Базедова болест - тема 8

• 24 724
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Искаш да кажеш, че лечението ти е траело само 5 месеца?

Да, пих метизол и медрол заради очите. Но направих доста промени в начина си на живот и смятам, че основно те помогнаха за рязкото ми подобрение. Ако ви е интересно ще споделя. Учудващото е, че от години имах леко увеличена гуша, а сега дори жлезата се е прибрала до нормални размери

# 646
Някой пил ли е кортикостероиди,докъто пие метизол.Изписани са ми,докторите знаят за метизола,но аз все пак да попитам.Благодаря!

# 647
Искаш да кажеш, че лечението ти е траело само 5 месеца?

Да, пих метизол и медрол заради очите. Но направих доста промени в начина си на живот и смятам, че основно те помогнаха за рязкото ми подобрение. Ако ви е интересно ще споделя. Учудващото е, че от години имах леко увеличена гуша, а сега дори жлезата се е прибрала до нормални размери

Аз се интересувам.

# 648
Е , хайде казвай,де Stuck Out Tongue Winking Eye за какво сме се събрали тук.....

# 649
Някой пил ли е кортикостероиди,докъто пие метизол.Изписани са ми,докторите знаят за метизола,но аз все пак да попитам.Благодаря

# 650
Някой пил ли е кортикостероиди,докъто пие метизол.Изписани са ми,докторите знаят за метизола,но аз все пак да попитам.Благодаря

Да, много често ги изписват в комбинация,не се притеснявай

# 651
Питах неслучайно дали ви е интересно, тъй като не всички са почитатели на по-алтернативните начини за лечение. Накратко, от няколко месеца спрях или почти спрях глутена, млечните и яйцата. Пия всеки ден сок от целина/стъблената част/, ям плодове, зеленолистни и зеленчуци в големи количества. Ям също и йод-съдържащи храни като орехи и зелени водорасли, защото според това, което прочетох, естественият йод е полезен за жлезата и действа като антисептик. Има и някои добавки, които също могат да се приемат.
Следвам препоръките от книгите на Антъни Уилям, има и книга специално посветена на щитовидната жлеза, само че е на английски. Според него тялото не атакува само себе си и като цяло теорията за автоимунните заболявания е от средата на миналия век, като изобщо не е доказана. Медицинската индустрия продължава да я поддържа, защото така е по-удобно /и доходоносно/. Щитовидната жлеза е просто още един потърпевш в тялото от атаката на вируси и разни други патогени, които хронично ни морят и ни даряват с прелести като тиреоидити, артрит, лупус, колити и какво ли не. Та основното, което трябва да се прави, е да умориш тези патогени, а не собствените си органи. Аз вярвам в тази теория и от няколко месеца се старая да спазвам препоръките. А дали има ефект изследванията ми сами го показват. Има разбира се още какво да се желае, но аз отказвам да бъда хронично болна и ще постигна целите си Simple Smile

# 652

Това е книгата. Моята си я поръчах от amazon

# 653
Звучи ми като нещо като автоимунният протокол,а месо ядеш ли? Тренираш ли? Пусни едно примерно меню  за ден !
Разкажи повече за източниците на йод.
На мен тази тема ми е ужасно интересна!

# 654
Звучи ми като нещо като автоимунният протокол,а месо ядеш ли? Тренираш ли? Пусни едно примерно меню  за ден !
Разкажи повече за източниците на йод.
На мен тази тема ми е ужасно интересна!

Да, ям месо, но умерено и основно пилешко и риба. Според информацията, която събрах, за да се освободим от вируса причиняващ тиреоидит, трябва да изчистим черния дроб. Той е като филтъра на организма и ако се е задръстил съответно нашествениците завладяват пейзажа и ставаме все по-болни. Та за целта трябва да се храним ниско-мазнинно, не изцяло да премахнем протеините и мазнините, а да ги ограничим, за да подпомогнем черния дроб и да не го товарим още повече. Гледам този тип храни /месо, ядки, семена, масла/ да ги хапвам веднъж дневно.
А за тренировките покрай малкия се товаря като вол, по няколко пъти на ден пеш до четвъртия етаж, колички пазарене. Не ми тежи, не чувствам изтощение както първите месеци. Пулсът ми в началото няколко пъти стигаше до 150/160, викала съм дори Бърза помощ, беше кошмарно. А сега от известно време се закотви на 60/70, колкото не е бил и преди Базеда.

# 655
Точно чета нещо което много точно описва положението последните години в нета:
Храненето е новата религия....
https://www.facebook.com/54121287974/posts/10157922008682975/?app=fbl

Иначе, няма лошо, всеки пробва това онова, аз лично ефект не видях и не вярвам. Глутена съм го изключила година след като се разболях, млечните ги бях изключила за година, повлия ми на ставите, но на нищо друго.

