Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 038
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро момичета, дано ноща ви е била лека:blush:Искам да ви задам един въпрос и дано не попадне в графа тъпи.Така от начало сме с Пуфис 2 памперси и да са ми пропуснали най-много 4-5 пъти.От вчера обаче на всяка смяна ми пропускат отзад на гръбчето и дрешките се мокрят.Имам ли повод за притеснение?

# 256
Здравейте ,
приемате ли нови Simple Smile , имам момиченце януарче . Чета ви от доста време и все ще пиша и все не ми остава време . Относно памперсите и на мен са ми пропускали на гръбчето , когато не съм го стегланала добре или е по- надолу сложен . Аз ползвам на Мамиа и съм много доволна, взех и от мокрите им кърпички , които са за чувствителна кожа без парфюм и вече не се подсича. Цената им също е много добра .

# 257
Тук в болницата също ми дадоха Пуфис двойка и доста пропускат. Основно отстрани. Вчера беше  направил локвичка. Зависие как са сложени. Виж да не са му малки вече, въпреки че се съмнявам.

Catwomann, добре дошла. Ако искаш пиши ми дата на раждане и име на девойката, за да ви добавя на първа страница, когато пускам/е новата тема.

# 258
Пуфиса и при нас така правеха. Но щом преди по-малко са пропускали може просто вече да сте за 3-ка!?

# 259
Родена е на 18.01.19г. , казва се Лилия.

# 260
  • София
Аз пък точно от Пуфис съм доволна. Бяхме на ДМ-ските Babylove, на почти всеки почна да пропуска и взех Пуфис 2-ка. Сега и Пуфис сензитив. Да са изпуснали 2 памперса и то защото през нощта не сме сменили. Явно е индивидуално за структурата на всяко бебче кои еднократни пелени му пасват.

# 261
Добре дошла! Ех, че хубаво име Лилия! Ние сме на памперс. Също пропускат. Тя много пишка и ака, но все пак. Слагам ги по правилата. Отгоре го стягам и мога да вкарам пръста си. Отдолу оправям къдричките. Залеоям лентите, когато крачетата са й нагоре към коремчето. Но не съм особено доволна. Понеже е с по - чувствителна кожа, не мога да правя експерименти. Едно време с каката пробвах Молфикс и Пуфис, но не ми харесаха. Пуфис са много дебели, а Молфикс пропускаха много. Сега поръчах  Памперс пелени от Англия. Една приятелка поръчва за нейното и каза, че са много по-качествени. Днес ще дойдат и ще ги видим. 33 лв за 100 бройки. Бебката иска да спи при мен явно. Всяка вечер до 2, 3 часа будуваме - пеем, люлеем се, танцуваме. От 17,18 като се събуди и чак до 2,3 ч. Снощи я взех директно при мен и почти цяла нощ спа. Събуди се да яде в 5 сутринта. Педиатърката каза, че това е нормално и ще си оправи режима към 3,4 месец. Четох статия какви ползи има за бебето ако спи при майка си: http://www.biberonbg.com/info/cosleep.htm.

# 262
В болницата ползвах Пуфис, нямах проблеми, но беше за няколко дена.После ползвахме лидълските, бях доволна, почнаха да пропускат. Пробваме babylove, те пък много пропускат, преобличала съм го 5-6 пъти за един ден. Върнах се на лидълските и му излезе обрив по вътрешната страна на крачетата, там където се търка с памперса (дерматит) и накрая взехме памперс и забелязах, че ластика на краченцата е много по- мек от тези на лидъл. До сега на Памперс не са ми пропускали.

# 263
Ние ползваме белия Памперс, приятелките ми това ни препоръчаха. Само един път е пропускал, а аз даже не се старая да изкарвам къдричките. ММ ги изкарва, но пък не го стяга добре. Явно си е до дете.

# 264
Аз от Фейсбук ги поръчвам Мамиа , също са внос от Англия и 88 броя струват 18 лв.Пише, че имат награда за най- добри памперси на опаковката. Доколкото зная са аналог на памперс , доволна съм от качеството и цената . Кърпичките също са хубави , преди се подсичаше от другите марки и я миех , но сега се родих с тези и ще поръчам още понеже взех за проба само понеже кожата и  е чувствителна . Вечерта и аз я вземам при нас ,че иначе никой няма да може да спи ,а има батко ученик и гледам да може да се наспи  . Вие водихте ли ги на ортопед ? Мисля другата седмица да записвам час за преглед .

# 265
Като си говорим за пелени, вижте какво ми подари една от най-добрите ми приятелки миналата седмица. Тя го е правила. Направо ще ми бъде жал да го разваля, за да ползвам пампите.

# 266
Giorgana, нямам голям опит с тези памперси. Ползвала съм 4-5, които ми бяха подарили на бебешките семинари, но да не сте вече за 3ка 🤔 Или смени марката. На нас например всички модели на Pampers ни пропускат, освен Premium Care 😀 Незнам как става тоя филм 😁

# 267
Нашето момче за около месец е качило към 1400гр. Горкото ми е хремаво и с лека кашлица, но в тоя сезон като че ли всеки е вирусоносител... Да питам мъжките майчета, захванахте ли процедурата по "забелването"?

# 268
Момичета,имате ли още лохии? Малката днес става на 40 дни,а още имам.

# 269
Лимонче на мен ми спряха на 30 ден от раждането а на 40 ден ми дойде цикълът оскъден,но вече 8 дни ми е така а от 2-3 дни само вечер след душ имам леко зацапване а през деня нищо няма.Взех да се шашкам вече и другата седмица ще ходя на гинеколог.

Моето момиче спи при мен и ние много удобно и без това таткото идва от дъжд на вятър и ние сме си двечките.Памперси ползвам в момента на Молфикс 3 и съм доволна не пропускат дори и цяла нощ да не е сменена само два пъти пропусна акита откъде гръбчето,но и зависи как е стояло детето по време на процедурата.

За ортопед не е ли рано малкият го бях карала на месец и нещо защото от болницата ми бяха казали,че е с дюстабан.Тогава ортопеда каза,че нищо му няма и да го закарам пак когато стане на 4 месеца за луксацията.

Относно кърменето давам на поискване макар и да има покрай мен курсант педиатърка младичка,колкото мен е на възраст и тя ми казва за режим на 3 часа и вода.А аз си мислих,че само старата школа ги дрънкат тези врели некипели.

Общи условия

Активация на акаунт