Базедова болест - тема 8

• 24 655
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Когато ми откриха заболяването, месец и половина бях на 2х2, после минах за още половин месец на 3х1. ТСХ скочи на 15 (за общо 2 месеца) и после минах на 1 таблетка и така останах докрая на лечението. Още първия месец, след като минах на 1 таблетка, ТСХ от 15 падна на 1.
Та, от моя гледна точка, това че ще пиеш още 2 седмици 2х1 е нищо.
2х1 е често поддържаща доза лечение докрая на терапията при мнозина.
След рецидива на заболяването започнах с 3х1 таблетка и така карах 5 месеца, защото ТСХ не искаше да помръдне от нулата. После изведнъж за 20 дни скочи на 29,65. После месеци съм пила по 1 и 1/2 таблетка, защото ако пиех 2 таблетки, ТСХ отиваше към 6-7, а ако пиех 1 таблетка, ТСХ отиваше на 0,25-0,45, което не е добре за поддържащо лечение. С 1 и 1/2 таблетка държах ТСХ между 3 и 4, но е стигало и до 6.
Това не попречи след като ми спрат лечението отново да направя рецидив и да започна отначало. На 3х1 за месец ТСХ скочи на 9. После минах на 1 таблетка и ТСХ потъна на 0,22. Затова, според мен слушай доктора и не цели непременно да бързаш да намаляваш дозата лекарство, защото ходенето асансьорно на хормоните не е изключено. По-добра опция ми се вижда да скочат повече хормоните и да има накъде да се намалява дозата, отколкото да се целим в някакви идеални граници и ту да увеличаваме, ту да намаляваме дозата.

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 19:14 от Merelenda

# 676
Merelenda, ако за всичко дето си описала не си ползвала пищови, а го помниш те признавам. Аз не помня изобщо.

# 677
И аз не помня изобщо, затова я питах дали е лекар.
Имам селен, но забравям да го пия. Laughing

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 12:01 от Анонимен

# 678
  • София
Пуснах и аз контроли, тсх 1,66, фт4 - 14 (9-17)
Нещо са ми спаднали неутрофилите в диференциалното броене на кръвната. Док не смята, че е от метизола. Така, че оставям на 0,50 мкг еутирокс и 5 мг метизол чаааак до Февруари.
Неутрофилите ще ги следя обаче, може да са паднали и от другото лечение, което провеждам за ендометриозата.
И така, шантаво е моето тсх...с една и съща доза хапчета преди два месеца беше 5.04...сега е 1,66.

# 679
Да не те изненадва това. Следващия път може да са в норма.
При мен така беше с базофили и моноцити (увеличени), но докторът ми обясни, че именно Базедовата болест (автоимунното заболяване) е причина (в моя случай). В случая и с неутрофилите е така. Намален брой може да се наблюдава при Базедова, като говорим за гранично намален брой, а не силно изявен.
Аз проследявах няколко пъти ПКК всеки месец и в един момент просто влязоха в норма. Така беше и със СУЕ.
Та, понеже причините са разнородни, както сама си се уверила и прочела, причина може да са 10 неща, включително и липса на витамини и прием на други лекарства, и ставаме по-податливи на инфекции, но пък докторите гледат освен цялата картина, то и какво ни е основното заболяване, а то именно обяснява тези увеличения или намаления на стойностите на показателите.
Просто проследи. Simple Smile

# 680
Явно си скучала нощес.... 😎

# 681
Хаха, малко спам ама... Satisfied Виж как ме хвана!

# 682
  • София
Благодаря, Мели🤗
Аз ги гледам, че спадат неутрофилите по мъничко още от Юни месец. За сметка на тях лимфоцитите са на горна граница.
Ама кой ме караше да го пускам това диференциално. Иначе като бройка левкоцитите ми са 6, което не е супер, но не е и зле. Аз се филмирах, естествено.
Базеда нали го лекувам вече 13 месеца, не е ли късно да ми дава отклонения, щом всичко му е в норма?🥴

# 683
Да ти кажа, изобщо не им обръщай внимание Simple Smile
Аз първата година нямах никакви отклонения. Втората година също. На третата чак се започна и казвам на ендокринолога, че СУЕ високо, че базофили минават горна граница, че моноцити минават и те, а той вика - спокойно, няма нищо. А за СУЕ 20-25 каза, че щом не е над 40, да не го мисля. Типично при нашите заболявания/възпаления на жлезата. Проличава си именно в ДКК на картината.
Та, моите моноцити, СУЕ и базофили спаднаха след повече от 1 година.

Удари малко повече витамини. В комплекс, С, Д, един курс Герикапс с А и Е.

# 684
  • София
Много благодаря за успокоението, Мери. Ще си купя някои витамини да пия. 🤗

# 685
по колко вит Д3 пиете?

# 686
Аз няколко години пих по 2400 единици но без изследвания, като се изследвах накрая се оказа че ми е на горната граница и го спрях. Сега пия само когато усетят че тръгвам да се разболявам, два-три дена големи дози, и стопирам всичко.

# 687
  • София
Аз си пуснах изследвания миналата седмица.. вит. D под референтните стойности, за съжаление.  Пия всеки ден по 4к. вигантол.. лятото разчитах на Благун(слънчо) ..ама не става😄

# 688
Аз няколко години пих по 2400 единици но без изследвания, като се изследвах накрая се оказа че ми е на горната граница и го спрях. Сега пия само когато усетят че тръгвам да се разболявам, два-три дена големи дози, и стопирам всичко.
По 2400 на ден нали, a витам. К2 с него пила ли си?

# 689
Започнах една опаковка, но ме хвана страх и го спрях.

Общи условия

Активация на акаунт