. А това май не съм го разказвала - сестра ми се отбила на 1 месец. Как така питам. Имала колики (сякаш няма всяко бебе) и някаква бабичка казала на майка ми страхотен лек - кисело мляко, разредено с вода. Обаче на сестра ми толкова й харесало, че се отбиля 😒😧😩😬 та за какво да обяснявам каквото и да било на майка ми.
Още преди да родя се опитах да й обясня, че деца как са гледали преди, няма общо със сега, когато има достъп до информация, медицински изследвания. Насреща получих репликата, че как се гледат деца не е нещо, което не се променя и съответния разговор прерастна в скандал.
Та хич не си хабя нервите вече.

# 543
...и някаква бабичка казала на майка ми страхотен лек - кисело мляко, разредено с вода. ..

😲 ама без захар ли?! 😲😁

# 544
Ах, това с възпалението на ушите направо ме разби. Достигна ново неподозирано дъно в номинациите за абсурди!
Аз да кажа нещо, което не е смешно хич, но е абсурдно и ме е яд. Имам приятелка, която тези дни роди. Мъжът е от традиционно турско семейство, майка му е отгледала 4 деца и аз казах на мойта приятелка да внимава, че най вероятно много настойчиво ще и се меша тази свекърва. Предупредих я, че при най малкия проблем с кърменето да не слуша никого, ами да се обажда веднага на консултант. Да де, ама са се наложили над нея да прави каквото и казват и резултата е мастит с 40 градуса температура дето я свалят само с ледени чаршафи и после се вдига пак. Направо са за трепане тия хора! Тя ми писа, че чак сега ме е разбрала какво съм имала в предвид, като съм казала, че ще завали лавина от лоши съвети. Макар и късно се е усетила и се е обадила за професионална помощ, стискайте палци да се оправи!

# 545
Бебето беше на около 3 м., когато ми се наложи да обсъждам с лекар защо ми е трудно да го оставя за повече от два часа (с пътуване и всичко, сещате се - не искам да го водя по болници). Човекът хем много ме похвали за кърменето, хем беше безкрайно учуден, че бебето е само на кърма. Но най-якият бисер беше: "... не му ли давате нещо там... кисел...". Не знам дали ми вярвате, ама ми трябваха около пет минути, за да схвана точно какво ми каза. Обясних, че бебетата се захранват след шестия месец и после бавно, бавно в главата ми започна да се промъква мисъл какво точно е кисЕл и как се борави с него. Хилих си се сама в колата докато се прибера. Докторът си има неговата специалност, очевидно е в час, но всичко е само на теория. Хал хабер си няма от практическата страна на нещата.

# 546
“Еее щом още кърмиш, значи ти ПРОСТО си имаш кърма! Аз си нямах така...”
“ Еее лесна е твоята, храната е винаги с теб, ами аз- то шишета, то чудо. Кърмих там некви 20-30-40 дни, ма няма”
Иии свекърва ми от оня ден. Хем знае за водата и захранването и кърменето и шестте месеца и и и и... Бебо реве нервен след баня, гладен, спи му се. Тя беше вкъщи, наблюдава истериите му, аз препОтена от бързане да го оправя и от това, че НЯКОЙ ме следи из късо.. и като ми изцепи “ ми то сигурно водичка иска, жега му е”. Запазих спокойствие, казах и че жадно не го оставям и продължих със заниманията 😃
Педиатърката и тя след ваксината- “дай му вода да се успокои” 🤐 дадох му... цица 🤣

# 547
Момичета, идвам с неподозиран "проблем" - кърмата ми била прекалено хранителна и бебето ще стане твърде дебело Grinning

# 548
УжасТ, диета!! Какви са тия дебели кърмачета Joy

Сетих се сега като прочетох за ваксината, че един път се пробвах да кърмя, докато я слагат, ама не ми разрешиха. Нямали екип за реанимация, а можело да се задави. Та имайте едно наум като кърмите по излизания, разходки, всичко - само в близост до екип за реанимация.

# 549
Днес бяхме в кафе с детска площадка с баткото и бебо. Малкият по едно време се размрънка и аз съответно вадя гърдата и му давам да яде. От съседната маса дочувам шошукане от другите майки:
-Я виж, детето й голямо пък още го кърми.
-Нека се. Хубаво е, че продължава.
-Да, хубаво е. Жалко, че на мен на 40 ден ми спря кърмата. И аз не знам какво стана. Ей така изведнъж. А знаеш ли с колко малко го дохранвах. (едва се сдържах да не се изсмея с глас)
На другата пък така и не й била тръгнала кърмата. 2-3 дни излизали капчици, дали й бебето на 3 ден и то не засукало, трябвало да се цеди, а не й се занимавали с тази хамалогия.

# 550
Бисер от педиатъра на детето на първия ден от изписването при посещение в къщи, бебето е на 9 дена  - "Аз съм привърженик на храненето на поискване, затова слагаш го 10 минути на едната гърда, после 10 минути на другата и приключваш, защото след това само си играе." Отделно бисерите да му се дава водичка, за да си плакне устата, в жегите да му се предлага пак водичка, защото може да е жадно, пък то ако иска, отделно и за даването на глюкоза заради лека жълтеничка.
Изобщо и в родилното се наслушах на съвети от акушерки да се храни по 15 минути на гърда, след това най-много още пет, ако е гладно и после се дохранва с АМ.

# 551
Изобщо и в родилното се наслушах на съвети от акушерки да се храни по 15 минути на гърда, след това най-много още пет, ако е гладно и после се дохранва с АМ.

Акушерките масово са некомпетентни. На моето дете първо му даваха АМ, "щото с това секцио не се знае кога ще ти слезе кърмата" Rolling Eyes После ми обясняваха, как нямам кърма, понеже гърдите ми не бяха твърди и не пускаха нищо при стискане. Правихме пробно кърмене на третия ден - детето беше изсукало 70мл. от празните ми гърди.
Освен това нямало как да е с колики още от родилното. От глад плачело милото и затова му додавали АМ, което после повръщаше. Познайте защо... Thinking

# 552
Мойто се размрънка на една разходка с други майки, дадох му да суче, но продължи да мрънка. Тяхното заключение - не му стига кърмата и трябва да му се даде добавка. Нищо, че е супер пухкаво и закръглено Grinning.

# 553
,,Водата е живот! Кърмата не замества водата! Водата е жизнено необходима за човека, през който и да е период от живота му!  Минералите - кърмата не доставя всичко и затова се внасят в организма чрез пресни плодово-зеленчукови сокчета на посочената възраст - от моркови, ябълки, лимон и постепенно палитрата се разширява!
Витамините - кърмата не доставя всичко и затова се внасят чрез пресните плодово зеленчукови сокчета - от моркови, ябълки, лимон и постепенно палитрата се разширява!''

Случайно прочетено в един друг форум. Но интересното е, че онзи ден две жени на средна възраст ми казаха почти същото. И дори ми дадоха за пример немските педиатри, които препоръчват захранване след 3 навършени месеца със сокче от морков. Laughing

# 554
Мне, в Германия никой не препоръчва сокове по принцип заради захарта, която може да предизвика кариеси, и дори да се дава сок на детето, да се разрежда с вода, поне 1:2, най-добре 1:3.

Общи условия

Активация на акаунт