Базедова болест - тема 8

• 25 260
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Вчера бях при ендото ,каза,че не е Базедова ,а някаква странна хипер ф-я ,видя и възел ,който бил твърд ,което не било много добре,назначи ми още общи изследвания за да ми назначи терапия в понеделник.

# 436
Вчера в една група във Фейсбук една жена се беше изказала, че класическата хомеопатия, не тази на Боарон или най-често използваните хомеопатични лекарства работила за намаляване на всякакви болести. Единствено се посещавало такъв лекар и на база психическо и физическо състояние, този вид лекар изписвал едно, макс две лекарства, които след няколко месеца оправяли човека. На мен не ми е понятно обаче човек като е с автоимунен процес, на който е необходима хормонална терапия, кай такава алтернатива ще успее да премахне този проблем, особено пък без изследвания. Може би всичко е внушение, или хората си търсят пациенти, за да не губят работата си. Някой изобщо използвал ли е такъв тип методи за лечение на жлезата
Аз не съм. Тук-там по групи някои споделят, че много им помагала класическата хомеопатия, а и не само тя, изобщо за най-различни панацеи чета, но интересното е, че като разпита човек повече, се оказва, че освен хомеопатията пият и ниска доза лекарство. Но за мнозина и това е голям плюс, защото малко или много, поне не им се е величила дозата лекарство. Предимно болни с Хашимото пишат. За Базед не съм видяла да споделят.
Но съм съгласна, че и психическо и физическо състояние имат отношение към нашето заболяване и хора с по-силна психика, воля и на които не им пука особено, някак са по-податливи на оздравяване, елиминирайки стреса и помагайки си в началото с лекарства, които постепенно да спрат, когато се овладеят хормоните.

Вчера бях при ендото ,каза,че не е Базедова ,а някаква странна хипер ф-я ,видя и възел ,който бил твърд ,което не било много добре,назначи ми още общи изследвания за да ми назначи терапия в понеделник.

За мен е Базед с този ТРАК и останалите стойности, но да кажем, че на този етап не е това. Ще се чуе с последващи изследвания и като мине още малко време.

# 437
Абсолютно е така, че стреса трябва да се премахне максимално от живота на човек. Понякога обаче, когато човек заболее и се скита от лекар на лекар, а те само вдигат рамене и изписват лекарства на база налучкване, няма как стреса да не нарастне. Говоря от опит, понеже сега съм в това положение. Когато отида при лекар с направление, той изписва лекарства, без никакви изследвания, а в моето положение наистина са необходими и по специални. Като отида на частен, става или абсолютно същото, на база опипване веднага дават лекарства, или започва да се вайкат, че ако съм била с направление, щели да предприемат и повече неща , за разбиране на състоянието ми. При ендокринолози специално, обиколих от миналото лято досега четирима. Двама от тях, въобще не желаеха да пускам хормони, гледаха ме на ехо, единия дори това не направи, опипа ми жлезата, понеже имах вече готово направено тсх и мат и на база тях каза нищо ти няма. Е да, мат е висок голяма работа. След шест месеца се изследвай пак. Тази година ми се пускаха само тсх фт4 и мат, а трак бях пускала сама, който пък ми беше бавен цели десет дни. Резултатът беше в корма, но съм убедена, че е напълно измислен, защото вече бях почнала да си искам парите да ми бъдат върнати. Повечето ендокринолози ми казват нали тсх ти е добре, какво те интересуват другите неща. И на база такива коментари, никакво лечение, другите неща няма как психиката ми да не е тотално срината. Особено че при сашета, уж без нежелани реакции да ми се олекоти цялото тяло, такова усещане на никого не пожелавам. От две седмици ръцете, краката и диафрагмата ми са като  сякаш им липсва мускулна маса, някак леки и на моменти безсилни. Личната ми за тия неща каза, че е на база жлезата, но въпреки това ме беше изпратила на нееролог. Неврологът ми даде успокоителни лекарства, също така и болкоуспокояващи, но вместо да виждам положителност, сякаш се чувствам още по лека и с повече тревожност. Възможно ли е от щитовидната жлеза да се появят такива усещания, или касае друго автоимунно заболяване. Защото аз си имам тироидит, но досега никой не ме диагностицира дали е Хашимото или Базед.