# 656
Същата работа. Просто при някои хора протича леко заболяването и се възстановяват бързо. Зависи и причината за отключването му. Ако е само стресов фактор, при елеминирането му, човек се оправя доста по-бързо (случай с моята леля, която се лекува 5-6 месеца). Или отключен Базед при боледуване, често при някои вирусни инфекции (не всички), след елеминирането на причинителя, пациентът влиза в ремисия доста по-бързо и терапията се спира.
В никакъв случай не омаловажавам леко протичащите форми на Базеда. Базедът си е Базед. Веднъж отключил се и последващо ако пациентът е влязал в ремисия, не го застрахова от по-нататъшно боледуване и отключване отново на Базеда.
Приветствам и изборите на всеки от нас. Най-важното в крайна сметка е човек да се чувства добре и да спре терапията. Независимо какво му е помогнало в неговия случай и дали ще работи при други. Пробваме, при желание. Ако стане - стане.
Аз в началото доста бях нахъсана. Лекувах се повече емоционално, отколкото да правя каквото и да е друго. Просто си пиех лекарствата и постигах удивителни резултати (така съм си мислела Satisfied) само със силата на мисълта. Нали знаете - ум разболява, ум лекува. Е, в моя случай за него период беше така. Писала съм през годините назад. Спряха ми лекарствата и на мен доста бързо, не бях навършила и година. Мислех си, че със заболяването бях дотук, защото ме водеха лека форма, ама пустото се върна с пълна сила. Знаете, някои влизат в ремисия за по година, две, пет, двадесет, други като мен за 3 месеца се връщат на старта.
И както Леми е писала, тия дето сме по-отдавна със заболяването, изключвахме групи храни, променяхме начин на живот, правехме какви ли не неща, търсехме вируси, бактерии в организма, чрез изследвания (помните за хеликобактер, епщайн бар, цитомегаловирус, хламиди и не знам си още какво беше...). Пиехме десетки полезни витамини и микроелементи за жлезата в определени дози. Какви ли не липси си търсехме, прочиствахме се, билколечения, хомеопатия, иглотерапия, звуколечения, някои опитаха ЛДН, протоелитични ензими, абе... Аз вече лично не мога да си спомня какво правих за 8 години, ама не ми се и мисли, защото ми е все тая вече.
Чат-пат ме осенява идея да опитам нещо ново, но това че вече увредена структура на жлеза никой не е успял да "поправи" по някакъв алтернативен начин, ми попарва ентусиазма, ако мога така да го нарека, или по-скоро... не ми се занимава вече.

На всички новички в темата, бързо влизане в ремисия и да забравят що е то Базед.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 08:39 от Merelenda

# 657
Скрит текст:
Точно чета нещо което много точно описва положението последните години в нета:
Храненето е новата религия....
https://www.facebook.com/54121287974/posts/10157922008682975/?app=fbl

Иначе, няма лошо, всеки пробва това онова, аз лично ефект не видях и не вярвам. Глутена съм го изключила година след като се разболях, млечните ги бях изключила за година, повлия ми на ставите, но на нищо друго.
Да, това са така наречените food war, като общо взето всеки хранителен тренд не се базира на никаква солидна основа. Защото - как да знаеш какво да ядеш и какво не, като не си наясно с причините за състоянието си. Ендокринолозите казват не яж зеле, не яж орехи, а в същото време вдигат рамене на въпроса кое е причинило болестта.
Да изключиш глутена е полезно за хроничните болести, но само по себе си е крайно недостатъчно. Усилията трябва да са комплексни

Тъй като не искам да влизам в спорове и дискусии /не е това целта на постовете ми в групата/, ще кажа следното - аз не бях лека форма на Базед, ако още малко бях стояла без лекарства и незнаейки какво става нещата можеха да вземат доста..неприятен обрат за мен. Имах двойно виждане, изпъкване на очите, припадъци и кръвно и пулс до небесата. Отделно от години тревожно разстройство, шум в ушите, гастрит и СРДЧ, хронично възпаление на яйчниците и начална форма на артрит. Така че със сигурност не съм лек случай. Години търся отговори на въпроса защо това ми се случва и алтернативни методи, за да се справя. И след купищата прегледи, лекарства, психотерапии, акупунктура, масажи и прочие аз ставах все по-зле.
Сега за първи път мога да кажа, че започвам да се чувствам по-добре и вървя в правилната посока. Костваше ми много усилия, пот и сълзи, четене, ровене из нета и книжарници. Разбрах защо се чувствам така и че има надежда. Толкова години не съм спирала да вярвам, че мога да бъда здрава и смятам, че тази вяра ме доведе до днешния ден.
Мога смело да ви кажа, че хроничните болести се лекуват и няма такова нещо като "наследствено е", "свиквай така ще бъде", "всичко е в главата ти" или любимото ми от едно голямо светило "колкото по-бързо се отървеш от жлезата толкова по-добре, нали вече имаш едно дете". Който все още не е загубил вярата си и е любопитен нека да ми пише, с радост ще помогна. Аз нищо не промотирам нито пък продавам, просто съм щастлива от резултатите си и искам да помогна на други като мен, които се лутат в търсене на отговори. Бъдете здрави Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 12:37 от AnMary

# 658
И аз звучах по същият въодушевен начин, след като открих нввмх, тогава мислех, че е панацея. Simple Smile
Иначе, живи и здрави, дай боже повече добри резултати.

# 659
Тъй като не искам да влизам в спорове и дискусии...
Повярвай ми, ние също.
Бъди жива и здрава и се чувствай добре. Това е най-важното. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт