Януарски бебета 2019! Тема 1

• 34 028
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Ще слагам и аз ротавирус. При нас ММ на стоя за нея. Аз не знаех какво е това до скоро.

# 316
И аз се замисляю6за ротавирусната... Jillian абсолютно си права, с каката бях само задължителните и не би ми минало през ума допълнителна... Променяме се Simple Smile

Днес бяхме на контролен преглед, долна граница сме с килата, но сме добре... Каза, че като плаче хаби много калории също.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 22:58 от teg

# 317
Майчета имам въпрос към тези които имат вече стаж с кърменето преди. Виждате ли някаква разлика в количеството кърма от преди и сега, не зависимо колко години имат разлика децата

# 318
Аз също съм за ротавирусната ваксина.Синът ми беше на 7 месеца първият път който беше най страшен страшно обезводнен и 4 дни в инфекциозна!Вторият път беше на годинка по леко го изкара,но пак бяхме 4 дни в болница.После ММ ми се скара,че съм знаела за ваксината а не съм казала да се сложи моето оправдание беше,че тогава струваше 600лв което при вида на дечко с абокат и системи ми се стори супер жалко.
А когато на  щерката искаха да сложат ваксина против памиломи вируса (активна кампания течеше тогава) той категорично отказа бил се запознал с възможните странични ефекти и не позволи!

Жилиан браво на вас сега само напред и нагоре бебе Марти само здравичък да бъде.

Да ви попитам как мислите да почивате това лято?ММ мисли една почивка на Говедарци през втората половина на май и съм в чуденка бебка дали няма да е мъничка все още?За море не съм мислила,но най вероятно догодина баткото го водихме за първи път на годинка и там проходи!

# 319
Мисля да пропуснем морето и тази година. Вероятно на вилата ще отидем лятото. Планина е и е прохладно.
И аз се зачудих за ротавирусната... хич не искам допълнителви ваксини, но с баткото бяхме пред болница, толкова тежко ги изкара две лета.

# 320
Майчета имам въпрос към тези които имат вече стаж с кърменето преди. Виждате ли някаква разлика в количеството кърма от преди и сега, не зависимо колко години имат разлика децата
Между малките ми палавници разликата е 6 г и 6 месеца разлика не усещам в кърменето нито в количеството.И тогава и сега кърмата ми слезна на 3 ден и гърдите не ми се препълваха.Усещам как слиза кърмата след като направи няколко засуквания или прескочи с малко времето за хранене.
Забравих да добавя,че между първото дете (каката) и синът ми разликата е 8 г,но това не е фактор де.С нея кърма или коластра имах още на следващият ден и гърдите ми бяха като плондери.Постоянно се препълваха и течаха направо на струйки когато наближаваше да е храня.Педиатърката тогава казваше кърмене на 3 часа и вода на час и половина а то бебето тогава като бебето сега иска си да яде аз му бутах вода и то пиеше милото какво да прави,не беше инато като брат си и сестра си които шише с биберон да не видят.BlushРезултата е кърмене само три месеца а четвъртият беше просто мъка и петият вече мина на АМ.С второто дете четох консултирах се и се получи кърмене 3 години близо.Сега с третото се надявам ако не чак толкова да е поне на половина.Grinning

Ох а как пръцка такава нежна госпожица а е  горда конкуренция на баща си.Joy

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 20:25 от AniGaSt

# 321
Преди осем години Ротарикс беше 130 лв общо за двата приема. Не ме спряха парите тогава. Но бях против. Сега е безплатна. Иначе съм против ваксината за ЧПВ. Доста години се ограмотявах по темата и четох разни истории. Тя е против няколко щама, а те са стотици. Освен това 95 % от хората се самоизкекуват от ЧПВ, но това е друга тема и да не спамя.

# 322
Аз със сигурност ще сложа Ротарикс. Вчера бяхме на консултация и ЛЛ каза, че ще я поръча за следващия път.
 За месец е качил 1.300 кг. Явно на мен ще прилича Grinning .

# 323
  • с. Дълго поле
момичета, сега говорих с педиатърката и по обяснението ми по телефона реши, че имаме млечница. Нямало нужда да се разкарваме да  го видела. Това, което ме изненада е, че каза нищо да не го правя, даже да спра с почистването, защото мямало смисъл, щяло да си мине от само себе си. Аз като знам колко са досадни гъбичките и как "минават" от самосебе си и как се разпространяват, както и сега и по небцето и по венците му малко ми се вижда странна тая работа. Вие имате ли опит с минаването от само себе си или да обмислям смяна на ЛЛ. А дали изпитва някакъв дискомфорт бебко.

# 324
Аз лично не бих я послушала и щях да отида да го види някой друг ... това с минаването от само себе си също ми звучи малко като да те е отсвирила,че чак и да не се разкарваш. Чела съм,че им пречи на бебоците,особено по време на хранене,изнервят се и не могат да ядат нормално. Когато моя младеж имаше,реагирах веднага и мина за няколко дни...а и като гледах из гугъл разни снимки още повече се побърках(което си е доста глупаво,но всеки път го правя)

# 325
Малката имаше беличко по езика, не знам дали беше млечница, но за 2, 3 дни изчезна. С каката обаче нямаше празно място от бяло - бузи, език и тогава звъннах на линия и той ми каза какво да купя.

# 326
daktarin na biberoni po malko I minava
момичета, сега говорих с педиатърката и по обяснението ми по телефона реши, че имаме млечница. Нямало нужда да се разкарваме да  го видела. Това, което ме изненада е, че каза нищо да не го правя, даже да спра с почистването, защото мямало смисъл, щяло да си мине от само себе си. Аз като знам колко са досадни гъбичките и как "минават" от самосебе си и как се разпространяват, както и сега и по небцето и по венците му малко ми се вижда странна тая работа. Вие имате ли опит с минаването от само себе си или да обмислям смяна на ЛЛ. А дали изпитва някакъв дискомфорт бебко.

# 327
Ваня, изпитват дискомфорт. Недай боже от нелекуване да иде по хранопровода. Я си вземи мерки ... Само щяло да мине, друг път. Ако не е млечница, да. Дъщеря ми навремето спря и да яде от това чудо. И с триста зора я оправих. Моят съвет е да се вслушаш в инстинкта си. А като гледам той ти подсказва да вземеш второ мнение. Simple Smile

# 328
  • с. Дълго поле
Ваня, изпитват дискомфорт. Недай боже от нелекуване да иде по хранопровода. Я си вземи мерки ... Само щяло да мине, друг път. Ако не е млечница, да. Дъщеря ми навремето спря и да яде от това чудо. И с триста зора я оправих. Моят съвет е да се вслушаш в инстинкта си. А като гледам той ти подсказва да вземеш второ мнение. Simple Smile
Обадих се на една позната лекарка момичета и тя ми каза да му взема Фунгостатин и да мажа в цялата устичка. Цялата работа е от антибиотиците дето пих заради възпалената операция. Ясно е, че няма да има спокойствие от сега чак докато стане поне на 18 години, ама някой неща поне може да си ги спестим, но уви. Някоя от вас да има впечатления от този Фунгостатин? В листовката пише, че е антибиотично, което пак ме притеснява. Странични ефекти от антибиотик лекуваме пак с антибиотик

# 329
Да, точно Фунгостатин беше това, което я оправи.

Общи условия

Активация на акаунт