# 438
  • София
Това за малък град ли става въпрос че, ТРАБ ти го бавят 10 дни?.. при мен стана за час и половина спешно
а иначе същият ден.
Според мен трябва да се вдигнеш някой ден през септември и в София при добър ендокринолог и за изследвания

# 439
Не, нарочно си го пуснах във Варна уж като по-голям град от Шумен, но уви. Звънях постоянно да питам какво се случва и всеки ден бяха с нови оправдания, разболяла се лаборантката, не знаели защо ги бавят, та като казах, че бих искала да ми се върнат парите и на другия ден сутринта в шест имаше резултат, а уж отварят в осем. Вечерта нямаше нищо, а аз постоянно проверявах, но ми стана ясно, че или са забутали кръвта ми, или просто по принуда писаха нещо в нормални граници, за да не върнат парите. Говоря за Кандиларов лаборатория

# 440
  • София
Кандиларов имат лоша репутация в София, едва ли във Варна е по различно, грешен избор, все пак
си помисли за София, и е добре да минеш и през друг специалист, аз си мисля да не нещо на костите
и на ставите примерно, щом не си чустваш краката и ръцете, и да си пуснеш и ПКК и други елементи като
примерно калций, фосфор, калий, магнезий,селен  и др. Може нещо да е оттам.

# 441
Установих, че май е от бактерия от бъбрека. Защото всеки път, щом започне да ме боли , усещам непритни обождания придружени с чувство ня страх в дланите на ръцете и средата на ходилото на краката, диафрагмата и изведнъж започва тази лекота. Не вярвах, че от бактерии се случва такова усещане

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 19:39 от bubulina_baby

# 442
Хора спазвате ли някаква специална диета и тренирате ли? Аз от години съм на НВ-ВМ режим ,ни на по високи въглехидрати и тренирам редовно И друго....вие отслабнахте ли при хипер ф-я та ,защото аз напротив...

# 443
Аз след като започнах Тирозола се надух, станах двойна, с едни отоци, чудеса. Оправих нещата със стриктно нввмх и малко калории, което в дългосрочен план не ми се отрази хич добре, и започнах да го карам по-либерално.
Внимавай с активното спортуване ако имаш сърцебиене, и изобщо карай го малко по полека, защото и това си е стрес за организма.

# 444
Аз, когато ме налегна хипера,  отслабнах жестоко. Като започнах лечението спрях да слабея, а килограмите си върнах чак тук в последните два месеца. Но аз минах в хипо, TSH-то много ми скочи.

# 445
Аз напълнях преди да ме диагностицират. След диагнозата си останах пълна, скочи ми захарта и някъде година и половина след диагностицирането ми откриха преддиабет. С изписване на лекарствата започнах и ВМХ хранене. За година и половина свалих 15 кг. Задържах теглото още толкова време и после всичко се върна в рамките на няколко месеца. ЕГН, жлезата, знам ли и аз. Сега съм доста дебела. Ям не ям, все тая.
Освен да почна гладуване Smile Нищо че за нас е забранено.

# 446
Аз, когато ме налегна хипера,  отслабнах жестоко. Като започнах лечението спрях да слабея, а килограмите си върнах чак тук в последните два месеца. Но аз минах в хипо, TSH-то много ми скочи.

Salii, нормално е ТСХ-то да скочи след започване на лечението. Това не е хипо, дори и да е в границите за хипо.
Докторката ми обясни, но няма да мога да го повторя Simple Smile

# 447
Ева, моя ендокринолог също не употреби думата хипо като видя изследванията ми.  Аз така си го кръстих сама понеже tsh ми е 29 при горна референтна 5. Сигурно си права. Обаче се чувствам различно от времето когато беше потънало tsh.
Исках да ви се похваля че от 10-тина дни съвсем спрях хапчетата за кръвно. За сега не го вдигам. Като че ли ми е по-добре без тях. Ще видим колко ще изкарам.

# 448
Това е предписаното ми лечение,след две седмици пак на лекар

# 449
Брех, за първи път виждам ендокринолог да изпише витамини. На мен един гастроентеролог ми каза, и то след доста години.
А ти имаш ли оплаквания, чувстваш ли се изморена, ала бала, освен нервите?

Общи условия

Активация на акаунт