Базедова болест - тема 8

• 24 746
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За кое питаш, Биксебра-та ми е е 2х5 мг.
Забравих тсх-то ти, как е скочило...😶, какво ще правиш с Тирозола?

Да, за Биксербата питах.

Не знам какво да правя, следващия час ми е за 30 октомври. Освен да ходя да вися пред кабинета и да питам.
Много съм се шашнала, тъй като доста зле се чувствам. Чудя се ако пия няколко дни само еутирокса без метизола. Нямам телефон на док, ти случайно да имаш?

# 541
Нямам. Честно казано, не зная какво да те посъветвам, или пък по половинка Thinking
Моето над 3 не е било никога, на Мереленда май беше скачало към 10.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 09:09 от Lemy

# 542
Моето tsh след като месеци наред беше 0.00.. скочи на 29 . Док ми намали пропицила за месец, стана 13. После се поколеба дали да ми включи еутирокс. В крайна сметка реши нищо да не пия пак за месец. Минаха две седмици. Чувствам се странно. Ще видим какво ще излезе средата на август.

# 543
  • София
Salii, сега нищо ли не пиеш?

# 544
Да, не пия за Базеда нищо, само добавки - селен и В12. Ендокринологът каза да пробваме за месец. Ако не стане , тогава ще пробваме с комб.терапия - тиреостатик и еутирокс.

# 545
  • София
А как се чувстваш?
Ти нямаш повишени антитела, нали?

# 546
Сали, много за месец да се спре. Моето от 29 падна за месец на 1,5, като спрях тиреостатика само за седмица и после минах на 1 хапче за 3 седмици.
След още месец на 1 хапче, потъна под 0,5 и минах на 1 и 1/2 и с дозата го държах в норма.

Аурора, на комбинирана терапия си. Което и лекарство да спреш, другото ще повлияе върху ТСХ (нагоре-надолу).
ТСХ не е чак толкова високо. Даже си е екстра при поддържаща терапия. Обаче ако не се чувстваш ок, според мен по добре и двете дози да се намалят на половина, отколкото да се спира едното лекарството. Т4 си е ок.

# 547
  • София
Мери, благодаря, надявах се да се включиш.
На мен пулса ми е проблема, бие яко и имам много гадна тежест в гърдите.
Сега опитвам с Конкор. Пада ми кръвното и пак ми е гадно:)) и толкова бързо всичко се случи, имах 2 прекрасни седмици в Швеция на 20 градуса без бетаблокер и с прибирането ми тук всичко това. Будя се в една тревожност нощем и сякаш ще се задуша. Това ми е ново 20, паники ли са, знам ли.
Ще опитам с 2,5 метизол да видя как ще е и ще вися пред кабинета на ендото във вторник.

# 548
Здравейте!

Имам питане и моля някой да ви каже моите симптоми дали са на базедова болест или не? Пулсът ми е около и малко над 100, поддържам температура от вторник насам,  като спадне температурата ме обливат топли вълни и почвам много да се потя, задъхвам се, вие ми се свят. Също имам проблем с яденето - всичката храна ми е отвратителна и много ми се гади. И от глад , и от ядене ми се гади.

# 549
Трябва да се изследваш. Прилича, ама и не прилича. Аз така се чувствах като бременна, вкл.ниска температура поддържах.
Мери, да ти кажа малко ме е страх от това рязко спиране на хаповете. С намаляване на пропицила само с 1/2 хапче (от 2 минах на 1и 1/2 ) за месец tsh падна от 29 на 13. А сега без никакъв пропицил пак за месец незнам.... Само да не хиперясам пак. Аз и конкора спрях, че падаше долната граница под 50 и се чувствах зле. Ама като така е казал ендото. Трябва да изчакам още две седмици. 😞

# 550
  • София
Сали, по колко Конкор пиеше?
На мен ми изписаха 1.25 мг. Деля 5 мг на 2 и после още един път. Много е смешно. И въпреки това ми пада кръвното.

Zimaa, прилича ми на вирус? Пусна ли кръвна картина?

# 551
Благодаря, момичета!

Явно ще пускам изследвания.

# 552
Aurora, в началото го пиех 2* 2,5 . Обаче тогава пулса ми беше 120. Намалих го и го спрях много бавно, като накрая делях хапченцата на едни смешни мижави парченца. И въпреки това долната ми граница беше много ниска. Незнам защо при мен само долната.

# 553
  • София
Контролните изследвания преди или след хапчета ги пускате?.. на мен ми стават утре 30 дни от начало на терапията и ми е време да ходя при Начев, иначе жегата явно оказва голямо влияние при Базеда, от личен опит го усещам, бях 15 дни на Балкан и съм много добре, преди да тръгна пуснах за левкоцити и черен дроб и всичко беше ОК, но реших и да пусна и FT4 да видя дали мърда, ама вместо да тръгне надолу то се повишило леко, независимо от Метизола.

# 554
Преди хапчета, на гладно, може вода.

Общи условия

Активация на акаунт