Една глупава ситуация..

• 12 816
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Таис, това деветия кладенец ли е?
Аз говоря за основни, повтарям основни етапа в живота на един човек. На брат ти в случая.
Не знам колата да е основен етап в живота на който и да е. Същото се отнася и за сватбата като прищявка.
Удобното, може да се коригира с разговор. Да се знае, че е заем очакван да бъде върнат.
Но другото удобно, кво ще го правим?
Сватбата- прищявка, за нея питам.
За да се говори за сватба, означава, че са решили да е сватба, а не просто подписи. Девойката си я иска, явно. И може да си я позволи, поне от нейна страна. Толкова ли е трудно да се разбере?

# 196
Аз нямам особени семейни традиции. Но съм помагала и бих помогнала на роднини, ако мога. И на приятели. Това за мен е същността на приятелството/ роднинството.

Ако не искате, не помагайте. Но недейте да помагате, за да съдите хората после.

# 197
Въобще не сме сигурни, че девойката ще поеме някаква част от разходите. Да не говорим, че натиска за сватба, точно когато приятелят й е в "кризисна ситуация".

# 198
Леле заболя ме главата да ви изчета... От цялата работа все още не е ясно къде са родителите на младоженците (за вторинпът питам). Също ми стана интересно малдоженците колко големи са и с какво се занимават? Ама май отговорите ще си останат загадка...
А тази прословута сума стана някаква енигма, егати... Ще сънувам нощес и ще се чудя колко ли е сумата. .

# 199
Въобще не сме сигурни, че девойката ще поеме някаква част от разходите. Да не говорим, че натиска за сватба, точно когато приятелят й е в "кризисна ситуация".
Факт. Но и не вярвам да става вече въпрос за сватба, а всичко да се чака на брата на младоженеца.

# 200
  • София
Thirteen, при толкова хора, които писаха, че не го разбират и че просто могат да подпишат, и аз се чудя какво сложно има. И сто пъти да попиташ, отговорът ще е един и същ. Повтаряме се и става досадно.

Така или иначе, Ели и мъжът й са си взели решението. Пожелавам й весело изкарване и да помисли малко повече над позицията за неходенето на църковния обред. Аз бих отишла, но това съм аз - всеки решава сам Simple Smile

# 201
Таис, това деветия кладенец ли е?
Аз говоря за основни, повтарям основни етапа в живота на един човек. На брат ти в случая.
Не знам колата да е основен етап в живота на който и да е. Същото се отнася и за сватбата като прищявка.
Удобното, може да се коригира с разговор. Да се знае, че е заем очакван да бъде върнат.
Но другото удобно, кво ще го правим?
Сватбата- прищявка, за нея питам.
За да се говори за сватба, означава, че са решили да е сватба, а не просто подписи. Девойката си я иска, явно. И може да си я позволи, поне от нейна страна. Толкова ли е трудно да се разбере?

Първата кола си я купих когато започнах първата си работа, която беше на 20км от дома ми. Нямах алтернативен транспорт.

Едва събрах пари за тази кола, която беше втора ръка беше одрана и трябваше да и се смени съединителя. Родителите ми помогнаха, разбира се.
Тази кола беше част от един важен етап от живота ми и ми беше безценна. Това се нарича НЕОБХОДИМОСТ.

Една сватба в 21 век не е необходимост в 99 процента от случаите. Ако някой държи да се подписва, това не е скъпо, но една сватба не е етап в живота, а прищявка ..

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 00:03 от Eli..........

# 202
  • София
Братът на мъжа ти ще се жени. Сватбата не е чужда, а на близък роднина. Ако ти самата си против брака, нямаш право да налагаш своите разбирания на другите. Аз ако бях щях да помогна с радост.
Че кой ги спира за брак? За брак не е нужна помощ и пари, отиват и подписват.

Ами може да искат и църковен брак, и някаква почерпка в ресторант да има. Колкото и да е скромно и да се свият, пак пари си трябват. А и човек не се жени по 15 пъти в живота си, за да каже айде, карай, сега не може, другият път. Това е важен момент в живота за много хора и ако са затруднени финансово и толкова близък роднина им откаже помощ с аргумента, че за него това е прищявка... Ами тъпо е. Много дори.

# 203
Субективизъм !
Прищявка за теб. За другия - нещо важно.
Толкова ли е трудно човек да приеме,че неговият мироглед не е общовалиден ?!
Това е по-страшно от всичко.
Другото се решава.С пари.
Сватбата ще мине, с или без твоята ,, помощ,,.

# 204
  • София
Една сватба в 21 век не е необходимост в 99 процента от случаите. Ако някой държи да се подписва, това не е скъпо, но една сватба не е етап в живота а прищявка ..

Ели, пак налагаш своите разбирания в живота на хората. Не разбираш ли, че има много хора за които е важно не само да подпишат, но да имат и църковен брак. И дори да няма булчинска рокля все пак не можеш да отидеш с дънки и маратонки, нали? Не знам защо гледаш само през призмата на твоите разбирания.

# 205
За някои хора е важно какво ще пуснат в Инстаграм и как ще се изхвърлят. Не подценявайте сватбените агенти -тръгнеш ли да правиш купон, сметката бързо скача.

# 206
Бъдещата ти етърва да му мисли Simple Smile

# 207
  • Down south
Чета и се чудя, защо банков заем, не е опция?
По този начин, всички ще са доволни и щастливи.

# 208
Една сватба в 21 век не е необходимост в 99 процента от случаите. Ако някой държи да се подписва, това не е скъпо, но една сватба не е етап в живота а прищявка ..

Ели, пак налагаш своите разбирания в живота на хората. Не разбираш ли, че има много хора за които е важно не само да подпишат, но да имат и църковен брак. И дори да няма булчинска рокля все пак не можеш да отидеш с дънки и маратонки, нали? Не знам защо гледаш само през призмата на твоите разбирания.
Който има мустак, си  има и гребен, ако ме разбираш.
Не може да държиш другите отговорни за финансиране на твоите прищевки.
Ма сватба, ма църковна, ма почерпка, ма сватбено пътешествие...когато можеш да си ги позволиш, ги правиш.

# 209
Чета и се чудя, защо банков заем, не е опция?
По този начин, всички ще са доволни и щастливи.

И аз. Но предполагам,че братът не подозира колко голям проблем може да се окаже това за семейството на брат му.

Общи условия

Активация на акаунт