Базедова болест - тема 8

• 24 767
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Да, чуствам се и то от доста време,имам  чуството ,че съм на пълно амортизирана и нямам желание и сили за нищо,като се прибера от работа ,гледам да полегна.....преди всичко ,с голямо усилие на волята ставам да приготвя нещо за ядене и да свърша елементарни неща.....Тренирам от много години и това ме съживява малко,но  офисът ми е на 4ти етаж и всяка сутрин финиширам пред вратата с жесток сърцетуп Cold Sweat
Какво да очаквам като странични реакции от тирозола,ендото каза ,че били малка доза и да не го мисля...
Иначе си взех още селен,магнезий и пробиотик,да има Stuck Out Tongue

# 451
No_frame bitch, хич не ти е малка дозата на Тирозола. Стандартна си е за "старт". Аз още от първите дни, след като започнах Тирозол, започнах да се подувам, да задържам вода и да качвам килограми. Но пък започнаха да поизчезват симптомите на Хипера - безсъние, изнервеност, сърцебиене....

# 452
Да, дозата си е висока, но няма начин, и аз почнах с такава. Нещо за сърцебиенето дадоха ли ти?
И понамали темпото, не си натоварвай допълнително сърцето.
Спомням си, че си загубих вкуса за две седмици някъде от Тирозола, в къщи ми забраниха да готвя, слагах по кило сол в манджата, и все ми беше безвкусно и безсолно 😸

# 453
Не ,нищо за сърцебиене ,мери ни пулса и при трите прегледа и кръвното всичко беше нормално,излизам от ритъм ,когато се движа.

# 454
На мен пък ми се вижда твърде висока дозата за старт на база на тези хормони, но пък докторът така е преценил.
А и нали ще правиш по-рано контрола. Дано бързо се повиши ТСХ и да се почувстваш по-добре.

# 455
Ще се види.
Аз за това попитах има ли оплаквания, че нали беше писала, че са профилактични изследванията.
Може би на база симптомите.

# 456
То така ама, Т4 и Т3 са и в норма. Вярно, че може и да не помръднат в началото и да се повиши само ТСХ, ама пък знае ли човек. 3х2 не е никак ниска доза. За много хора тя е била старт на лечение при доста по-изявено заболяване. Да, не при всеки реагират за месец хормоните на тази доза, ама при някои много бързо се повлияват хормоните от лекарствата. Хубавото в случая е, че след 2 седмици има контрола, а за този период ще се разбере отлепило ли е ТСХ-то от нулата и дали е скочило достатъчно, че да намалят дозата.

# 457
Така е. Честно казано, аз очаквах, че ще стартира на 4, или ще повтори тсх-то.
Няма значение де, доктора си знае.

# 458
И аз очаквах на 4 да започне, като видях хормоните. Аз повече от 4 не съм пила, ама нали знаеш, различни доктори и методи. Повечето тук са почвали на 6, някои и на 8. Обаче е хубаво, че тези които започват на по-високи дози им правят по-ранни контроли. Аз с по-ниска доза почвах и чак след месец и половина искаха контрола.
Иначе и с повторение май щеше да е същото, на фона на този ТРАК.

# 459
И аз започнах на тази доза 3*2. Но когато ми диагностицираха базеда бях освен с потънало tsh и с много високи стойности на ft4 , и ми следяха доста време само него.
Какво да очаквам като странични реакции от тирозола
На мен тирозола ми предизвика сърбежи и обрив. Сега съм на пропицил. Върнах си килограмите, които бях загубила.

# 460
  • София
Като имате 3х2 как ги пиете, след хранене, преди?... и аз съм за начало с метизол 3х2 но само за една седмица.. сега като се замислих нито в опаковката пише нещо точно, нито Начев ми е казвал нещо как да пия.. спазват ли се точни интервали
No_frame bitch, и като не е Базед  всъщност каква ти е крайната диагноза?

# 461
Гледам да е с храненето ,но аз ям два пъти на ден и едната доза ми е без храна.Тиреотоксикоза ми е диагнозата ,за сега.

# 462
  • София
Аз гледах да ги пия по едно и също време и след хранене.

# 463
Момичета има ли шанс от тези лекарства железата да влезе в норма и да възстанови функциите си? Случвало ли се е такова нещо в този форум.Много ме притеснява и напълняването честно казано ,надявам се не само да го овладея ,но и да сваля 5-7 излишни кг .

# 464
Това с килограмите май си е до организъм. Който си в склонен към напълняване си напълнява и с хипер. Аз цял живот съм била много слаба и тъкмо бях заприличала на човек и ме пипна Базеда. Айде пак кожа и кокали станах. Като започнах лечение и си върнах килограмите много се изкефих.

Общи условия

Активация на акаунт