Отговори
# 525
Е много ясно. След 2 опита ще ви заяват, че детето е злоядо и вие сте виновни, защото сте лоши майки и го държите гладно (нали, щото ако не яде както те си фантазират, вие за всичко сте виновни). От там насетне ще му мъкнат всеки път вафли и шоколади и пак ще се чудят що не яде.

# 526
При нас всичко е в двете крайности. Някои много му се радват като го видят да яде сам,но други само мрънкат и пъкат, че хемоглобинът му нямало да се вдигне, че залитал и нямало да проходи защото е анемичен и т.н. Главният въпрос всеки ден е „Как е хемоглобинът?” Лекарката у не се интересува толкова колкото комшиите. Joy

Върхът вчера беше това изказване: „Виж го как хубаво крачи. На брат ми щерката знаеш ли колко смешно ходи, щото е дебела и замята краката на вяка стъпка.”

# 527
Като ви чета и се радвам, че около нас няма роднини, и се налага да слушам коментари, само когато се прибираме. На свекърите неадекватните коментари даже и не ги регистрирам, то чак да се чудиш тия хора как са гледали деца.

# 528
Разкажи някоя изцепка де 😛 да се посмеем.

Аз не съм се виждала и чувала с роднините и няма изцепки. Но...е затишие пред буря, убедена съм 😂

Но пък съседката е много любопитна за това кога ще я слагам на гърне. Ще кажеш тя сменя памперсите...

# 529
“-Аууу колко е пораснал! Всичко ли си папка?” - посочвам си “вимето” и казвам, да ,всичко хапва . “ -ааааама кърмиш ли го 😳😳” / бебок е на 2м 😆/
Аз ли останах по- втрещена от въпроса, тя ли остана по-втрещена от отговора не знам 😃😃

# 530
Ох, и мен всеки път ме питат" кърмиш ли я още" и после остават учудени. Все едно бебето ми не е на 4 месеца, а на 14 години.

# 531
Майка ми по телефона - първи въпрос, разбира се, още ли кърмиш. След това - казва "четох, в интернет че кърмещи жени и деца до 3-годишна възраст не трябва да ядат ягоди, че са алерген", "майко, детето яде ягоди от 10-месечно", отговор - "ти си знаеш".

# 532
Аз днес разговарях с баба ми, тя не си пада по кърменето. Малката плачеше нещо, баба ми вика “как няма да плаче, ти само я мъчиш с тая кърма, то детето е готово да яде всичко” на 5 месеца е.

# 533
И аз да се включа с един бисер от ММ, не по темата кърмене и захранване, но направо си умрях от смях. ММ ни наблюдава как си играем с малката, аз си крия очите и ѝ викам "бау" , а тя се смее. ММ се включва загрижен да не стресирам горкото бебе " Не виждаш ли, че не ѝ е приятно, плаши се. Смее ти се само от неудобство" 😁

# 534
  • София
Много ми е интересно тея работи с непоисканите съвети иии вечните въпроси за хранене, възпитание до кога продължават. Ей, така да се настроя психически. 🤣😂
Тези реплики от страна на майка ми, започващи с 'по ваше време..., аз на вас правех еди как си, ти като беше малка...' и тн почва се едно неспирно изброяване на методи, начини, примери как е било тогава и как е сега и аз защо го правя така, а не иначе. Направо ме изумява с какви детайли помни тая жена 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

# 535
"Кърменето причинява възпаление на ушите." - Свекървата
Ама тя го прочела някъде, да не си помислите друго. Simple Smile

# 536
  • София
"Кърменето причинява възпаление на ушите." - Свекървата
Ама тя го прочела някъде, да не си помислите друго. Simple Smile

Амииии... то от толкова слушане на  глупости по темата кърмене, защо се кърми, още ли кърмиш... Може и да се възпалят накрая 😂🤣

# 537
  • някъде в орбита...
Много ми е интересно тея работи с непоисканите съвети иии вечните въпроси за хранене, възпитание до кога продължават. Ей, така да се настроя психически. 🤣😂
По мои впечатления - не спират, никога Rolling Eyes Grin

# 538
Майка ми възмутена, че кърмя в парка. Стресирала съм била хората, те си излизали спокойно на разходка и не очаквали да видят "точно това". А аз винаги избирам по-усамотени пейки и кърмя доста дискретно, без да се разголвам или нещо подобно. Ама явно дори така пак стресирам хората.

# 539
  • София
“Ти си знаеш!” И на мен ми е любимото, обикновено се казва с тон, който показва, че нищо не знам, ама нали съм се заинатила и правя напук. Уф, чудя се дали и ние ще сме такива като станем на тяхната възраст...

Общи условия

Активация на акаунт