Една глупава ситуация..

• 12 827
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
На сестра и брат да искаш запис на заповед??? По-добре не ги давай, отколкото да се излагаш така.
Това е застраховка. Иначе рискуваш никога да не си видиш парите.

# 76
Авторката не иска да дава заем за сватба.
Въпроса е -готова ли е да скара двама братя, само защото за нея сватбата не е важна?
А това, че който давал парите, той свири и музиката-без коментар.

# 77
Затова на сестра или брат даваш толкова, колкото да не си ги търсиш после със съдия - изпълнител! Застраховките са за другите хора, не за най-близките.

# 78
Искат хората да се женят, нямат пари. Дайте им щом имате!
Булката ще забременее. Няма да имат пари за раждане и за бебето. Вие имате, дайте им!
(това беше иронично)

Не знам как нямаш пари за нещо не жизнено важно и искаш от други хора.

Може ли някой да ми даде пари за да отида на Малдивите?

# 79
Стана ми смешно. Подкрепяла съм и ще продължавам да го правя спрямо братята си, винаги щом имат нужда. Те мен също. Така сме се овъртолили в даване и взимане, че никой вече не знае кой какво е давал и взимал. Но пък никой не изпада в кризисни ситуации - все се намира кой да му помогне. Авторката сигурно ще се изприщи от такива отношения и липсата на стриктно счетоводство.

ПП. Ударих една благодарствена молитва и за половинките, които сме си намерили Grinning

# 80
Направо я посъветвайте да се разведе, ако мъжа й даде заема за сватба и да се приключи темата.
Опс, те не са женени. Flushed

# 81
  • Другата България
Сега, извън иронията аз бих отбелязала и друго.
На авторката не ѝ е толкова голям проблем това, че се искат едни пари, а това, че се искат за нещо, което ТЯ не одобрява.
Тоест, има възможност да се помогне, но ако е за друго.
Тоест, трябва ли някой да се разболее, за да се засвидетелства братска обич?
Малко наистина тесногръдо ми идва и на мен.

# 82
Отдавна има хора осъзнали,че животът е преходен и,че не винаги има как да достигнем финансов корифей за собствено жилище,сватба,пътешествия и преживявания преди заветната възраст,в която почват да се молят за операциите ! И отдавна има хора,които предпочитат да вземат кредит за преживявания преди да им се е наложило да вземат за операция и хляб ! Уау ! Егати наглите !
Пък има и балъци със същите виждания,които им дават ( пази Боже) !
Аз пък по-скоро бих разчитала на заеми  за екскурзии,отколкото на заеми за жизненоважни неща,ама хора всякакви.

# 83
Имаше едно време една потребителка, с широко сърце по нейните думи. Беше дала на синът си подарък да си обзаведат апартамента. Подарък, не заем. И после пуска тема - не и харесвал дивана, които си купили с парите, как да спре младите да не направят най -огромната грешка в живота си - да си купят голям диван.
Това тук явно е същото - можем да помогнем, сладурчета са, няма да ни навреди на бюджета, защото съм широко скроена и ако не им ги дам сега ще ги вложа в банка на тяхно име, но за това, за което ги искат наистина - няма да им ги дам, щото аз не одобрявам и е глупаво.

П.С. не са те канили да участваш в сватбата. Участват младоженците, кумата и евентуално докъдето искат гостите. Поискали са заем. Ако идат в банката и вземат от там и банката ли е поканена да участва в сватбата?

И да те питам - ако сватбата все пак се състои ще отидеш ли? Или ще я бойкотираш защото е глупост. Отиването на сватбата вече наистина е участие.

С поведението си само ще предизвикаш семеен скандал. Едно е да откажеш, защото нямате парите или наистина искаш да ти го върнат, а не очакваш да ги получиш обратно е разбираемо. Но да откажеш, защото сватбата ти се струва безсмислена ще доведе до грандиозен разрив или между теб и съпруга ти или между вас и брат му. Ясно е, че няма да позволиш заема. Обаче съм 100% убедена, че ще съжаляваш за това един ден.

# 84
  • Варна
 Каква е поисканата сума? Мисля, че спонсори на сватбата трябва да са родителите на младоженците. Този заем  ще послужи за банкет на роднини, а би бил по-полезен на самите влюбени.
Спомних си за случаи с ипотекирани и изгубени имоти, заради "висшочайш театър на самоизтъкване".Браковете завършиха с фиаско и сълзи.
Ако авторката няма стабилни спестявания, не е длъжна да рискува.
След време ще се реабилитира с помощ на младите и децата им.

# 85
 А къде са родителите на младоженците в картинката?

# 86
  • Най-красивата страна
Май проблема на Ели е  с мъжа и.
Защото той е решил да даде пари за сватба на брат  си след като знае,че брат му няма да ги върне.

Казваш, че той също е против брака,но е съгласен да даде парите.

# 87
Цялата работа почва да ми изглежда малко тип "аз не съм се омъжила и вие няма, понеже явно от мене зависи", леко даже "сватбата ви е в моите ръце и аз решавам". Щом основната причина е ненавист към цялото мероприятие- не давайте и готово. Ваше пълно право е да откажете и да не давате обяснения защо. Ситуацията е с решен изход още преди да се прави тази тема.

# 88
Съжалявам, и на мен така ми изглежда.

# 89
  • София
Авторката не иска да дава заем за сватба.
Въпроса е -готова ли е да скара двама братя, само защото за нея сватбата не е важна?
А това, че който давал парите, той свири и музиката-без коментар.

Защо реши, че непременно ще ги скара? Не казвам, че не е възможно, но не всеки възрастен се цупи, когато не му дадат пари за сватба.

Общи условия

Активация на акаунт