Една глупава ситуация..

• 12 838
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Но поне знаеш колко е скъпо приблизително>?

# 181
Важните етапи в живота ги знаем, нали? Говоря за старите, общоприети важни етапа в живота. Ами малко съм си ретро, да.
Та....
За авторката един от тези етапи не и е важен. Но това не го прави автоматично не важен за всички.
И да, братята и сестрите са, за да се подкрепят и във важните моменти за другия. Не само за кризисни.

# 182
  • София
Дрънкаш ти.
В случая с благотворителността е друго.
Там става дума за безизходица. И нуждите са конкретизирани.
Когато става дума за заем и ти си мислиш,че твоят смисъл е и смисълът на искащият заема и държиш да задоволиш твоя смисъл,а не неговия - това е болно его.
Ми на моя братовчед смисълът му беше да си купи кола. За мен и мъжът ми - безсмислено. За него, абсолютно наложително. Е, и аз като други съфорумки тук, първо питам и после решавам. Решихме и му дадохме. Дали ни е върнал парите? Пет години по-късно, не. Но пък според твоите светли разбирания, неговият смисъл, в случая да има кола, е свещен и коя съм аз да питам. Задръж си разбиранията, пожелавам ти да не изпаднеш в подобна весела ситуация.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 23:07 от Не се сърди, човече

# 183
Важните етапи в живота ги знаем, нали? Говоря за старите, общоприети важни етапа в живота. Ами малко съм си ретро, да.
Та....
За авторката един от тези етапи не и е важен. Но това не го прави автоматично не важен за всички.
И да, братята и сестрите са, за да се подкрепят и във важните моменти за другия. Не само за кризисни.

Бих се върнала на примера с пластичните операции, но за да не се повтарям...

Дали да дам парите си за нещо, което смятам за прищявка или да ги запазя за и ако дойде истинка нужда в живота ни, оставам с втория вариянт.

# 184
Таис, случва се.
Трябва да се внимава на кого се дават пари.
Но когато решиш да ги даваш - е добре да ги даваш за да ощастливиш някого,а не за да поласкаеш егото си.
Тук точно затова ставаше дума.
Не да дадем ли, а дадем ли за нещо,което ние субективно смятаме за ненужно.

# 185
За теб прищявка, за мен важен момент в живота на брат ми. И не само за мен.
Раждане, завършване, сватба...и т.н. Живота.
И спирам дотук Simple Smile
Редактирам- ако ще давам пример за прищявка- кола, пластична операция и подобия.

# 186
Братът на мъжа ти ще се жени. Сватбата не е чужда, а на близък роднина. Ако ти самата си против брака, нямаш право да налагаш своите разбирания на другите. Аз ако бях щях да помогна с радост.
Че кой ги спира за брак? За брак не е нужна помощ и пари, отиват и подписват.

# 187
Всъщност е странно да искат заем от това семейство, което е твърдо против брака, до степен да не присъства изобщо.

# 188
  • София
Muhha, и тук, в темата, някои мислят като теб, други като мен. Така или иначе, никой от нас няма да си промени разбиранията. Иначе да, трябва да се внимава на кого се дава заем. Когато обаче ти е близък е по-особено.

Thirteen, за теб колата е прищявка, за друг - сватбата Wink Могат просто да подпишат, никой не ги спира.

# 189
  • София

Ми на моя братовчед смисълът му беше да си купи кола. За мен и мъжът ми - безсмислено. За него, абсолютно наложително. Е, и аз като други съфорумки тук, първо питам и после решавам. Решихме и му дадохме. Дали ни е върнал парите? Пет години по-късно, не. Но пък според твоите светли разбирания, неговият смисъл, в случая да има кола, е свещен и коя съм аз да питам. Задръж си разбиранията, пожелавам ти да не изпаднеш в подобна весела ситуация.

Е, това че братовчед ти е боклук, автоматично ли означава че и братът е също боклук?
Авторката го познава добре и уж много го обича, защото е "страхотен" и "слънце".

Та, хайде да не съдим за хората само по роднините си.

# 190
Проблемът е, че страхотните и слънчеви хора честичко се дънят в скучните, прагматични неща и излиза, че не са толкова невероятни, ами всъщност с усмивка правят глупости. Що се отнася до брак и сватба...малко отрезвяване ще дойде добре. Поне от моята гледна точка на Скрудж.

# 191
Всъщност е странно да искат заем от това семейство, което е твърдо против брака, до степен да не присъства изобщо.
И на мен ми е странно, но в предишен пост авторката каза, че братът е живял у тях дълго време, давали са му и джобни, т.е. те са поели родителската роля може би. Затова и братът се обръща за помощ към тях.

# 192
Кажи го на всички в темата тогава, защото всички говорим за своите роднини. Всеки е свободен да прави аналогии с родата си, независимо дали на някого конкретно това допада.

# 193
И аз имам приятелка,която много мрази цигари и пушачи, но ми е давала пари за цигари.
Обръща се към брат си !

# 194
  • София
Кажи го на всички в темата тогава, защото всички говорим за своите роднини. Всеки е свободен да прави аналогии с родата си, независимо дали на някого конкретно това допада.
Именно.

М/у другото, Ели написа някъде в началото, че и да им върнат парите, тя познава мъжа си и той няма да ги вземе. Колко удобно, нали.

Общи условия

Активация на акаунт